wmaraci reklam

Fotoğrafçılık Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Son dönemlerde özellikle mobil cihazlarda teknik düzeyde yaşanan gelişmeler ile birlikte artık cebimizdeki telefonları kullanarak da birbirinden profesyonel fotoğraflar çekebiliyoruz. Sosyal medya sitelerinin çoğalması da bunu etkileyen bir başka faktör olmuştur. Özellikle internet altyapısının gelişmesini de mobil cihazların kalitesinin yanına eklediğimizde zaman ve mekân gözetmeksizin istediğimiz yerde ve zamanda fotoğraf ve video çekip bunu sosyal medya sitelerinde istediğimiz şekilde paylaşmak mümkün olmaya başladı.

Fotoğrafçılığa yoğun ilgisi olan pek çok kişi için sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra bir internet sitesi kurarak çektikleri fotoğrafları paylaşmak da son dönemde artan bir eğilimdir. Ancak bu noktada insanların akıllarına takılan en önemli nokta bin bir emekle üretilen çalışmaların internette paylaşılacağı internet sitesini oluşturmanın nasıl yapılacağıdır.

Teknik bilgi düzeyi düşük olan kişilerin internet sitesi kurmaları mümkün müdür? Bu soruya evet cevabı verilebilir. Günümüzde hazır internet sitesi kurma platformlarını kullanarak istediğimiz internet sitesini kolayca kurabiliriz.

Bu platformların sayıları günden güne çoğalmakla birlikte hazır bir şekilde internet sitesi kurmak için dünya çapında en çok kullanılan platformun Wordpress olduğunu söyleyebiliriz.

Wordpress üzerinden internet sitesi kurmanın en önemli avantajı ise Wordpress sayesinde kurulan bir sitenin açık kaynak kodlu olmasıdır. Buradaki teknik terim gözünüzü korkutmasın. Açık kaynak kodlu demek sitenin kurucusuna site kurmayı zorlaştıracak bir şey değildir. Wordpress’in bu özelliği platforma dışarıdan müdahaleyi mümkün hale getirmektedir. Bu sayesde Wordpress’e eklenti ve tema geliştiriciler temalarını kolaylıkla ekleyebilmektedir. Bu da platformu kullanmak isteyenler için Wordpress’i çok dinamik bir yapıya büründürmektedir.

Yine de gerek Wordpress ile gerekse de diğer internet sitesi hazırlama platformlarını kullanarak web sitesi hazırlamak için yapılan temel işlemler aynıdır. Şimdi dilerseniz hızlı bir şekilde bir fotoğrafçılık internet sitesinin nasıl yapılacağından bahsedelim.

Öncelikle Alan Adı Almalısınız

İnternet tarayıcısını kullanarak o siteye ulaşmak için adres satırına girilen adres, o internet sitesinin alan adıdır.

Fotoğrafçılıkla ilgili bir internet sitesi kurmak ve bu internet sitesinin kullanıcıların daha kolay erişebilmesi için alınması gereken alan adının fotoğrafçılık ile ilgili olması siteye erişimi kolaylaştırması açısından faydalı olacaktır.

İnternet siteleri için satılan alan adları yine internet üzerinden alınabilmektedir. Türkiye’de milyonlarca internet sitesi olduğu da göz önünde bulundurulduğunda fotoğrafçılık için uygun alan adlarının bir kısmının dolu olduğu sonucuyla karşılaşabilirsiniz.

Satın almak istediğiniz alan adını almadan önce o alan adında yayın yapan başka bir internet sitesinin olmadığından emin olmalısınız. Almayı düşündüğünüz domainin uygunluk durumu hakkında Hostinger’da domain sorgulama yapabilir ve uygun domaini satın alarak internet sitenizin adresini belirlemiş olursunuz.

Cloudflare,
İlginizi Çekebilir!

Cloudflare, "Spectrum" ile İnternete Bağlı Her Şeyi Koruyacak

Hatrı sayılı bir webmaster kitlesi tarafından tanınan Cloudflare bugün yeni bir servisini tanıttı. Yıllarca didinip internet sitelerine sunduğu DDoS korumasıyla nam salmış şirket, bundan sonra internet sitelerinin dışında da internet...

Yayın Yapmak İçin Sunucu Kiralama Yani Hosting İşlemi Yapmalısınız

Fotoğrafçılıkla ilgili internet sitenizin alan adını satın aldıktan sonra kalan işlem sitenin yayın yapacağı sunucuları belirlemek ve sitedeki dosyaları bu sunuculara yüklemektir. Öncelikle bu sunucuları belirleme işleminden bahsedelim.

Bir internet sitesinin yayın mantığında bu sitedeki dosyaları ulaşan herkesin erişimine sunan sunucular vardır. Bu sunucular üzerinden dosyalar sizin sitenize dünyanın her yerinden giren kişilere iletilir. Dolayısıyla bu sunucuların sitenizin kapasitesinin kaldıracak ölçüde olması gerekmektedir.

İnternet sitesi olan herkesin kendi sunucusunun olması oldukça maliyetli bir durumdur. Dolayısıyla bu sunuculara büyük yatırımlar yaparak kendi bünyesinde tutan ve ihtiyaç duyan kişilere belli süreliğine kiralayan firmalar bulunmaktadır. Bu firmaların yaptıkları bu işleme hosting işlemi adı verilmektedir.

İşte alan adını satın aldıktan sonra yapmanız gereken işlem, sitenizin yayın yapacağı sunucuları kiralama işlemidir. Burada sitenizde yayın yapmayı düşündüğünüz dosyaların büyüklüğü ve siteniz için ihtiyaç duyacağınız alana göre sunucu çeşitlerini seçerek kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Hazır Site Altyapısını Kurma İşlemi

Özellikle Wordpress için geçerli olan bu durumda sitenizin hostingini aldığınız firmanın müşteri paneli üzerinden sitenizin tüm dosyalarını yönetebileceğiniz dosya yöneticisine ulaşabilir ve siteniz ile ilgili tüm işlemleri buradan çözebilirsiniz.

Wordpress tabanlı bir site kurmak istiyorsanız sitenizin bu dosya yöneticisi kısmından Wordpress’in kendi sitesinden yayınladığı açık kaynak dosyayı indirmeniz gerekmektedir. Bu dosyayı sitenizin dosya yöneticisi kısmındaki public.html isimli klasöre yüklemeniz gerekmektedir.

Bu yükleme işlemini gerçekleştirdikten sonra sitenizin veri tabanı ayarlarını yapmanız için sitenizin adresini tarayıcıya yazın ve kendi şifrelerinizi belirleyin. Sonrasında sitenizin temelini atmış olacaksınız.

Ardından Wordpress yönetici paneline veri tabanı bağlantı işlemleri esnasında belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifre ile birlikte erişim sağlayabilirsiniz.

Sitenin yönetici panelinde “Görünüm” menüsünün altındaki temalar kısmından Wordpress’in kullanıcılarına sunduğu birbirinden farklı binlerce temaya göz atabilirsiniz. Bu temalardan dilediğinizi sitenize kurabilirsiniz. Sitenizin fotoğrafçılık üzerine bir internet sitesi olacağı da göz önünde bulundurulduğunda burada yer alan temalar arasından siteniz için uygun temayı bulmak için fotoğraf veya fotoğrafçılık gibi kelimelerle arama yapmanız daha kolay tema bulmanızı sağlayacaktır.

İşte Bu Kadar

Bu işlemlerin ardından uygun temayı bulduğunuz takdirde temayı sitenize yüklemek için tema yükle seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

Beğendiğiniz fotoğrafçılık üzerine olan temada artık dilediğiniz tüm fotoğraflarınızı sitenizden bütün dünya ile paylaşabilirsiniz.

Wordpress’in kullanıcılarına sunduğu esneklik sayesinde sitenizde istediğiniz her türlü değişimi kolay bir şekilde gerçekleştirebilir ve emeğinizle çektiğiniz birbirinden güzel fotoğrafları paylaşabilirsiniz. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al