wmaraci reklam

Google Trendler Aracı Yeni Özelliklerle Güncellendi

Yurtta ve dünyada olup bitenden haberdar olmanızı sağlayan Google’ın Trend servisi Google Trendler, yeni ve güçlü özellikleriyle güncellendi. Trendleri keşfetmek, içerik analizi yapmak ve popüler konuları tam ensesinden yakalamak istiyorsanız, artık karşınızda daha şık ve kullanışlı bir Google Trendler aracı yer alıyor olacak.

Google Trendler’in webmasterların çoğu tarafından işlevsel bir SEO aracı olarak kullanıldığını görmezden gelemeyiz. Trendler sayesinde belli anahtar kelimelerin nasıl, nerede ve ne zaman popüler olduğunu analiz edebilir, kârlı fırsatlar yakalayabiliriz. Şimdi, yenilenen özellikleriyle Google Trendler üzerinden veriler ve çeşitli anahtar kelimeleri harmanlamak çok daha kolay olacak gibi duruyor.

Google Trends’in Hangi Özellikleri Güncellendi?

Google, Trendler aracı güncellemesini, kendi blogu üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Google’ın duyuru metnine göre; Trends aracında bu güncelleme sonrasında yenilenen tasarım, arttırılmış kullanılabilirlik ve yeni içerik ve verileri keşfetme kolaylığı gibi yenilikler biz kullanıcıları bekliyor.

Responsive Tasarım Hazırlayanlar için Gelişmiş Önizleme Eklentisi: Multiple Windows
İlginizi Çekebilir!

Responsive Tasarım Hazırlayanlar için Gelişmiş Önizleme Eklentisi: Multiple Windows

Yabancı yazılımlardan devşirilip yerli arama motoru diye ittirilmeye çalışılmadıkları sürece yerli yazılımları seviyoruz. Hele bir de ücretsiz ise daha bi’ çok seviyoruz. Aramızda bunun aksini düşünenlerinin sayısının da pek ...

Google’ın Material Design Framework’ünü birer birer tüm araçlarına uyguladığı malumunuz. Güncellemeyle, Google Trends de yenilenen tasarım anlayışından payına düşüne aldı. Yeni Google Trends tasarımında, Material Design vurgularının hissediliği kullanıcı arayüzü ve masaüstü mobil arayüz kullanılmaya başlandı.

Tasarımın dışında Google Trends’in anahtar kelime keşfini zahmetsiz hale getiren bazı yeni özellikleri de kullanılmaya başlandı. Google’ın açıklamasına göre Trendler aracının kazandığı öne çıkan özellikler şunlar oldu:

  • Trend Olan Aramalar bölümünün kapsamı arttırıldı. Artık Google Trenss üzerinden şu an şu saniye, nelerin trend olma yolunda ilerlediğini dakika dakika takip edebilirsiniz.
  • Trump Yönetiminden, Anneler Günü'ne kadar her şey hakkında, News Lab ekibince seçilen Google Trendler veri öykülerini görebileceğiniz yeni tasarlanmış bir bölüm araca dahil edildi.
  • Farklı konuları farklı anlamlarda karşılaştırmak için yoğunluk haritası gibi yeni infografik türleri eklendi.
  • Artık arama verilerinin geçmişte nasıl performans gösterdiğini analiz edebilirsiniz. Arama verilerinin, 2001 yılına kadar olan yıllık trend değişimine kolayca erişebilirsiniz.

Google’ın bu yıl Trendler’i es geçmeden bazı yeniliklere adım atması, webmasterlar adına sevindirici oldu. Google, Trends aracının veri haberciliği için ne kadar önemli olduğuna ve bunun bilincinde olduklarına da değindi. Veri haberciliği için öne çıkan bir araç haline getirilmek istenen Google Trends’in önümüzde yıllarda bizi başka heyecan verici özellikleriyle selamlayacağın kesin. Ne dersiniz?

Google Trends’i siz ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Size Google’ın Trends aracının güncellemesi adına yaptıkları yeterli midir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al