wmaraci reklam

Google Görseller Artık Benzer Ürünleri Gösterecek

Google günün ilk atağını makine öğrenimli yeni çizim servisi AutoDraw ile yapmıştı. Mobil web ve Android uygulamasında görsellere getirilen benzer ürünleri gösterme yenliğiyse Google tarafında günün röveşatası oldu.

Makine öğreniminden faydalanan ve yapay zekanın her nimetinden faydalanmaya başlayan Google, bundan sonra mobil web ve Android uygulaması üzerinden yapılan görsel armalarda ek bir sütunda benzer ürünleri sergileyecek. Sıradan internet sitesi sahipleri için belki bu büyük anlamlar ifade etmeyebilir ancak stratejik olarak kullanıldığında e-ticaret siteleri bu özellikle cıgır cıgır para basma makinelerine dönüştürülebileceği düşünülüyor.

Yapay zekayı ve makine öğrenimini kullanan yeni Google özelliği, arama yapılan görselleri tarayarak benzer ürünlerin önerilmesi şeklinde işliyor. Şimdilik Google işleri yavaştan alıp el çantası, güneş gözlüğü ve ayakkabı kategorilerini bu işe dahil etmiş. Lakin buna diğer kategorilerin ve hatta Google tarafından sponsorlu reklamların ekleneceğini tahmin etmek için kahin olmamıza gerek yok.

E-ticaret sitelerinin bu özellikten faydalanması için schema.org’daki product metadata‘yı ve schema.org/Product markup‘ı internet sitelerine dahil etmesi gerekecekmiş. Sistemin verimli çalışması için ürün adı, fotoğrafı, fiyat ve para birimi bilgilerinin de sayfalarınızda yer alması gerekecek.

Google’dan gelen günün röveşatası için siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al