wmaraci reklam

Google, Lighthouse Eklentisine SEO Denetleme Özelliği Getirdi

Google’ın Webmaster’lar internet okyanusunun kayalıklarına toslamadan yol alsın diye geliştirdiği bir eklenti var; Lighthouse. İngilizcede “Deniz Feneri” anlamına gelen “Lighthouse” eklentisi, bugüne kadar kullanıcılara kendi internet sitelerini tanıma ve çeşitli yönlerden geliştirme şansı sunuyordu. Bir rapor oluşturma aracı olarak tanımlayabileceğim Lighthouse; internet sitenizi test ederek performans, erişebilirlik ve mobil uyum gibi testler gerçekleştiriyordur. Google’ın yeni güncellemesiyle birlikte bundan sonra SEO denetimi de yapacak olan Google Chrome eklentisi, sitenizin temel SEO sağlığını inceleyerek önerilerde bulunacak.

Lighthouse eklentisinin SEO denetimleri şimdilik kapsamlı bir listeye sahip değil. Sadece temel açıdan işlerin yolunda gidip gitmediğini anlamanıza yardımcı oluyor fakat Google aracın kapsamı zamanla geliştirmeyi düşündüğünü belirtiyor. Lighthouse ile arama motoruna kapalı sayfalar üzerinde testler yapılabiliyor. Eğer yeni sitenizi henüz internetin okyanusuna salmadıysanız, Lighthouse ile rapor oluşturarak herşeyi hızlıca gözden geçirebilirsiniz.

Lighthouse Eklentisi Nasıl Çalışıyor?

Lighthouse eklentisi, açık kaynaklı olarak geliştiriliyor ve internet sayfalarının kalite yönergelerini test edip geliştirmek için kullanılıyor. Son değişiklik güncellemesiyle birlikte Lighthouse eklentisi, Google Chrome üzerinden eklenti şeklinde kullanılabileceği gibi Chrome DevTools üzerinden komut satırı desteğiyle veya Node modülü aracılığıyla kullanılabiliyor.

Kariyerine Freelancer Başlayıp, Dünyayı Değiştiren 5 Tarihi İsim!
İlginizi Çekebilir!

Kariyerine Freelancer Başlayıp, Dünyayı Değiştiren 5 Tarihi İsim!

Eğer Walt Disney, Ray Kroc, Alfred Nobel, Ernest Hemingway ve Charles Dickens bugün 20’li yaşlarında olsaydı, hepsinin birer WM Aracı profili olabilirdi! Walt Disney’i Grafik Tasarım köşesinde, Ray Kroc’u Alan adı ticaretinde ve Er...

Light House Eklentisini Chrome Üzerinden Nasıl Kullanabilirsiniz?

Eklentiyi internet tarayıcınıza kurduktan sonra eklentinin simgesine tıklamanız ve seçenekler menüsünden “SEO”yu işaretlemeniz, rapora SEO denetiminin eklenmesini sağlamanız için yeterli.

60 ila 90 saniye kadar süren bir test işlemi sürecinin sonunda Lighthouse siteniz için temel SEO denetimi raporunu yeni bir sekmede açacaktır. Açılan liste üzerinden Google’ın onay verdiği, eksik gördüğü ve diğer tavsiyelere ulaşabilirsiniz.

Lighthouse eklentisi buradan indirebilir, Chrome DevTools veya Node module ile kullanımı hakkında bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Temel düzeyde denetimler yapıyor olması şu aşamada Lighthouse’u altın madeni yapmasa bile zamanla yapılacak eklemelerle kapsamlı bir denetim aracına dönüştürülebilir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al