wmaraci reklam

Home Ofis Çalışanların Faturalarını Düşürecek 9 Enerji Tasarrufu İpucu

Home ofis çalışmak birçok faturayı ödemekten kurtulmanız anlamına geliyor. Yol masrafları, dışarda yenilen ateş pahası yemekler, plansız yapılan kaçamaklar ve daha nice gider… Tabii rahatı bulduk diye bilgisayarımızı 9-5 çalıştırıp kombinin ayarını köklemenin de bir manası yok. Normalde bu tip giderler sizi bağlamazken home ofis çalışmaya başladığınızda her bir kuruş sizin cebinizden çıkacak gidere dönüşüyor.

Malumunuz faturalarımızda asıl tutarından çok vergi ödüyoruz. Haliyle devir tasarruf devri! Özellikle bir sonraki ay ne kadar kazanacağınızı bilmiyorsanız, bu konuda bir şeyler yapmaya başlamak isteyebilirsiniz. Verimli bir tasarruf için faturalarınızda illa %50 oranında düşürmenize gerek yok. Yalnızca %15 bile verimli bir tasarruf yüzdesi olarak kabul görüyor. İşte sizler için hazırladığımız, cebinizden daha az para çıkmasına yarımcı olacak 9 enerji tasarrufu ipucu;

#1- Laptoplar Daha Az Enerji Harcar

Tasarrufun ilk adımı bilgisayarınızın kendisinde başlıyor. İngiliz hükmeti tarafından desteklenen sivil toplum örgütü Energy Saving Trust’ın açıklamalarına göre; genellikle laptop bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlala karşılaştırıldığında %80 oranında daha az enerji tüketiyor. Elbette bilgisayarın ekran boyutu, işlemci gücü ve donanım verimliliği gibi kriterler bu oran üzerinde doğrudan etkili oluyor. Belki bir laptop alma fikrinizi tekrardan gözden geçirmenizin zamanı gelmiştir?

LimonHost, Hizmetleri İle Sektörde Çıtayı Yükseltiyor
İlginizi Çekebilir!

LimonHost, Hizmetleri İle Sektörde Çıtayı Yükseltiyor

Bir web sitesinin internet üzerindeki IP varlığına karşılık gelen adı ya da adresi domain bir diğer deyişle alan adı olarak tanımlanıyor. Domain sayesinde internet üzerinden yayın yapılması, ürün ya da hizmet satılması ve pek ço...

#2- İdeal Donanım 

Gücünden tam olarak faydalanmayacağınız donanıma sahip bilgisayarlar enerji tasarrufun 1 numaralı düşmanı. Yüksek donanımlı bilgisayarlar sadece bilgisayarınızı satın alırken cebinizi yakmakla kalmıyor, düşük donanımlı bilgisayarlarla karşılaştırıldığında daha çok enerji harcıyor. Tam olarak ihtiyacınızı karşılayan bilgisayarları kullanmak, hem bilgisayar satın alırken hem de bilgisayarı kullanacağınız süre boyunca tasarruf yapmanıza yardımcı oluyor.

Kullandığınız bilgisayarın donanım özellikleri ihtiyacınız olandan daha yüksekse işletim sisteminizde yer alan güç seçeneklerinden faydalanarak bilgisayarınızın tüketimini olabildiğince en verimli düzeye çekebilirsiniz. Bilgisayarınız prize takılıyken bile tasarruf modu seçeneği sunuluyor olmasının önemli nedenlerinden biri budur.

3#- İdeal Kullanım Modu

Bilgisayarınızın harcadığı elektrik enerjisinden tasarruf etmek istiyorsanız, yazılım desteğine başvurun. Örneğin bilgisayarınızın otomatik bekleme moduna geçme süresini düşürmek, siz bilgisayarınızın başında değilken bilgisayarınızın minimum enerji tüketmesine yardımcı olur.

Bilgisayarınızda diğer harici donanımlar ve kablolar varsa bunları da göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Örneğin haftada yalnızca birkaç kere kullandığınız yazıcınızı sürekli açık ve hazır modda tutmak boş yere giden enerji sarfiyatıdır. Aynı şekilde ses sisteminiz ve diğer harici donanımlarınızı kullanmadığınız zamanlarda kapatmayı unutmayın.

#4- Enerji Tasarrufu Etiketine Sahip Ürünler

Enerji tasarrufu için değişiklik hareketine öncelikle kullandığınız ürünlerden başlamanız gerekiyor. İmkanınız varsa home ofisinizde kullandığınız ürünleri enerji tasarrufu standartlarına uygun ürünlerle değiştirebilirsiniz. Çalıştığınız ortamdaki ampülleri, enerji tasarrufu ampüllerle değiştirmeyi de sakın unutmayın.

#5- Birden Fazla Monitör Kullanmayın, Büyük Monitör Kullanın

Etrafımızı dizi dizi saran monitörler artık eskide kaldı. Şimdi daha yüksek çözünürlüğe sahip monitörleri satın alarak enerji tasarrufu yapma zamanı! Birden fazla monitör kullanmak hem daha çok enerji tüketmenize hem de boynunuzu sürekli hareket ettirmenize neden olur. Tek ve büyük bir monitörle çalışmak, kontrolün tamamen elinizde olduğu hissini vermesinin yanı sıra her şeyi daha kolay takip etmenize yardımcı olacaktır.

#6- Isıtıcı Kullanım Alışkanlığınızı Değiştirin

Home ofis çalışıyorsunuz diye çaydan ve kahveden feragat edecek değilsiniz ancak su ısıtıcınızı kullanım alışkanlığınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Isıtıcınızı aktif olarak kullanıyorsanız, sürekli tamamını doldurmak yerine yalnızca ihtiyacınız olduğu kadar doldurmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede enerji ve zaman tasarrufu yapabilirsiniz. 

 #7- Gün Işığından Faydalanın

İmkanınız varsa home ofis olarak yapılandıracağınız alanı veya odayı, evinizin gün ışığından en çok faydalandığı alana kurun. Yaz aylarında bu belki size sorun çıkabilir ama ülkemiz soğuk mevsimleri neredeyse yıl boyunca yaşıyor. Gün ışığından faydalanan alan daha sıcak olacak bu da ısıtma giderlerinizi  düşürmeye yardımcı olacaktır. Gün ışığından yararlandığınız sürece ışıklarınızı açmamaya özen gösterin. Gün ışığı altında çalışmak hem daha sağlıklıdır hem de daha tasarruflu.

#8- Klima ve Kombiyi Köklemeyin!

Klima veya kombi, yaz veya kış fark etmez. Dijital bir işle uğraşan personellerin daima 20 ila 22 derece arasında çalışması gerekir. Çok sıcak ortamlarda çalışmak sizi bunaltıp mayıştırır, üstelik yapacağınız klavye hatalarını %45 oranında arttırır. Yazın da soğuk hava birçok açıdan aynı etkiyi gösterebilir. Çalışma ortamınızı daima oda sıcaklığında tutmaya özen gösterin, faturanızdaki ve çalışma performansınızdaki değişimi gözleyin :)

#9- Yazın Camları Kullanın

Yaz aylarında camları havalandırma için kullanmak daha verimli çalışmanıza yardımcı olur. Odanın içinde taze oksijenin olması mayışmanızı önler. Eğer çalışma ortamınız çok sıcak değilse masaüstüne alacağınız ufak fanlar ortamı ekstradan havalandırmanıza yardımcı olabilir.

Bizim bildiklerimiz ve aklımıza gelenler şimdilik bu 9 madde ile sınırlı. Sizde bu ipuçlarıyla tasarruf yapabilir ve faturalarınızın düşmesine yardımcı olabilirsiniz. Ha bir de, listemizde görmediğiniz ipuçlarını bizimle paylaşarak tüm Webmaster ve home ofis çalışanlarına yardımcı olabilirsiniz :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al