wmaraci reklam

Google, Saldırgan İçeriklerle Savaşta Yapay Zekayı Kullanacak

Google, son günlerde Webmasterların karşısına farklı ve küçük sürprizlerle çıkmayı alışkanlık haline getirdi. Son olarak yaptığı Google Fred güncellemesiyle sıralamalarda tsunami etkileri hissettiren Google, şimdi de saldırgan içeriklere savaş açacağını ve bu işi yaparken de yapay zekadan destek alacağını söyledi.

Google ve Facebook gibi büyük markalar ABD seçimi buhranınında yaşanan clickbait olayları ve sahte haberlerden sonra ayrıştırma için bazı önemli çalışmalara zaten imza atmıştı. Bu sefer de 10.000 kişiden oluşan rapor ekibini gözden çıkaran Google, artık saldırgan içerikler konusunda kontrol kumandasını tümüyle AI’ye vermenin hayalini kuruyor. 

Öncelikle Google’ın masadan ani kalkışının sebebini basit bir örnekle açıklayalım. Şu an ABD bölgesine hizmet veren Google uzantısı üzerinden kullanıcılar Holokst (Nazilerin yaptığı Yahudi soykırımı) arama terimiyle sorgu gerçekleştirdiklerinde, karşılarına çıkan ilk sonuçlar neo-Nazi düşüncesine sahip internet siteleri tarafından yazılan içerikler oluyor.

Halbuki Google’ın istediği Holokst ile ilgili bir arama yapıldığında bu sayfaların değil de, Holokst’un hakkında elle tutulur bilgiler veren sayfalar olması yönünde.  Google AI’yi kullanarak bu durumun önüne nasıl mı geçecek? Öncelikle rapor üreten insanlara kalite yönergesi okları sunacak. Raporların geri dönüşünü toplayan Google, bu rapordan elde ettiği verilerle birlikte AI’sinin öğretmeni olacak ve bu içerikleri ayırt edebilmesi konusunda yetiştirecek.

Kullanıcıların kullandığı oylar hemen doğrudan sıralama üzerinde etki etmeyecek. Google bu verileri daha çok AI’sini geliştirerek olası kalite yönergesi sorunlarının önüne geçebilmek için kullanacak. 

Fikir güzel ancak AI’nin bu kadar arama motorunun merkezinde yer alacak olmasının bize sonuçlarının neler olabileceğini ancak ilerleyen zamanlarda görebileceğiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al