wmaraci reklam

Kaybolan Veriler Nasıl Kurtarılır?

Bilgisayar, tablet, cep telefonu, taşınabilir hafıza kartları içerisinde barındırdığınız verileri istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu tür verilerin kaybolması ise birçok nedene bağlı olmakla birlikte, en fazla karşılaşılan durumlar arasında elektrik akım dalgalanmaları, virüsler ve dışarıdan gelen müdahaleler olduğunu söyleyebiliriz.

Örneğin cep telefonun veya tabletin yere düşmesi, kullanmış olduğunuz bilgisayar, laptop veya notebook ürünlerinin aşırı yüklenmesi yani cpu kullanımının fazla olması, elektrik dalgalanmaları nedeniyle bozulabilir olabilir. Bu durumlarda cihazların içerisinde bulunan veri depolama alanları bozulabileceği gibi, cihazı açamadığınız içinde verilere ulaşamazsınız.

Donanımsal Arızalar Nedeniyle Veri Kaybı

Cihazlarınızda ki donanım arızalarında cihazınız tam kapasitede çalışmayacağı gibi, ayrıca verilerinize ulaşmakta sıkıntı yaşarsınız. Eğer veri hafızası yapan hard disk arızası bulunmuyorsa, diğer donanımlara yapılacak müdahaleler ile verileri kurtarabilirsiniz. Hatta hard disk ürünlerini farklı bir cihaza takarak, içerisindeki veriyi alabilirsiniz. Ama bizim sorunumuz hard disk veri kurtarma olduğu için, hem arıza durumlarında, hem de veri kaybolma durumlarına karşın neler yapacağımızı bilmek olacaktır.

İlk olarak şunu belirtelim ki, farklı yöntemler ile veri kurtarma mümkün olsa da, ileri derecede kayıplarda ise elinizde ki cihazlar ile verileri kurtarmanız mümkün olmayacaktır. Çünkü bu teknik bir konu olduğu gibi, donanım üzerinde oluşan arızaları gözle göremez veya test edemezsiniz.

Hard disk üzerinde bulunan entegre devrenin arızalanması durumunda bunu tespit etmek laboratuvar ortamında mümkün olacaktır. Haliyle bunu ofis ya da ev ortamında tespit etmeniz mümkün değil. Bu durumlar yapılması gereken veri kurtarma merkezleri ile çalışmaktır.

Modern ve Klasik U.S. Polo Assn. USPA 3001 Akıllı Saat
İlginizi Çekebilir!

Modern ve Klasik U.S. Polo Assn. USPA 3001 Akıllı Saat

U.S. Polo, teknoloji faaliyetleriyle görmeye çok alışık olduğumuz bir marka değil. Ancak tasarım ve kalitesiyle hepimizin tanıdığı, klasik ürünleri olan bir marka. Bununla birlikte şirketin tasarladığı ve ürettiği pek çok saat mo...

Veri Kurtarma Merkezleri Nasıl Çalışır?

Modern bilişim laboratuvarlarında, yüksek teknolojik donanımlar ile yapılan çalışmalar ile veri kurtarma yapan bu tür merkezler, kullandıkları teknikler ile ön plana çıktıkları için, başarı oranları da yüksektir. Bu konuda alanında uzman olan Verikurtarmamerkezi.com donanımlı çalışma ekibi ile kısa sürede ve güvenli bir şekilde verileri kurtarıyor. Sadece donanımsal veya çeşitli etkenler nedeniyle oluşan veri kayıplarını kurtarmıyorlar. Ayrıca bilerek veya yanlışlıkla sildiğiniz verileri de kurtarıyorlar.

Hatta hard disk veri kurtarma durumlarında, normalde bir verinin silinmesi ve ardından hard disk üzerine yeni verilerin eklenmesi, silinmiş olan verinin çok daha zor kurtulmasına neden oluyor. Bu durum şirketlerde sıklıkla karşılaşıldığı için, üzerine veri yazılmış hard disklerde işlem yapmak, profesyonel bir dokunuşa ihtiyaç duyuyor. Veri kurtarma çeşitli programlar ile yapılmadığı gibi, her cihaz için yenilenmiş kodlar yazılarak ve cihazın veri depolama merkezindeki kalan kod kırıntılarının toplanması ile verilere yeniden ulaşabiliyorsunuz.

Silinmiş Verilerin Ne Kadarı Kurtulur?

Veri kurtarma işlemleri günümüzde sıklıkla hard disk veri kurtarma, sunucu veri kurtarma, raid veri kurtarma, ssd solid state veri kurtarma, nas veri kurtarma, ata veri kurtarma, usb flash bellek veri kurtarma ve cryptolocker dosya kurtarma gibi cihazlara ve sistemlere yapılmaktadır. Bu tür sistemler farklı amaçlar ile kullanıldığı için, burada önemli olan kaybolan ya da silinen verinin türüdür. %100 veri kurtarma yapıldığı gibi, büyük kayıpların yaşanacağını da söyleyebiliriz. Örneğin kamera kayıtları veya fotoğraflarda kayıplar daha fazla olabilir.

Ancak buna oranla belgeler daha rahat kurtarılabilir. Ayrıca kurtarılacak olan verinin yani dosya türünün sık kullanılan bir tür olması, kurtarma oranını yükseltir. Bu nedenle görsel materyaller, genel olarak aynı türden oluşur ve kurtarılmasında başarı oranını da yüksek olur.

Veri kurtarma merkezi arayışı içerisinde olanların ayrıca alacakları hizmetlerde önemlidir. Verilerin hızlı ve güvenli kurtarılmasının yanında, Türkiye'nin her hangi bir yerinde olup, hard disk veya benzeri materyalleri kargo yolu ile güvenle gönderip, verilerin kurtarılmasını sağlamanız ve buna göre sorunlarınızı aşmanız oldukça önemlidir. Gizlilik veri kurtarma için en önemli konuların başında geliyor. Mutlak suretle bu işte uzman olan, sertifika sahibi firmaları tercih etmeniz, daha iyi olacaktır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.43 / 5 (7 değerlendirme)

7 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al