wmaraci reklam

Google Adsense Eşleştirilen İçerik Özelliği ve Kullanımı

Geçtiğimiz Nisan ayında duyurulan Matched Content yani Eşleştirilen İçerik özelliği; içeriğinizi ziyaretçilerinize tanıtmak için Adsense tarafından sunulan ücretsiz ve pratik bir araçtır.

Eşleştirilen içerik birimleri sayesine okurlarınıza özel, kişiselleştirilmiş şekilde site içi benzer içerikleri gösterebilirsiniz. Ayrıca okurlarınızın sitenize bağlılığına, sayfa görüntüle sayısının ve site içerisinde geçirdiği sürenin artmasına olanak sağlar. Dolaylı olarak Google Adsense gelirinizin artmasına yardımcı olur.

Eşleştirilen içerik birimleri hakkında bilinmesi gereken bazı önemli noktalar:

  • Eşleştirilen içerik birimlerinin alakalı içeriği kullanıcılarınızın dikkatine sunması, sayfa görüntüleme sayısının ve sitede geçirilen sürenin artmasını sağlayabilir.
  • Eşleştirilen içerik birimlerini, uygun sitelerinizde istediğiniz sayfalara yerleştirebilirsiniz.
  • Bunlar, sayfa başına Google içerik reklam sınırınız kapsamında sayılmaz.
  • Öneriler site içindedir; örneğin, abc.com ve xyz.com şeklinde iki siteniz varsa her bir site için oluşturacağımız öneriler o site dahilinde sunulur. Yalnızca Google reklamları ve bu reklamlar üzerinde Eşleştirilen içerik birimleri içeren sayfalardan öneriler oluşturduğumuzu unutmayın.
  • Bu birimler, cep telefonları, tabletler ve masaüstü bilgisayarlarda çalışır.
  • Denemelerde kullanılmak için uygun değildirler.

Matched Content Özelliği Siteniz İçin Uygun mu?

Bütün siteler bu özellik için uygun değildir. Sitenizde bu özelliği kullanabilmeniz için; trafik hacminizin ve benzersiz sayfa sayınızın minimum gereksinimleri karşılaması gerekir. Sitenizin Eşleşen İçerik için onaylanıp onaylanmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın.

  1. Adsense hesabınıza giriş yapın.
  2. Dişli simgesine tıklayarak ayarlar sayfasına girin.
  3. Kenar çubuğundaki Hesap altında Site Yönetimi’ne tıklayın.
  4. Sahipli veya Sahipsiz sekmesi altında Eşleştirilen İçerik sütununda sitenizin durumunu kontrol edin.

Sitelerinizden en az bir tanesi uygunsa, Reklamlarım sekmesinde Eşleştirilen içerik birimleri oluşturma seçeneğini görürsünüz.

Webmaster ve Geliştiriciler için Google Chrome Eklentileri
İlginizi Çekebilir!

Webmaster ve Geliştiriciler için Google Chrome Eklentileri

Google Chrome, en çok kullanılan internet tarayıcısı olmasının yanı sıra geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen ve eklentilerle kolayca özelleştirebileceğimiz bir internet tarayıcı. Webmaster veya geliştirici olarak paylaşa...

Eşleştirilen İçerik Birimi Oluşturma

Yeni bir Eşleştirilen İçerik birimi oluşturmak için öncelikle bir reklam birimi oluşturun. Reklam birimini oluştururken reklam türü açılır menüsünde Eşleştirilen içerik öğesini seçin. Sitenizin düzenine en iyi uyumu yakalamak için özel reklam boyutunu kullanmanızı öneririz.

Reklam birimini oluşturup kodu aldıktan sonra, onaylı sitenizdeki sayfalardan birinin HTML kaynak kodu içine yapıştırın. Eşleştirilen içerik biriminizi doğrudan makalenizin altına (ekranın alt kısmı) ve bir reklam biriminin üst ya da alt kısmına yerleştirmenizi öneririz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al