wmaraci reklam

Google Alan Adı Servisini Sattı, Bu Bizi Nasıl Etkileyecek?

Geçtiğimiz yıllarda pek çoğumuz alan adı servislerimizin biraz dezavantajlı denilebilecek fiyat politikalarından kaçarak Google Domains’e geçmiştik. Bugün geldiğimiz noktadaysa Google bu servisini başka bir platforma (Squarespace) sattı. Peki, ne oldu şimdi? Ortada mı kaldık?

Geçtiğimiz günlerde Google akıllardaki soru işaretlerinin pek çoğunu ortadan kaldıran bir e-posta gönderimiyle müşterilerini bilgilendirmeye çalıştı. Bizim de yazımıza kaynaklık edecek olan bu e-postaya göre şimdilik içimizi rahat tutmamızda bir sorun yok. Zira servisin satış anlaşması onaylanmış olsa da Google bir süre daha yönetimi elden bırakmayacak ve servis Google’da alışık olduğumuz ara yüzden de ulaşılmaya devam edecek. Ancak detaylar elbette asıl önemli nokta.

Herhangi Bir İşlem Gerekmiyor Ama

Google da kendi attığı iletiye “Herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor.” diyerek başlamış. Ancak en baştan alan adınızı farklı bir kaynakta barındırmak isterseniz daha mantıklı olabilir. Çünkü Squarespace ülkemizde pek yaygın bir firma sayılmaz ve politikalarını bu bağlamda nasıl yürüteceklerini kestirmek de mümkün değil doğrusu. Tabii fikrimi soracak olursanız böyle bir operasyonu satın aldıklarına göre dünyaya açılmak gibi bir fikirleri olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca satın alım tamamlandığında da aynı adres üzerinden varlıklarımızla ilgili gerekli işlemleri yapmayı sürdürebileceğimiz iletide yer alıyor. Ancak bunun ne kadar bir süre için geçerli olduğu muamma. Umuyoruz ki sözleşmede bu süre yıllarla hesaplanmıştır da unutkan webmasterların kafası ağrımaz.

İşleri Bir Tarafa Bırakıp Edinebileceğiniz 5 Keyifli Hobi
İlginizi Çekebilir!

İşleri Bir Tarafa Bırakıp Edinebileceğiniz 5 Keyifli Hobi

Çalışıyor olmak, üretiyor olmak gerçekten çok ama çok keyifli bir duygu. Bunu kabul edelim. Ancak hayat ‘iş’ kavramından ibaret değil. Özellikle düşünebilen varlıklar olan biz insanlar için ‘keyif’ alabileceğimiz o kadar ço...

Daha Sonrasında Bizi Neler Bekliyor?

Anlaşmanın neticesinde bizler artık birer Squarespace kullanıcısı ve müşterisi olmuş sayılıyoruz. Dolayısıyla fiyat politikalarından tutun da diğer pek çok unsurda onların belirleyeceği kurallara doğrudan bağımlı olacağız. Bu aslında biraz sorun barındırıyor. Zira Google, ister istemez ülkemize özel fiyat avantajlarıyla kapımızı çalıyordu. Elbette platform değişikliği bu avantajı kesinlikle elimizden alacak diyemeyiz, fakat muhtemel görüneni de söylemek lazım.

Bizim yapmamız gereken en mantıklı yol, Squarespace’in açıklamalarının bize ışık tutmasını beklemek olacak çünkü her ne kadar objektif bir açıklama gelmiş olsa da pek çok detay henüz kullanıcılarla paylaşılmış durumda değil. Satın alım tamamlandığında talimatların yeni şirket tarafından gönderildiği e-postalar alacağınızı da son olarak ekleyelim. Taşınma süreci tamamlanana kadar servis Google altyapılarından faydalanmayı sürdürecek.

Siz bu anlaşmadan önce platformdan mail almış mıydınız? Yorumlarda bizimle görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.43 / 5 (7 değerlendirme)

7 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al