wmaraci reklam

Google Gmail’in Yeni ve Akıllı Sürümünü Yayınladı

Geçtiğimiz hafta Google’ın Gmail’i tepeden tırnağa yenileyeceğine ilişkin bir haber paylaşmıştık. Elini çabuk tutan Google, ufak bir beta sürecinin ardından yeni ve akıllı teknolojilerle donatılmış Gmail’i tüm kullanıcıları için yayınladığını duyurdu.

Yıllardır ufak revizyonlarla ayakta durmasına rağmen yıkılmayıp ayakta kalan Gmail, en sonunda güncellendi. Daha önceki haberimizde paylaştığımız üzere başta yeni tasarım olmak üzere, gelişmek güvenlik, akıllı e-postalar, hatırlatma modu, akıllı yanıtlar, anımsatma ve erteleme gibi birçok yeni detay Gmail kullanıcılarını bekliyor.

Yenilenen tasarım

Gmail kullanıcıların uzun süredir beklediği tasarım revizyonu sonunda gerçekleştirildi. Google’ın yeni tasarım trendine uygun olarak güncellenen Gmail artık daha şık ve G Suite uygulamalarıyla iç içe kullanıcı deneyimi sunacak.

Kullanıcılar arayüz üzerinden kolayca takvime ulaşabilecekleri gibi, her an ajandalarına yeni girdiler ekleyebilecek veya düzenlemeler sayesinde organize olabilecek.

Bir Çağın Daha Sonu: Del.icio.us Kapanıyor!
İlginizi Çekebilir!

Bir Çağın Daha Sonu: Del.icio.us Kapanıyor!

15 senedir yayında olan tüm dünyanın en köklü sosyal imleme platformu Del.icio.us için yolun sonu göründü. 15 yıllık yayın hayatının sonuna gelen Del.icio.us, aynı alanda servis veren Pinboard isimli bir başka servis tarafından sat...

Dolandırıcılık ve virüslere karşı güvenlik

Yenilenen Gmail, kullanıcılarının kimlik avı mağduru olmamaları için bu sürümde elini taşın altına atmış durumda. Bundan sonra yeni sürümde Gmail maillere ilişkin linkleri analiz edip, linklerin tehdit oluşturup olmadıklarını saptayacak.

Dolandırıcılık amacıyla gönderildiğine kanaat getirilen linkler konusunda Gmail kullanıcılarını belirgin bir bildiri kutusuyla uyaracak. Linkin tam olarak analiz edilmesiyle Google elindeki verilerden de faydalanacak. Linkin ne tür bir güvenlik riski içerdiğine dair açıklama sunarak tıklayıp tıklama insiyatifini kullanıcıya bırakacak.

Kendini imha eden postalar ve iki katmanlı güvenlik

Hassas postalar alıp gönderiyorsanız ve mail göndereceğiniz kişi de Gmail kullanıyorsa, kendini imha eden postalar göndererek işinizi sağlama alabilirsiniz. Önceki haberimizde bahsettiğimiz üzere, kendini imha eden postalar aslında arttırılmış güvenlikli posta niteliğini taşıyor.

Bu postaların başkalarına iletilmesi, kopyalanması veya kesilmesi, indirilmesi ve aklınıza gelebilecek diğer gizlilik ihlalleri ortadan kalkmış oluyor. Hassas postalarınızı geçerlilik süresi ekleyerek de gönderebilirsiniz. Geçerlilik süresi eklenen postalar belirlemiş olduğunuz süre boyunca karşıdaki kullanıcı tarafından görüntülenebilecek ve süre sona erdiğinde posta okunamaz hale gelecek.

Gmail’in güvenliği arşa çıkartan bir diğer özelliğiyse iki katmanlı güvenlik özelliği. Bir postanın kesinlikle doğru ellere ulaşması gerektiğine inanıyorsanız, postanızı güvercin gibi alıcıya salmak yerine artık doğrulama kodu yönetimi tercih edebilirsiniz. Postanız için oluşturulan doğrulama kodu direkt olarak alıcının mobil cihazına şifre şeklinde gönderilebileceği gibi tekrardan oturum açmasını istemek gibi opsiyonlara sahip.

Hatırlatma, akıllı yanıtlar ve posta erteleme

Bazen gönderdiğimiz bir postaya yanıt almadığımızı kendimize hatırlatmamız gerekiyor. Bunun için Gmail akıllı hatırlatma özelliği sunacak. Aynı gün içinde sonraki bir zaman diliminde postanın size hatırlatılmasını sağlayabileceğiniz gibi yarın, bu hafta ve ertesi hafta seçenekleriyle postanın size hatırlatılmasını/ertelenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir süredir Gmail’in mobil sürümünde öne çıkan akıllı yanıtlar özelliği de sisteme entegre edilmiş durumda. Özellikle e-postalarınıza uzun uzadıya cevaplar vermek yerine kısa cevaplar yazıyorsanız, bu özelliğin mail yanıt sürenizi önemli ölçüde düşüreceği kesin.

Google’ın AI’si bundan sonra postamızın kâhyası olarak bize hizmet sunacağı bir anımsatma algoritmasına da sahip. Cevap vermediğiniz postalar, uzun süredir cevap alamadığınız postalar gibi önemli olabilecek mailler Google’ın yapay zekası sayesinde hasbelkader karşınıza getirilebilecek. Böylece kazara kaynayan postalar olacak.

Mobil Gmail uygulaması için e-posta bildirimleri ve abonelikler

Değişikliklerin yüzde 90’ı masaüstünü kapsıyor fakat Google mobil Gmail uygulamasını es geçmiş değil. Gmail’in iOS ve Android uygulamasına kazandırılan yeni bildirim sistemi sayesinde artık sadece önemli postalardan push bildirim alabileceksiniz.

Kullanıcıların posta kutusunu analiz edecek olan yeni Gmail, e-posta aboneliklerinizi de sizin için takip edebilecek. Son zamanlarda çekici bulmadığınız e-posta bültenleri olduğunu saptarsa, bu bültenlerden çıkış yapmanız için size otomatikleştirilmiş tavsiyelerde bulunabilecek.

Yeni Gmail’e nasıl geçiş yapabilirsiniz?

Yenilenen Gmail aşamalı olarak tüm Gmail kullanıcılarına sunulacak. Yine de önden yerinizi ayırıp yenilenen sistemi denemek istiyorsanız, Gmail’e giriş yaptıktan sonra, profil fotoğrafınızın altındaki Ayarlar dişli çarkına tıklayıp “Yeni Gmail ürününü dene” butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer erken karar verdiğinizi düşünürseniz, aynı menüyü kullanarak “Klasik Gmail ürününe geri dön” butonuyla eski Gmail’e dönüp, vedalaşacağınız gün gelene dek mutlu mesut yaşayabilirsiniz.

Google’ın köklü değişikliklerinin Gmail’i rakiplerinin karşısında fersah fersah ileriye götürdüğü büyük bir gerçek. Siz yeni Gmail’i denediniz mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al