wmaraci reklam

Gelir Paylaşımı Neden Çok Doğru Bir Strateji?

Geçtiğimiz yıllarda dijital platformların ilerleyişi bizlere gösterdi ki en hızlı ivme kazanan şirketler gelir paylaşımı stratejisi uyguluyorlar. Hem de bunu alışılageldik yollarla değil, ciddi ve aktif bir şekilde gerçekleştirerek başarıya ulaşıyorlar. Peki, bu yıldızın ışığı neden bu kadar parlak? Gelin bu yazımızda bu konuyu işleyelim.

Gelir paylaşımı stratejisinin nasıl başarılı olduğunu konuşmaya başlamadan hemen önce, bu strateji ile başarıyı yakasından yakalamış bazı platformlardan bahsetmek gerekiyor. Bugün müzik dediğimizde akla gelen ilk proje olan Spotify ve video denildiğinde logosu dahi aklımızda canlanan YouTube bu stratejinin meyvelerini sık sık topluyor. Ayrıca diğer bir yandan Amazon da gerek kendi e-ticaret operasyonunu pazarlamak için, gerekse Twitch.tv gibi yan platformlarında gelir paylaşımı stratejisinden sürekli olarak faydalanıyor. Bu durum Facebook’u ve ülkemizde Trendyol’u da gelir paylaşımıyla hareket etme yönüne ilerlettiğinde stratejinin getirdiği faydayı şirketlerin hissettiğine eminiz. Peki ama nasıl bir strateji tek başına ‘sihirli değnek’ etkisi yaratabiliyor?

Sadece Parayı Değil Operasyonu da Bölüşmek

Çoğu içerik üreticisi için, gelir paylaşımı sadece para kazanabiliyor olmak anlamına gelmiyor, aynı zamanda tasarruf yapma işlevi de taşıyor. Çünkü bir stüdyo çeşitli içerikler üretirken eğer gelir paylaşımından faydalanmıyorsa, gelir getirebilmesi için de çeşitli elemanlarla çalışmalı ve bir operasyon yürütmeli. Bu elemanlar içerikleri satın almak isteyecek ya da reklamlarla donatmak isteyecek firmalarla gelişecek ki bu güven ilişkisini kurmak da gerçekten profesyonel bir uğraş ve altından her babayiğit kalkamaz. İşte gelir paylaşımı stratejisi, içerik üreticilerin bu tip, kendileriyle çok alakası olmayan konulardan sıyrılmalarına olanak sağlıyor. Bu sayede, yalnızca kaliteli işler ortaya koymaya kanalize olabiliyorlar. Dolayısıyla Adsense gibi projeler yalnızca para kazandırmıyor, parayı elde tutmayı ve kaliteli içerik üretebilme özgürlüğünü de yanlarında getiriyor.

Elbette oluşturduğu gelir elde etme yönü de doğrudan bir katkı, bunu görmemek için kör olmak lazım doğrusu. Bu strateji çerçevesinde hareket eden şirketler gerçekten yarattıkları “Biz bencil değiliz” algısıyla, içerik üreticilerin de gönlüne işliyorlar. Fakat şunu da belirtmekte fayda var, platformlar bu stratejiyle yükselmek istedikleri yerlere geldiklerinde, üreticiler için araladıkları kapıları kısmaya başlıyorlar maalesef. Çoğu içerik üreticisi için ana gelir kaynağı olmaktan çıkıyorlar ve içerik üreticileri yine çeşitli farklı opsiyonların arayışına giriyor. Yine de kabul edelim, hiç yoktan iyidir.

Evcil Hayvan Sağlığı Sitelerine İhtiyaç Artıyor
İlginizi Çekebilir!

Evcil Hayvan Sağlığı Sitelerine İhtiyaç Artıyor

Elbette ülkemizde ihtiyaç duyduğumuz pek çok çeşitli içerik ve bu içeriklerin üretileceği kategorik sitelere ihtiyaç var. Biz de sitemizde ara sıra okurlarımıza fikir vermesi adına bu siteleri belirtiyoruz ve nasıl ihtiyaç olduğuna ...

Gelir Paylaşımını Biz Nasıl Uygulayabiliriz?

Eğer operasyonunuz böyle bir altyapı oluşturabilecek kadar güçlü bir ekibe sahipse, durmayın ve buna yönelik yazılımlar geliştirin, algoritmalar hazırlayın ve gelir paylaşımını projenize bir şekilde dâhil edin. Ancak biliyoruz ki çoğumuz böyle bir altyapıyı sıfırdan oluşturabilecek kadar güçlü ekiplerle hareket edemiyoruz ya da en azından önceliğimiz bu olamıyor. Bu nedenle biz çoğunlukla bu stratejiyle hareket eden büyük platformların takipçileri olabiliyoruz. Ancak stratejinin basit versiyonlarını affiliate sistemleri oluşturarak deneyebilirsiniz. Ayrıca çeşitli eklentilerle ‘içerik üret, para kazan’ sistemlerini internet sitelerinize dâhil etmeyi deneyebilirsiniz.

Siz bu strateji ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al