freelance iş ilanları

Google Çalışanları, Çin’e Özel Arama Motoruna Karşı!

Hatırlar mısınız bilmem; Google’ın, Çin’e özel geliştirdiği iddia edilen “DragonFly” adında bir arama motoru vardı. Hakkında “resmi kanallardan” ser verilen ama katiyen sır verilmeyen DragonFly’ın başı bu kez Google çalışanlarının protestolarıyla dertte.

Google özgür internet başlığı altında tüm dünyada at koştururken, aslanlar diyarı Çin’de resmi olarak hizmet vermiyor, veremiyor. Nedeni ise Çin hükümetinin teknoloji sansürü konusundaki “dediğim dedik, çaldığımdan sana ne?” tavırları…

Google, önceki yıllarda Çin pazarına kapıdan kovulunca bacadan girmeye çalışmış ancak bacaya da sığamamıştı. Şimdi ise kapıyı açmak için ev sahibiyle anlaşmayı deneyecek. Ve o karar, Google çalışanların aidiyet duygusuna uymuyor.

Ya da sahiden Google çalışanları “teknolojinin gerçek anlamda özgür ve sansürsüz olmasını” istiyor olabilir mi?

Google Çalışanı, Çin’e Karşı!

DragonFly henüz çıkmadı fakat protesto dardında hedef olması için çıkmasına gerek yok. Proje basına yansımaya başladığında, Bin 400 Google personeli bir araya gelmiş ve projenin durdurulması talepleri için imza kampanyası düzenlemişlerdi.

Düzenlenen kampanya pek etkili olmayınca, Google çalışanları bu kez protesto yöntemini denediler. Ellerine pankartlarını alan 200’den fazla Google’lı, teknolojinin insanları baskı altına almaması gerektiğine inandıklarını bildirerek ufak çaplı bir protesto gösterisi sergilediler.

Facebook’a Instagram’daki Keşfet Benzeri Haber Kaynağı Geliyor
İlginizi Çekebilir!

Facebook’a Instagram’daki Keşfet Benzeri Haber Kaynağı Geliyor

Instagram’daki yayın akışınız tam kabak tadı verdiği anda yeni içerikler keşfetmenize yardımcı olan keşfet menüsü yakında Facebook’da yer alacak. Şimdilik adı sanı belli olmadığı için “yeni haber kaynağı” diyeceğimiz ...

Google Gerçekten Çin Sektörüne Girecek mi?

Bu yıl Google’ın Çin’e özel bir arama motoru hazırlamasına ilişkin bolca haberle karşılaştık. Bunların ne oranda gerçek olduğu ise henüz resmi kaynaklarca doğrulanmış değil.

Google çalışanlarının protestolarına bakacak olursak; Google, gerçekten Çin’e özel ve sansürlü bir arama çözümü geliştiriyor olabilir.

DragonFly’ın tam olarak neye benzeyeceğini, nasıl çalışacağını ve Google çalışanlarının protestolarındaki haklılık payını önümüzdeki süreçte göreceğiz.

 

Sizce Google protestolar nedeniyle Dragonfly projesinde geri vites yapar mı?

Google’ın Çin sektörüne girmesi şirket için yeni bir dönemin kapılarını aralayacak mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al