wmaraci reklam

Hemen Her Yerde Karşınıza Çıkabilecek 5 Webmaster Tipi

İnsanların hepsi doğuştan sahip olduğu “default” ayarlarla dünyaya gönderiliyor. İnsanları insan yapan şey default ayarlar üzerinde sonradan yapılan güncellemelerden ibaret. Default’dan değişen ayarların tabii birer sonucu var. İşte biz buna farklı insan tipleri diyoruz.

Her insan dahil olduğu zümreye ilişkin şeyleri merak ediyor, sorguluyor ve en önemlisi kendinin o zümreye ait olduğunu göstermeye çalışıyor. WM Aracı’nda Webmasterlar olarak bulunmamızın nedenlerin biri de bu değil mi zaten?

Bi’ de bariz olarak hemen her yerde karşımıza çıkan — bazen arkanıza bakmadan kaçmamız gereken — webmaster tipleri var. Manavdan bakkala, bakkaldan Sturbucks’a, Sturbucks’dan WM Aracı forumlarına kadar onlar her yerdeler! İşte karşınıza çıkabilecek o meşhur 5 Webmaster tipi;

#1: Proje Adamı (Şöyle Bi’ Proje Var)

İlk olarak nasıl ortaya çıktıkları bilinmemekle birlikte, bu tipin öncülerinin Megacılar olduğu tahmin ediliyor. Yaşam alanı olarak kafeleri benimseyen bu gizli olmayan örgüt üyeleri, tüm hayatı sisli proje penceresinin arkasından izler. 

Evdeki çöpü alıp kapının önüne koymanın bir iş olduğunu düşünüyorsanız, şimdiye dek hiç gerçek bir proje adamıyla tanışmadınız demektir. Proje adamı için iş diye bir şey yoktur. Bu hayatta her şey bir projedir. Aksi asla düşünülemez, teklif dahi edilemez. Bu zümrenin üyeleri hemen her fırsatta bir eski proje konusunu açıp, kafanızı şişirebilme ve birkaç dakika içinde yeni bir proje yapılandırma süper güçlerine sahiptir. Amman dikkat edin ve bu tipi gördüğünüzde sessizce uzaklaşın.

Google, Lighthouse Eklentisine SEO Denetleme Özelliği Getirdi
İlginizi Çekebilir!

Google, Lighthouse Eklentisine SEO Denetleme Özelliği Getirdi

Google’ın Webmaster’lar internet okyanusunun kayalıklarına toslamadan yol alsın diye geliştirdiği bir eklenti var; Lighthouse. İngilizcede “Deniz Feneri” anlamına gelen “Lighthouse” eklentisi, bugüne kadar kullanıcılara kendi i...

#2: Gandalf Mod

Hangi Gandalf mı? Elbette yüzüklerin efendisindeki Gandalf! Sıkça yazılım ve geliştirme grubu alanlarda faaliyet gösteren bu zümrenin temel üyelik şartı, en az dizlerinize değecek kadar sakal bırakmaktır. Bol kıyafetler giyilip, Gandalf’ı andıran şapkalarla imaj tamamlanabilir. 

İşte! Artık WM Aracı’ndaki tüm konuların altına “Tutmaz bu proje boşuna uğraşmayın.” yazma kudretini size sağlayan süper güçleriniz var! Herkesin konusuna projesinin tutmayacağını yazdıktan sonra tüm iş bitirildiyse şimdi Mordor’a gidip, yüzüğümüzü bi güzel ateşlerin arasına salabiliriz.

#3: Biznız Klas (Para bende!)

Bu Webmaster tipine dahil olmanın asli kuralı imajdır. Kodlama bilmiyor musunuz, grafik tasarım yeteneğiniz yok mu? İçerik yazarı da mı değilsiniz? Hiç sorun değil imajınız yeter! Sürekli olarak iş yaparken insanlara devamının geleceğini söylemek biznıs klas webmaster tipinin özel gücüdür. Bu arkadaşlarımız hiçbir yeteneğiniz olmadan yalnızca para harcayarak internet dünyasından balya balya para kaldırılabildiğinin ayaklı birer kanıtıdır.

Ha unutmadan, mutlaka kol düğmesi olan bir gömleğiniz ve ortamlara aktığınızda dikkat çekecek aksesuarlarınız olmalı. Son model iPhone, cüzdan ve araba anahtarını kombolanarak masaya bırakabilir, hatta yardımcı bir cihaz ile fotoğraflarını çekilip, #work etiketiyle Instagram’a postalayabilirsiniz. Yalnız içinde iPhone olmayan fotoğraf atamazsınız, o iPhone’un masada durması şart. Fizik kuralları ne kadar kuralsa, bu da o kadar kuraldır.

#4: Ajans & Plaza Webmasterı

Ajans & Plaza Webmasterı; en az bir kere ajans tokadı yedikten sonra sektörün acı gerçeklerini dürüm yapıp yemiş adam, adamlardır. Konuşmalar sırasında profesyonel yaklaşımlar sergilemek, sadece ajans ve plaza dili insanlarının anlayacağı kelimelerle konuşmak esastır. Birinden bir işin düzenlemesi yerine revizesi, kontrol edilmesi yerine check edilmesi istenir. PR kavramı olur olmadık yerlerde muhabbete dahil edilmeli ve her fırsata pazarlanılabilir bir hizmet ve ürün gözüyle bakılmalıdır.

Unutmadan, Türkiye’deki girişimleri adından iyi bilmek ve takip etmek esastır. İlgisine çekmeyen insanlara bunlardan bahsetmek, yeri geldiğinde bedava verilmiş gibi “yatırım almak” ve “yatırım vermek” kelimeleri cümlelere serpiştirilmelidir. Maalesef bu tip arkadaşları ancak yedikleri dürümün acısı geçtikten sonra gerçek birer Webmaster olarak tanımlayabiliriz.

#5: Starbaks Gurusu

Onların sadece filmlerde, stok fotoğraf ve infografiklerde olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Hayır onlar uzakta değil, onlar içimizde ve bizden biri. Bu grubun üyeleri mutlaka çalışmak için Starbaks zincirlerinden birini ziyaret etmeli ve üzerinde elma armut işareti taşıyan teknolojik cihazlar kullanmalıdır. Bayan üyeler için gözlük, erkek üyeler için spor kravat veya papyonlar üniforma niteliğindedir. Çalışma alanı içerisinde bu üniformalar olmadan kati suretle iş yapılamaz.

Freelancer olmanın ruhunu yaşayan Starbaks gurularının dakikada 5 defa aldıkları ücretlerin yetersizliğinden bahsetme süper gücü vardır. Tüm kahve menüleri ezbere bilinmeli ve Kahve Tiryakileri Gençlik Kolları’na da üye olmalılar. 

Bu eğlenceli listeyi Bir Dünya Kravat’ın sponsorluğunda sizi sıcak günlerde az da olsa soğuk tespitler ve esprilerle serinletip, gülümsetmek için hazırladık :) Siz bu tiplerin herhangi birini tanıyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al