wmaraci reklam

Google, Adwords’u “Google Ads” Olarak Yenileme Kararı Aldı!

Reklam verenler için işleri kolaylaştırmak isteyen Google, 18 yıl önce hizmete sunduğu Google AdWords’ü yeni araçlarla birleştirerek “Google Ads” adı altında tekrardan markalandıracağını açıkladı. Reklam alanında Google’ın çok fazla ürününün olmasının kafa karışıklığa neden olduğu geri dönütlerinden hareketle yeniden markalandırma ihtiyacı duyan şirket, bu sayede tüm reklam verenlere tek kanal üzerinden ulaşmayı sağlayacak.

Google AdWords isminin maziye karışacağı ve Google’ın tüm reklam çözümlerinin tek bir isim altından sunulacağı markalaştırma süreci, şirketin Reklam kolunun Kıdemli Başkan Yardımcısı Sridhar Ramaswamy tarafından açıklandı. Ramaswamy yeniden markalandırma sürecine ilişkin olarak: “Bu değişiklik büyük ölçüde bir isim değişikliği olacak fakat aynı zamanda tüm ürünlerin doğrudan sunulmasına yardımcu olacak,” açıklamasında bulundu. Ramaswamy, yeniden markalandırmanın tüm ürün yelpazesinin ve reklam verenlerin selametine olacağına da değindi.

Yenilenen Google AdWords: Google Ads

Google AdWords’ü rafa kaldıran Google için yeniden markalaştırma adına ilk kayda değer değişiklik Google Ads olacak. Ramaswamy Google Ads için, “Google’dan tüm alanda reklam almak isteyen reklam verenler için ön kapı” tanımlamasını yapıyor. Google Ads ile reklam verenler yalnızca arama reklamları yerine görüntülü reklamlar, YouTube videoları, Google Play için uygulamala reklamları, lokasyon ve Google Maps gibi tüm çözümleri sunacak.

Bu açıdan baktığımızda Google Ads isim değişikliğinden çok daha fazlası olacak. Önceden reklam verenlerin ayrı platformlarda reklam vermek için ayrı Google ürünlerini kullanması gerekirken artık Google Ads ile her şey tek başlıkta toplanmış olacak. Google Ads ile hayata geçirilecek önemli özelliklerden biri de “Smart Campaigns” adı verilen “Akıllı Kampanyalar” olacak. Reklam verenler için varsayılan reklam modu olacak bu kolaylık, istenilen reklam hedefi doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirmeye; görseller, metinler ve hedeflemeyi makine öğrenimi yöntemiyle iyileştirmeye yardımcı olacak.

Alan Adı Uzantısı Nedir? En Çok Kullanılan 10 Alan Adı Uzantısı Hangileridir?
İlginizi Çekebilir!

Alan Adı Uzantısı Nedir? En Çok Kullanılan 10 Alan Adı Uzantısı Hangileridir?

Bir web sayfasının internet dünyasında var olabilmesi yani kullanılabilir hale gelmesi için ilk önemli ihtiyaç site adresi olacaktır. İnternet dünyasında pratik bir şekilde web sayfa adresi, site adresi veya sayfa ismi olarak da bilinen ...

Google Marketing Platform

Yeniden markalaşma adımının ikinci önemli adımı kuşkusuz, Google Marketing Platform olacak. Google, bu yeni platform ile DoubleClick ve Google Analytics 360 kullanıcılarını tek bir çatı altında toplayacak. Google Marketing Platform, reklam verenlere ölçümleme ve optimizasyon konusunda yardımcı olup, kullanıcı deneyimini tek bir merkez üzerinden kontrol etmelerine yardımcı olacak. Google Marketing Platform için Display & Video 360 adı verilen; DoubleClick Bid Manager ve Campaign Manager özelliklerinin birleştirildiği yeni bir araç da sunulacak. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek Display & Video 360 özelliği hakkında Google birkaç hafta içinde detaylı bir açıklama yapmış olacak.

 Google Ad Manager

Yayıncıların gelir elde etme şekillerinin yıllar içinde değişime uğraması Google’ın da yeni bir aracı geliştirme gerekliliğini doğurmuştu. 3 yıl geliştirildikten sonra gün ışığına çıktığı açıklanan Google Ad Manager ise bu ihtiyacı karşılayacak. Google Ad Manager, özünde yayıncılar için sunulan DoubleClick Publisher ve DoubleClick Ad Exchange sistemlerinin tek çatı altında toplanması olacak.

Yeniden markalaştırma süreci ne zaman başlayacak?

Ramaswamy, yeniden markalaştırma sürecinin Temmuz ayından itibaren başlayacağına değindi. Platformlar Genel Müdürü Dan Taylor’ın güzel haberiyse yeni araçları kullanmak için yeni eğitime ihtiyacın olmayacağı açıklaması oldu. Taylor, “Görünüş ve hissiyat elbette biraz değişecek ancak ürünlerin çekirdek fonksiyonları aynı kalacak,” dedi.

Google bu yılı gerçekten dolu dolu geçirerek reklam veren ve yayıncılar için harika özelliklerle tamamlıyor. Markalaştırma süreci hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al