wmaraci reklam

Google, Görseller’in Yeni Tasarımını Test Etmeye Başladı

Geçtiğimiz haftadan bu yana Google Görseller üzerinde bir takım hareketlilikler göze çarpıyor. Önce, Görseller’den gelen trafiğin referans kaynağını ayıran Google , şimdi ise Görseller’e yeni bir görünüm kazandırmanın temellerini atıyor.

Google’ın Görseller için tasarladığı yeni tasarımı bugün pilot kullanıcılardan biri Twitter üzerinden paylaştı. Görüntüden görüldüğü kadarıyla Google’ın son tasarım değişikliğine uygun olarak; köşe hatlı tasarım ögeleri, yerini yuvarlak kenarlı ögelere bırakıyor. Ayrıca görsel önizleme için kullanılan siyah ekran da kaldırılıyor. Yeni tasarımda Google daha sade ve hat içinde çalışan bir önizleme yardımcısı kullanıyor. Görsele tıklandığında önizleme SERP sayfasının sol tarafında oluşturuluyor. Bu sayede arama yaparken kullanıcılar bir fotoğrafa tıklamış olsa bile sayfayı aşağıya doğru taramaya devam edebiliyor.

Beyaz arkaplanlı önizleme aracının daha estetik durduğu aşikar. Siyahtan beyaza geçiş konusunda kullanıcıların deneyim alışkanlıklarından dolayı ufak pürüzlerin yaşanmasıysa kaçınılmaz olacaktır. Yeni tasarım ögeleri dışında şimdilik göründüğü kadarıyla kullanıcı deneyimine artı katacak bir yenilik yok. Google yalnızca kozmetik açıdan Görseller’i daha şık bir kılıfın içine sokmak istiyor.

Yeni Görseller tasarımı şu anda pilot değişiklik olarak kısıtlı sayıda kullanıcıya açıldığı için muhtemelen Görseller üzerinde bir değişiklik fark etmeyeceksinizdir. Google’ın birkaç gün arayala Google Görseller bazlı çalışmalar yapması ve “Webmaster’ların Görseller trafiğinin önemin fark etmesini istiyoruz.” ifadesi, bence ciddi bir ipucu. Görseller konusuna ekstradan dikkat göstermemizin faydamıza olacağını düşünüyorum.

Google Görseller üzerindeki son günlerde yapılan değişiklikler hareketlenme sinyali olarak yorumlanabilir. Yeni tasarım ve Google Görseller üzerine yapılan çalışmalar hakkında neler düşündüğünüzü aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirisniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al