wmaraci reklam

Google Yanıtlıyor; Sitenizin Hack’lendiğini Nasıl Anlarsınız?

Asırlar birer birer yüzyılları kovalarken, korsanlar açık denizleri ve gemilerini bırakıp rotalarını fırsatlarla dolu büyük okyanusa, yani interneti çevirdi. Webmasterlar olarak maalesef internet sitelerimize yapılan saldırılarla sıkça karşılıyoruz. Yapılan saldırılar sonucunda ise bazen veri kaybı bazen de maddi kayıplar yaşıyoruz. Göğüslediğimiz saldırıların bir sonucu olarak yaşadığımız psikolojik gerilim ve dram yüklü sahneleri de unutmamak gerekiyor.

Google da en az bizler kadar internet korsanlarından hoşlanmıyor ve her sene internet sitemizi güvende tutmak ve olası saldırıları anlamamıza yardımcı olmak için sosyal sorumluluk kampanyaları başlatıyor. Bu sene bir yenisi gerçekleştirilen #NoHacked 3.0 kampanyası ile Google bizlerin internet sitelerimize yapılan saldırıları ve çeşitlerini anlamamıza yardımcı olmak istiyor.

#NoHacked 3.0’ü daha önceki kampanyalardan farklı kılan bazı hususlar var. Biliyorsunuz ki bu yıl içinde Google Türkçe Webmaster Blogu yayına alındı. Bu vesileyle #NoHacked 3.0 kapsamında oraya çıkan tüm sihirli ipuçlarına Google Webmaster blogu üzerinden Türkçe erişmemiz mümkün oluyor.

Google’ın sitenizin saldırıya uğradığını anlama rehberi oldukça kapsamlı bir rehber ve diğer Google rehberlerinden önemli referans bağlantılara sahip. Bu rehber sayesinde aklınızdaki soru işaretlerini gidermek isteyen içerik şimdilik;

  • Sitemin saldırıya uğrayıp uğramadığını nasıl anlayabilirim?
  • İnternet sitelerine en sık yapılan saldırı türleri neler?
  • Spam ve Malware türünde saldılar neler?
  • Açık yönlendirmeleri saptamak ve sorunu bertaraf etmek
  • Güvenlik ipuçları

Konuları üzerine eğiliyor.

Etkinlik önümüzde 2 hafta boyunca devam edecek ve Google’ın blog yazısı sıklıkla güncellenecek. Sürekli olarak bir gözünüzü Google’ın webmaster blogunda tutmak istemezseniz güncellemeleri Twitter hesabından paylaşan Fatih Ozkosemen’in Twitter profilini takibe alabilirsiniz. Blog yazısını aşağıdaki bağlantıdan takibe alabilirsiniz.

❱❱ #NoHacked 3.0: Sitemin saldırıya uğrayıp uğramadığını nasıl anlayabilirim?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al