lostyazilim
tr.link

Google'ı Nasıl Doğru Yorumlayabilirsiniz?

Arama sonuçlarında iyisiyle, kötüsüyle yer alıyorsanız gidişatınızı doğru yorumlayabilmeniz ve sıradaki hamlenizi buna göre seçmeniz çok ama çok önemli. Zira trafiğinizin hangi yönde ve ne ölçüde ivmeleneceği buna doğrudan bağlı. Gelin bu konuda bazı su geçirmez gerçekleri masaya yatıralım.

SEO stratejileri, aslında çoğu zaman bu yorumlamaların sonucunda ortaya çıkar. Bir alanda, niş bir site açarsınız ve bu alanda sıralamalar kazanmayı hedeflersiniz. Ancak her zaman projeye ilk giriştiğiniz günde hedeflediğiniz noktalara ulaşamayabilir, yenilikler ve yeni stratejiler projenizin gidişatına eklenebilir. Bu aslında çok doğal ve sağlıklı, çünkü Google ve diğer arama motorlarıyla bir kontrat imzalayarak işe koyulmuyorsunuz değil mi? Peki, her şeyin olumlu ilerlemesi için neler yapmanız gerekiyor?

En Güçlü Kozlarınız Aslında Ücretsiz ve Elinizde

Nedir bu en önemli kozlar? Analytics ve Search Console elbette. Eğer sık sık bu araçlara girip, günlük ne kadar trafik aldığınıza bakıp çıkıyorsanız biraz hatalı bir yol içerisindesiniz diyebiliriz. Bu araçları daha verimli kullanmak, içerilerinde yer alan veriler üzerine okumalar yapmaktan geçiyor.

Google bazen, gitmeniz gereken yolu size işaret eder. Örneğin sizin sitenizi oluşturduğunuz niş alan içerisindeki ana başlıklarınızdan birisini, diğerlerinden çok daha fazla parlatır. Bunun sebebi çoğunlukla bu sayfaların daha iyi performans göstermesi ve rakiplerinden daha üstün olmasıdır. Arama motorunun gösterdiği yolu bu noktada görmeyip, diğer başlıklarınıza daha fazla yüklendiğinizde ilerleyişinizi yavaşlatmanız kaçınılmaz hale geliyor.

Böyle bir durumda yapmanız gereken, o ana başlıkta başka sayfalar da oluşturmak ve doğru bir iç bağlantı yapılanmasıyla Google’ın gösterdiği yolda ilerlemek olacaktır. Tamamen farazi söylüyorum ancak eğer banyo eşyaları sattığınız bir eticaret sitenizde, Google eğer havluları öne çıkarıyorsa, inatla sabun sayfaları açmayı bir kenara bırakmanız gerekebilir. Diğer bütün türdeki siteleriniz için bu formülü uyarlayabilirsiniz. Tamam, ama burada okumayı nasıl yapacağız?

Daha Ucuza Domain Satın Alabileceğiniz 6 Yöntem
İlginizi Çekebilir!

Daha Ucuza Domain Satın Alabileceğiniz 6 Yöntem

Dennis Toeppen, namı diğer alan adlarına fısıldayan adamı tanıyor musunuz? Dennis bundan yıllar önce Çakallık Sanatı’nın icrasıyla çıtayı çoğumuzun ulaşamayacağı bir yere, Stratosfer’in en üstüne çıkardı. Hakları korun...

Araçlardan Nasıl Faydalanacağız?

Trafik alan sayfalarımıza, hangi aramalarla trafik aldıklarına bir güzel bakalım. Bunun için hem Analytics, hem de Search Console’dan faydalanabiliriz. Ardından da aldığımız sonuçlara göz atalım. Yeni içeriklerimizi de planlarken bu formülü kullanalım. İlgili başlıkları oluşturup, bu başlıklarda tüm rakiplerimizden daha üstün sayfalarımızı hazırlayalım. Ardından yeni sayfalarımızdan, hali hazırda üstün olanlara bağlantı verelim ki arama motoru aradaki köprüyü daha kolay fark etsin. Sonrasında da yazı yayına girdikten sonra, eski yazımızdan da tıklamaya şevk edecek bağlantıları yeni oluşturduğumuz sayfaya yönlendirelim. Search Console’dan da güncellemeyi sağladıysak her şey yolunda demektir.

Yeni Sitelerde Dikkatli Olmamız Lazım

Google yeni siteleri ve yeni sayfaları daha detaylı bir biçimde tartar. Bu nedenle hızlı hızlı değişiklikler görürüz. Yani eğer sayfanız ya da siteniz henüz tazeyse, tıklama raporlarınıza göre hareket ederken daha dikkatli olmanız mantıklı olabilir. Ben bu noktada sitelere de sayfalara da 6 ay veriyorum. Sıralamalar ancak bu kadar sürenin ardından stabilleşebiliyor gözlemlediğim kadarıyla. Ancak bu süre içerisinde de Google’ın sizi hangi alanlarda parlatacağını fark etmek gayet mümkün.

Siz trafiğinizi nasıl yorumluyorsunuz? Uyguladığınız başka hangi teknikler var? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al