wmaraci reklam

Geç Olmadan Karanlık Moddan Faydalanın

Kullanıcı deneyimi konusunda oldukça geç farkına varılan gece modu ya da karanlık mod olarak tanınan bu özelliğin ne kadar faydalı olduğu üzerine konuşmasak olmazdı. Talebin oldukça yüksek olduğu bu UX özelliğini gelin siz de bir an önce sitelerinize ekleyin. Neden mi? Buyurun konuşalım.

Kabul edelim. Bu özelliğin bu birkaç yıl içerisinde yaygın olarak kullanılmaya başlamış olması neredeyse tamamen geliştiricilerin tembelliğinden kaynaklıydı. Buna ihtiyaç olduğu çok uzun zamandır belliydi de, biz çok geç kaldık. Ancak bugün, bir internet adresinin bu özelliğe entegre olması için genel olarak hiç geç sayılmaz. Çünkü çoğu platform da bu uyum sağlama ve kullanıcı yararını savunma sürecine ancak geçtiğimiz yıllarda başladı diyebiliriz. Peki, ihtiyacın ana nedeni gerçekten neydi?

Niçin Karanlık Moda İhtiyaç Duyuyoruz?

Her geçen yıl dijital cihazların karşısında daha fazla vakit geçirir hale geliyoruz. Özellikle yaşadığımız bu ağır pandemi koşulları da bu maratonda hızlanmamıza neden olan olaylardan birisi oldu. İnsanlar akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve büyük ekran televizyonlar karşısında gerçekten çok uzun zamanlar geçiriyor. Sonuç olarak gözlerimiz geçirdikleri evrimi bu denli çok ışığa sürekli maruz kalmak için de geçirmediler. Dolayısıyla normalde ışık arayışı için ortaya çıkan bu organlar, bugün daha çok karanlığa ihtiyaç duyuyorlar.

Elbette sorduğumuz pek çok kullanıcıdan böyle bir analiz duymuyoruz. Daha çok ‘rahat kullanım’, ‘göze daha güzel görünme’ gibi nedenlerin ön plana çıktığını görebiliyoruz. Gerçek ister bu gözlemler ve söylemler olsun, isterse de üst paragrafta yapmış olduğumuz analiz. Bu duruma bir müdahale gerekiyordu ve bunu yapan platformlar gerçekten de çok tebrik almayı başarı. Karanlık modu getirdiğini duyuran her platformun haberi genel kullanıcı kitleleri tarafından sevinçle karşılandı.

Bugün forumumuzun kullanıcıları ve blog kategorimizin okurları için de konuya bakalım. Hangimiz son dönemlerde YouTube, Instagram, Twitter ve Facebook gibi bu özelliği barındıran platformları aydınlık formlarıyla kullanıyoruz ki? Doğrusu ben günün mecburi olarak 10 saat kadar bir süresini bilgisayardan ayrılmadan geçiren birisi olarak, başka birisinde aydınlık formda bir uygulamayla karşılaşacak olursam epey şaşırıyorum.

Diğer bir yandan bugün birçok yeni girişimin varsayılan ayarlarının dahi gece ya da karanlık modu olarak bilinen bu görünümle çıkış yaptığını da görebiliyoruz. Bu da gerçekten bir ihtiyaca verilen cevap olarak nitelendirilebilir.

Volvo, Yeni Kamyonunu 4 Yaşındaki Sophie’e Test Ettirdi
İlginizi Çekebilir!

Volvo, Yeni Kamyonunu 4 Yaşındaki Sophie’e Test Ettirdi

Sağlam araba üretimi ile bilinen Volvo, binek araç dışında, ağır iş makinaları ve sanayi araçları üretiminde de büyük bir rol alıyor. Tır, kamyon, vinç, dozer gibi ağır iş makinaları grubuna, yeni bir kamyon modeli ekledi ve bu ...

Hiç Geç Kalmadınız

Bu konuda atılım yapmak için hiç geç kalmadınız. Pek çok güçlü marka henüz yazılımını bu şekilde yönlendirmeyi tam anlamıyla başaramadı dahi ve başarabilenlerin etkileri de hâlâ devam ediyor. Dolayısıyla siz de bu noktada çalışmalar yürütmeye başlamak için hiç geç kalmadınız diyebiliriz.

Hatta açık sözlülükle de belirtelim. İlla çok iyi çalışan bir özellik getirmenize de gerek yok. Gerçekten. Bugün ünlü yazılım geliştiricisi Tielabs, çok satan temaları Jannah’da karanlık mod özelliklerinin betada olduğunu söyleyebiliyorsa her şey yolunda demektir. Ayrıca büyük tarayıcı markası Opera, GX ürünün önemli özelliklerinden birisi olan siteleri karanlık moda zorlama özelliğini beta olarak yayımlayabiliyorsa ortada bir sorun olmadığını söylemek mümkün.

Peki, karanlık modla ilgili siz kullanıcılarımız fikri nedir? Sizce pek çok furya gibi gelip geçici mi olacak yoksa bir standart olarak aramıza mı katılacak? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.56 / 5 (9 değerlendirme)

9 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al