wmaraci reklam

Hatasız Teknolojinin Olmadığının Kapı Gibi 7 Örneği

Teknolojiye sizce de biraz fazla güven miyor muyuz? Evet, birçok teknolojik ürün hayatımızın seyrini değiştirme konusunda önemli role sahip. Yine de teknolojik ürünleri en nihayetinde tıpkı sizin bizim gibi yaşayan insanlar geliştirip üretiyor. Geliştirilen bazı teknolojik ürünler hayatımıza renk katarken bazılarıysa hiç ummadığımız anlarda hayatımızın rengini kaçırmayı başarabiliyor.

Siz de her fırsatta teknolojinin kusursuzluğunu savunan ve hatalı teknolojiyi kabul etmeyenlerdenseniz, gelin hep birlikte geçmişe bir bakalım. Günümüzün dev teknolojilerinden kaybolan teknolojilerine birçok ürünün vakti zamanında  bakalım hangi hatalarla yüz kızartabilmeyi başarmış;

1#: Tanıtılmaya Dahi Tahammülü Olmayan Teknolojik Gramofon Ürünü

Videonun ilk saniyelerinde arka planından anlayabileceğiniz üzerine bu orta yaşlı abimiz 90'lı yıllarda yayını yapılan bir teknoloji programında gramofon ürünüyle ilgili bir parçanın tanıtımını yapıyor. Ne var ki, ya ürünün kendisi yada Parkinson hastalığı (ellerin titremesi ve kuvvet bozukluğu durumu) ürünün tanıtımının tamamlanmasına izin vermiyor. Olay sonrası abinin verdiği tepkiyse olayın kendisinden daha ilginç “Ne oldu yaaa? Ne güzel tanıtıyordum.” ifadesini sakın kaçırmayın, üzülürsünüz.

Bu arada videodaki abimiz ürünün dünyada yalnızca bir tane olduğuna dikkat çekiyordu, sen üzülme abiciğim bu kayıp hepimizin. Zaten artık garamofon filanda gitmiyor yani, USB var biz onu kullanıyoruz hem o dünyada bir tane de değil.

 

Gündelik Hayatta Kullandığımız 6 Teknoloji Teriminin Ortaya Çıkış Öyküsü
İlginizi Çekebilir!

Gündelik Hayatta Kullandığımız 6 Teknoloji Teriminin Ortaya Çıkış Öyküsü

Gündelik hayatımızda teknoloji ve internet trendlerine ilişkin birçok terimi nereden geldiğini bilmeksizin kullanıyoruz. Dil bilimci değiliz. Haliyle, sıradan son kullanıcılar olarak bunları bilmek bizlerin işi olmayabilir. Ancak yine de...

2#: Korkmayın Tost Makinemiz Daha 200 Yıl Terminatör'e Dönüşmeyecek

Teknoloji, her geçen gün “biraz iyi” den “daha iyiye” doğru yol alıyor. Öyle ki, bundan yirmi yıl önce “Acaba insana benzeyen robotlar yapabilir mi?” diye düşünürken artık yapılan robotları izliyoruz. Teknolojinin geldiği son noktadaysa tüm yüreklerde tek bir soru tek bir şüphe var “Acaba tost makinemiz terminatör'e dönüşüp bizi esir alabilir mi?

Honda tarafından yıllardır geliştirilen Asimo isimli akıllı robotun tanıtım videosunu sonuna kadar izledikten sonra içinize 200 yıllık bir serinlik, bir ferahlık, rahatlama serpilecek. Korkmayın, tost makinelerimiz daha uzun yıllar sadece salçalı tost yapacak ve bizim ürettiğimiz robotlar dünyayı ele geçiremeyecek.

 

3#: Çünkü, Mavi Huydur Bende – Windows 98

Eğer mavinin huy olduğu tek kişinin Edip Cansever olduğunu şiirlerinden anlamamış olsaydık, muhtemelen bu durumun mimarının Microsoft olduğunu ve mavinin Windows 98'in huyu olduğunu anlayabilirdik. 

Windows 98, 20 Nisan 1998'de CNN'den canlı yayınla gerçekleştirilen tanıtım etkinliği sırasında tüm dünyaya mavi huyunu canlı yayında göstermeyi başaran tek işletim sistemidir. Tabii sanmayın ki, bu görüntülerden sonra Windows 98 huyundan vazgeçti. Huylu huyundan vazgeçer ama Windows asla! Windows 98 kullananlar olarak bizler o günden sonra mavinin huy olmasının ne demek olduğunu iliklerimize kadar hissederek büyüdük. Teşekkürler Edip Cansever, teşekküler Windows 98...

 

#4: Hatasız Tablet Olmaz, Hatamla Alın Beni - Microsoft Surface Tablet

Tablet sektörü işine girme konusunda hızlıca hareket eden Microsoft, Surface adını verdiği tabletini 20 Haziran 2010'da muhteşem bir etkinlikle duyurmuş ancak muhteşem bir etkinlikle tanıtamamıştı. Hayır, aslında muhteşem etkinlik fikri Surface tablet sahneye çıkana kadar bildiğiniz gayet muhteşemdi. Tablet sahneye çıkıp tanıtılmaya başladıktan sonraysa aksaklıkların ardı arkası kesilmedi.

Önce Surface dondu, sonra IE açıldı (daha doğrusu açılamadı) ve ne kadar kusursuz çalıştığı gösterilmek istendi (gösterilemedi). Tablet de en sonunda dayanamayıp, buz kesti. Heyecandan olsa gerek herhalde, en nihayetinde tablet daha önce hiç bu kadar kalabalık görmemiştir;

 

5#: Dünyanın En Dayanıklı Kırılmayan ve Su Geçirmeyen Telefonu (Kırıldı)

Yıl 2010, Alman bir marka basit ancak etkili ürünüyle tüm telefon dünyasını alt üstmek için piyasaya giriş yaptı; Sonim XP1... YouTube'da görebileceğiniz testleri üzerine bu telefona yapılmayan eziyet külfet kalmadı. Üzerinden filler geçirildi, Sniper ile ateş edildi, mangala koyup sınan ekranına oklar atıldı. Anlayacağınız bir telefon ne kadar uç noktada sınanabilirse XP1 o uç noktalarla sınandı. Tüm bu videoları görünce gerçekten de insanın teknolojiye olan güveni yerine geliyor öyle değil mi?

2010 Yılında düzenlenen CES etkinliğinde bir muhabir yavaşça standa sokuluyor ve firma temsilcisi cihazları için “Bu telefon kırılmazdır eğer kırmayı başarabilirseniz size ücretsiz verebiliriz.” diyor. Ardından su geçirmezlik özelliğini de test etmek için elini kolunu sıvayıp telefonu suya daldırıyor. Sonra ne mi oluyor? Tahmin etmesi çokta zor olmasa gerek, teknoloji işte her zaman çok güvenmemek lazım.

 

6#: Sırada Hava Durumu var. Yarın Hava Bol Yağmurlu ve Güncellemeli Olacak

KCI 8 isimli kanalda sunulan haberlerin akabinde her zaman olduğu gibi hava durumuna geçiş yapılıyor ve sunucu olağan şekilde hava durumunu aktarmaya başlıyor. İnanır mısını yarın hava yağmurlu olacakmış Bundan daha ilginiç olanı ve dikkat etmeniz gerekense yağmurla birlikte sunulan ücretsiz Windows 10 yükselmesi olabilir. Windows 7 veya 8 kullanıyorsanız aman dikkat diyelim. Yoksa bir sonraki kurban siz olabilirsiniz.

 

7#: Yeni iPhone Yaptık, Retina Ekranı var ama Wi-Fi'yi Bozmuş Olabiliriz, İdare Edin.

Yalnızca Microsoft köşesine yüklenmek elbette olmaz. Apple ve teknolojilerinin en çok huysuzluk yaptığı zamanlar nedense hep tanıtım aşamasına denk geliyor. Bu videoda Steve Jobs Retina ekranın eski nesil ekranla farkını anlatmak isterken ufak bir Wi-Fi sorunu yaşanıyor ve yeni modelin Wi-Fi teknolojisi eski cihazdan fersahlarca geride kalıyor. Öyle demeyin ama şimdi, adamlar retina ekran koymuşlar daha ne olsun?

 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al