wmaraci reklam

Hemen Hemen Tüm Teknoloji Lansmanlarında Duyduğumuz Teraflops (TFLOPs) Nedir?

Teraflops aslında en basit tanımıyla ekran kartlarının hızını ölçen matematiksel bir ölçüm türüdür. Özellikle oyun konsollarının ekran kartı hızlarının belirtilmesi için kullanılan teraflop terimi, her lansmanda kullanılıyor. İşlemci saat hızının ölçümü olan GHz’in ekran kartı versiyonu olan teraflops, ekran kartı olan her teknolojik cihaz için kullanılıyor.

Teraflops Özellik Olarak Ne Demek?

Özellikle Sony’nin Playstation ve Microsoft’un da Xbox tanıtımlarında ne çok kullandığı teraflops terimi, konsolların sahip olduğu işlemcinin saniyede yaptığı işlemleri tarif ediyor. 1 teraflops saniyede altı trilyon nokta işleme kabiliyetine sahip demek. Microsoft Xbox Series X konsolunun ekran kartı gücünü 12,1 TFLOPs olarak duyurdu. Sony ise Playstation 5 konsolunun ekran kartı gücünü 10,28 TFLOPs olarak tanıttı. Yani Xbox Series X ekran kartı saniyede 72,6 trilyon işlem gücüne sahip iken PS5 ekran kartı ise saniyede 61,68 trilyon işlem gücüne sahip.

Günümüzde RTX 3060 12 GB gibi orta segment bir ekran kartı 12,74 Teraflops ve RX 7900 XT gibi üst segment ekran kartı ise 51,48 Teraflops gücünde.

Raspberry Pi Kullanarak Yapılmış 13 Şahane Proje
İlginizi Çekebilir!

Raspberry Pi Kullanarak Yapılmış 13 Şahane Proje

Hem teknolojimsi bir şeyler yapmak hem de programla ile değişik şeyler ortaya çıkartmak istiyorsanız, Raspberry Pi kesinlikle en ucuz yollu alternatif. Üstelik basit temelli projeler ortaya çıkarmak için programlama gurusu olmanıza da ger...

Teraflops Ne Kadar Yüksekse Ekran Kartı O Kadar Güçlü mü?

Öncelikle belirteyim bunun cevabı hayır. Teraflops sadece hız ölçmeye yarayan bir teknik. Bir ekran kartının teraflopsu ne kadar yüksek olursa olsun, ekran kartının o gücünü tam verimli kullanabilmesi için birçok etken var. Ekran kartının ihtiyacı duyduğu gücü alabiliyor mu, anakart ve işlemci ile uyumlu çalışıyor mu, ekran kartı ne kadar ısınıyor gibi etkenler, ekran kartının gücünü direkt olarak etkileyebilmekte.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al