wmaraci reklam

Her Webmaster'ın Yaşaması Muhtemel 10 Durum

Bizler klavyenin Q tuşuyla Ü tuşu arasında gidip gelen, internetin ortanca çocuklarıyız. Kravatlarımız ya da sigortalarımız yok. Ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı. Bizler, internetin oluşturucularıyız. Öyle ya, “internete kurşun işlemez” peki ya bizim sinirlerimiz ne olacak? Onlar da gerçekten kurşun işlemeyecek kadar sağlam mı?

 

 

1. Oğlum/Kızım, Sabah Gidip Akşam Geleceğin Bir İşin Olsa Olmaz mı?

Mesleğimiz itibariyle yaşadığımız en büyük problem ailemiz ve çevremizdeki insanlar tarafından kabullenme sorunu. Öyle ki, bu soruyu ve yakınmayı ebeveynlerimizden duyacağımıza varsın sitelerimiz Sandbox’a düşsün, Anti-SEO’lar yapılsın, Alexa sıralamamız nazarlara gelsin de ters dönsün ama bu soru karşınıza gelmesin! Biz zaten kendi kendimizin patronuyuz, neden gidip ekstradan trafik ve çalışma ortamı stresine girelim ki? İstediğimiz saatte çalışıyor ve yaptığımız işten keyif alıyoruz.

Sitenize Üslup ve Karakter Kazandırmanın 5 Aşaması
İlginizi Çekebilir!

Sitenize Üslup ve Karakter Kazandırmanın 5 Aşaması

Açtığımız her yeni internet sitesinde güzel amaçlarımız, hedeflerimiz ve ideallerimiz oluyor. Çoğu zaman bu doğrultuda bol bol çalışma yürütüyor, emek veriyoruz. Peki, başarının kapısını açmak için lazım olan anahtarlardan ...

2. Sahi Ne iş Yapıyordun Sen? (Aduket)

Bir gün başka meslek dalına geçiş yapacak olursak bunun en büyük müsebbibi işte bu soru olacaktır. Şimdi, Webmaster’ım desen, anlaşılmayacak. SEO uzmanıyım desen “O ne?” denilecek, Yok, Front End Developer’ım desen, “Ee sen neden parayı bulacak bir yazılım yapmıyorsun?” gibi deli manyak fikirler ortaya atılacak. Anlayacağınız bu durum biz Webmaster’ların bataklığıdır. Ne kadar çırpınırsanız yukarıya çıkmak yerine daha çok derinlere inecek ve indikçe bir buhranın içine düşeceksiniz. İyisi mi biz “Yapıyoruz işte bi şiiyler yiaaa” repliğini devam ettirelim.

3. Ya Bana da Bi’ Site Açsak Ya?

Biz kendi aramızda Romalıyız. Yani, bizim dışımızdaki herkes bazen gözümüze “Yahu bu neden var ki?” statüsünde görünebiliyor. İnternet sitesi oluşturmak ve onu yetiştirmek büyük bir bilgi ve çalışma azmi ister. Bu tür arkadaşlar ilk adımı bize attırırlarsa yolun sonunu nasıl görmeyi düşünüyorlar merak ediyor ve tatmin edici bir cevap bekliyoruz.

4. Şimdi Nasıl Oluyor O İş? İnsanlar Reklamlara Tıklayınca Para Kazanıyorsunuz Madem İki Bilgisayar Açıp Akşama Kadar Tıklayalım.

Bakın millet, bu diyalog tüm bir internet reklam ekosisteminin en büyük reklam çözümüdür. Olay aslında gayet basit, millet mevzuyu çözmüş. Biz daha hala AdSense’dı oydu buydu diye uğraşalım. Biraz etrafınızdaki insanları dinleyin. Olay bu kadar basit, hadi şimdi hepimiz milyoner oluyoruz. Zaten aslında Facebook’un arka planda reklamlara tıklayan bir ekibi var onlarda öyle para kazanıyorlar.

5. Sen Anlıyorsun Bu İşlerden Facebook gibi Bir Şey Yapsana?

Sinir sigortalarımızın attığı, kulaklarımızın alarm çaldığı ve hemen muhabbeti kapatmamız gereken nokta işte tam olarak burası. Burası biz Webmaster’ların arafı! Çünkü bunu diyen bazen yakın bir dostunuz bazen eşiniz bazen de ailenizin en yakın bireyleri olabiliyor. İş aslında bu kadar kolay, şimdi hepimiz işi gücü bırakıp Facebook gibi bir site kuruyoruz. Sonra gelsin paralar gelsin paralar.

6. Şu Benim Bilgisayarı Formatlasak? (Aduket)

Yahu biz Webmaster’ız, işimiz internet ve bilgisayarla yürüyor diye bu kadar yüklenmek niye? Oturup bir yandan Türkiye’nin en iyi web projesi fikrinin aklına gelmesini bekliyor diğer yandan da etrafındaki tanıdıklarının dijital cihazları için çözüm oluyorsunuz. Aramızda sırf anladığı için çanak anten ayarlattırmaya çalışılan arkadaşlar var. Yakın zamanda bir Webmaster’lar derneği kurup, bize çok yüklenildiğini duyurmamız şart, bu iş böyle yürümez.

7. Demek Webmaster’sın! Ben de Uğraştım Bi’ Aralar da .Com’lu Site Kuramadım

İnternet etrafımızdaki insanlar için ikiye ayrılır; .com’lu siteler ve diğerleri. Muhabbet ortamında ola ki biri sizin Web dünyasıyla yakından alakadar olduğunuzu öğrenirse samimiyetinize de güvenip hemen dalıyor konuya. Şimdi listeyi filan bırakın da .com’lu site kurabilen var mı aranızda? (Kaç kaç kaç)

8. Sigorta Yok, Bir Şey Yok Kız Vermezler Sana

Bütün bir nesil fikirlerini kenarda köşede bırakıp bu diyalogdan sonra üniversitenin kapılarını aşındırmıştır. Gerçekten bir taraftan kızıp sinirlendiğiniz bu durum üzerine düşünmeye değer. Düşünsenize ola ki kız istemeye gittiniz ve o muhteşem soru soruldu; “Bey Oğlumuz Ne İş Yapıyor?” bu soruya ne cevap vereceğiz beyler? Bilenler yorum köşesine mutlaka yazsın da bu soru karşısında ansızın gelen Google güncellemesi sonrası halimize dönmeyelim.

9. Oğlum Hadi Filan Fistan Yere Gidelim, Nasıl Olsa İşin Yok

Şu iş kavramı nedir, birileri Allah rızası için tanımlasın. Oturmuşsun deli gibi kod yazıyorsun veya yaptığın işte performansının tam zirvesindesin. Sonra arkadan sitemli bir ses tonuyla bu cümleyi duyuyorsun. İşte hepimiz belkide o an bir yerlerde bir şeyleri yanlış yaptığımızın farkına vardık. Bizler internetin ortanca çocuklarıyız.

10. Rahatla ve O Telefonu Yavaşça Bana Ver Evlat

Bir bayram sabahı her şey çok güzel. Fakat sizin işiniz takvimdeki kırmızıları takip eden bir iş değil. Artık bütün gençlerin elinde akıllı telefonlar var. Hatta gençlere ne hacet ki, artık herkesin elinde bunlardan var. Yalnız sizin bir farkınız var. Siz muhtemelen o an Instagram’dan bir şeylere bakmak yerine işinizle alakalı bir şey kovalıyorsunuz ve dumur eden o muhteşem söz tokat gibi yüzünüze doğru geliyor “Bari bugün, şunu bırak elinden.”

Elbette bunlar sadece birer başlangıç. “Onlar da bir şey mi bende şöyle bir şey var...” dediğinizi duyar gibiyim. O  halde sahne sizin, hemen altta şuralarda bir yerlerde yorum kutusunu bulabilirsiniz;

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al