wmaraci reklam

Google Çalışanlarının En Yüksek Maaş Aldığı 10 İş Pozisyonu

Google gibi şirketleri kurmak şöyle dursun, birçok kişi için ekibin bir parçası olmak dahi harika bir başarı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birinde çalışmanın getirdiği kucak dolusu prestijin yanı sıra eşek yükü maaşları da iştah kabartıyor. Google, yalnızca yazılımcıların parayı vurduğu tarzda şirketlerden biri değil. Şirket içinde yazılım alanı haricinde yüzlerce pozisyon ve binlerce çalışanı var. Hepimizin merak ettiğiyse bu çalışanlar için Google’ın ne kadar ödediği.

İş ve teknoloji dünyasının nabzını tutan ve başarılı içerikleriyle tanınan Business Insider, Google çalışanlarının maaşları hakkında detaylı bir analiz çalışması gerçekleştirerek, en değerli 10 pozisyonu ve aldıkları maaşı belirlemiş. BI’nin kullandığı maaş rakamı verileri ise bir online iş kurumu olan Glassdoor’un internet sitesinden derlenmiş.

İşte, Google’da en yüksek maaşla çalışan 10 iş pozisyonu ve yıllık kazançları:

10. Ürün Yöneticisi

Yıllık maaş: 185 bin dolar

Ürün yöneticisi, şirket ürünleriyle ilgili çeşitli projeleri denetlemek ve projelerin yürütülmesinden sorumlu tutuluyor.

Alan Adı Nasıl Satın Alınır? Popüler Alan Adı Uzantıları Nelerdir?
İlginizi Çekebilir!

Alan Adı Nasıl Satın Alınır? Popüler Alan Adı Uzantıları Nelerdir?

Web sitelerinin dijital ortamdaki adına ve adresine domain ya da alan adı denir. Dijital dünyada her şey IP (Internet Protocol ) adresleri yardımı ile birbirlerini bulur. Bu adresler alan adı (domain) internet sitelerinin kolayca bulunabilmesi...

09. Mühendislik Müdürü (Alt Seviyeli)

Yıllık maaş: 192 bin dolar

Mühendislik müdürleri, Google’ın en önemli ürünleri üzerinde çalışan, ekipleri yönetmekten sorumlu olan kişilerdir. Mühendislik ekiplerini yöneterek varolan ürünlerin geliştirilmesi veya yeni ürünlerin geliştirilmesi aşamasında mühendislik ekiplerini yönetir ve test ederler.

08. Kadrolu Yazılım Mühendisi

Yıllık maaş: 200 bin 923 dolar

Google’ın esas oğlan ve kızlarından oluşan kadrolu yazılım mühendisleri kompleks sorunları çözebilme yeteneğine sahip kişilerden oluşuyor. Google’ın iş mülakatlarında sorulan beyin yakan sorular da bunun ispatı. Glassdoor’un verilerine göre Google diğer teknoloji şirketlerine kıyasla yazılım mühendislerine yüzde 60 daha fazla maaş veriyor.

07. Kıdemli Ürün Yöneticisi

Yıllık maaş: 201 bin 600 dolar

Tecrübeli ürün yöneticileri Google'a büyük avantajlar sağlıyor. Kıdemli Ürün Yöneticileri, mühendislik ekiplerinin farklı ofislerde olmasına rağmen ortak bir hedef doğrultusunda çalışmasına yardımcı oluyor.

06. Kıdemli Yazılım Mühendisliği Müdürü

Yıllık maaş: 205 bin 290 dolar

Google’da çalışan Üst Düzey Yazılım Mühendisliği Müdürleri, programlama konusunda üstün başarılarıyla öne çıkan yazılım mühendislileri ve ekip liderlerini yöneten kişilerdir.

05. Pazarlama Direktörü

Yıllık maaş: 234 bin 741 dolar

Google gibi dev bir markanın başarılı olmak için pazarlamaya ihtiyacı var. Pazarlama direktörünün görevi, Google'ın sunabileceği hemen her şey şey hakkında bilgi edinmek ve süreci yönetmek. Bunlar konferans sunumları, blog içerikler, TV reklamları ve diğer birçok şeyi olabilir.

04. Kıdemli Kadro Yazılım Mühendisi

Yıllık maaş: 242 bin 500 dolar

Google'ın kıdemli yazılım mühendisleri, şirkette en yüksek ücretli çalışanlar arasındadır. Bu mühendisler, hangi departmanda çalışıyorlarsa çalıştıkları departmanın teknik departmanı ihtiyacını da karşılamakla yükümlüdürler. Bu, YouTube, Google Ads veya şirketin başka bir bölümü olabilir.

03. Direktör

Yıllık maaş: 247 bin 500 dolar

Bölüme bakılmaksızın Google’daki bir direktörün, takımlara liderlik etmesini ve yönetmesini ve herkesi ortak bir hedefe odaklanmasını sağlamak için şirkete üstün liderlik becerileri getirmesi bekleniyor.

02. Grup Ürün Müdürü

Yıllık maaş: 253 bin 905 dolar

Ürün yöneticileri, her Google projesinin Nexus noktasıdır. Satış, yazılım mühendisleri, pazarlama yöneticileri ve hemen hemen her projenin parçasıyla etkileşime girerler. Google'ın en iyi ürünleri bile, iyi bir grup ürün yöneticisi olmadan beklenen başarıyı yakalayamayabilir.

01. Mühendislik Müdürü

Yıllık maaş: 283 bin 591 dolar

Adından da anlaşılacağı üzere, bir mühendislik direktörü; şirket içindeki mühendisliğin tüm yönlerini denetlemekten sorunludur. Kariyercilik alanında ünlü websitesi Monster’ın ipucuna göre; bu tip bir pozisyonda çalışacak kişilerin en az 10 yıllık deneyim sahibi olması bekleniyor.

Google’da rakamlar birçok şirkete kıyasla evlere şenlik görünüyor. Sizin de bir gün Google veya eş değeri büyük şirketlerde çalışma gibi bir hayaliniz var mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al