lostyazilim
tr.link

Hosting Başarınızı Engelleyebilir Mi?

Blogunuzun ya da web sitenizin başarısı, sitenizin kesintisiz erişilebilir olmasından hızına kadar her açıdan en iyi şartlarda ağırlanmasını sağlayacak mükemmel bir ev sahibi yani kaliteli bir hosting firması ile çalışmanıza bağlıdır.

Hosting Nedir?

Hosting; web sitelerinin ulaşılabilir olması için gereken teknolojinin kiralanmasıdır. Başka bir deyişle Dünya'nın herhangi bir yerinden web sitenizin adresini yazan herkese sitenizin içeriğini sunan bir teknoloji hizmetidir.

Bir web sitesinin yayınlanabilmesi için mutlaka bir alan adına (domain) ve hosting hizmetine ihtiyaç vardır. Ancak bu iki önemli aşamadan sonra sitenizin içeriğini oluşturmanızı sağlayacak WordPress ya da Joomla gibi bir içerik yönetim sistemi ile sitenizi tasarlamaya başlayabilirsiniz.

Ürün, Hizmet ve Servislerinizi Birden Fazla Dilde Sunmanız için 5 Haklı Neden
İlginizi Çekebilir!

Ürün, Hizmet ve Servislerinizi Birden Fazla Dilde Sunmanız için 5 Haklı Neden

Nelson Mandela: “Biriyle bir dilde konuşursanız sizi anlar, söyledikleriniz kafasına gider. Biriyle kendi dilinde konuşursanız, söyledikleriniz kalbine ulaşır.” Diyerek, yıllar önce insanlara kendi dilleriyle ulaşmanın avantajını v...

Hosting Türleri

Web sitenizle tam olarak ne yapmak istediğiniz, ne kadar depolama alanına, işlemci gücüne ihtiyacınız olacağı, elde edeceğiniz tahmini trafik ve ayırabileceğiniz bütçe gibi kriterler; hosting hizmetinin türüne karar vermenizde etkili olacaktır.

Bu konulara yabancıysanız aşağıda yer alan hosting türlerine ve bir hosting firması seçerken dikkat etmeniz gereken konulara dair açıklamalarımızı mutlaka okumanızı öneririz.

Sonrasında saygın hosting firmalarının satış temsilcileri ya da teknik destek ekipleriyle görüşerek kararlarınızı netleştirebilirsiniz.

Paylaşımlı Hosting

En popüler hosting türlerinden olan paylaşımlı hosting, hiçbir teknik bilgi gerektirmeyen, daha çok küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri ile kişisel bloglara önerilen ekonomik bir hosting çözümüdür.

Sunucu kaynakları kullanıcılar arasında paylaştırıldığından bu hosting çözümü “paylaşımlı hosting” olarak adlandırılır.

Paylaşımlı hosting hizmetinin ekonomik olması bir pazarlama hilesi değil, bir gerçekliktir, çünkü kullanıcılar sunucu kaynaklarının yalnızca bir kısmı için ödeme yaparlar.

Bir sunucu birçok web sitesi tarafından kullanıldığından, hiçbir kullanıcının sunucu yapılandırmasını değiştirme imkanı (root erişimi) yoktur. Yani paylaşımlı hostingte sınırlı sunucu kontrolü söz konusudur.

Paylaşımlı hosting için bir başka dezavantaj da komşu web sitelerinin varlığının yaratabileceği güvenlik tehdididir: Bir sunucuda barındırılan tüm web sitelerinin performansını yavaşlatmak için kötü kodlanmış tek bir site yeterlidir.

Ayrıca, yetersiz bakım ve güvenlik uygulamaları da paylaşımlı hosting için güvenlik tehlikelerine yol açabilir.

Bu nedenlerden, paylaşımlı hosting kullanan web sitesi sahipleri, WordPress gibi içerik yönetim sistemlerini zamanında güncellemeyi, güçlü şifreler kullanmayı, güvenlik ihlaline yol açabilecek eklentiler kullanmamayı ve iyi kodlanmış bir sayfaya sahip olmayı önemsemelidir.

Aksi takdirde, kötü amaçlı yazılım enjeksiyonu gibi sıkıntılarla karşılaşılmasına ve zamanında müdahale edilmezse, korsanların aynı sunucuda barındırılan diğer sitelere erişmesi söz konusu olabilir.

Bununla birlikte, iyi yapılandırılmış paylaşımlı hosting sunucularının çok büyük oranda bu tür risklerden etkilenmeyeceği söylenebilir çünkü güvenilir hosting firmaları zaten bu risklerin farkındadır ve bunları önlemek için ciddi önlemler alırlar.

VPS (Sanal Sunucu)

Sanal sunucu, komşu sitelerin diğer web sitelerine zarar veremeyeceği şekilde yalıtılmış olduğu hosting hizmetinin temelidir.

Paylaşımlı hostingten farklı olarak, her sanal sunucunun CPU, RAM ve sabit disk açısından kendine özel kaynakları bulunur.

Bir VPS sunucusu paylaşımlı hostinge göre kullanıcılara çok daha fazla kontrol imkanı sunar. Ayrıca bir VPS sunucusu paylaşımlı hostinge göre daha az web sitesi tarafından paylaşılır.

Paylaşımlı hostingten daha pahalı olsa da, ölçeklenebilirlik açısından daha avantajlıdır.

İyi bir hosting firması VPS sunucuları, maksimum performans ve güvenlik açısından nasıl optimize edeceği konusunda uzmandır.

Bulut Hosting

Bulut barındırma da denen bulut hosting, ek disk alanı veya işlem gücü gibi kaynakların kolaylıkla artırılmasını sağlayan bir hosting çözümüdür.

Diğer hosting türlerine nispeten yeni bir teknoloji olan bulut barındırma, daha iyi performans ve güvenlik sunmak için web sitenizin birbirine bağlı bir çok sunucuda depolanması anlamına gelir.

Herhangi bir nedenle sunucunun performansı düşerse sağlanan hosting hizmetinin kesintiye uğramaması için siteniz otomatik olarak başka bir sunucudan yayınlanmaya başlar.

Ayrıca iyi yapılandırılmış bir bulut barındırma, DDoS saldırılarına karşı daha iyi bir savunma anlamına da gelir.

Bulut barındırma da denen bulut hosting, ek disk alanı veya işlem gücü gibi kaynakların kolaylıkla artırılmasını sağlayan bir hosting çözümüdür.

Diğer hosting türlerine nispeten yeni bir teknoloji olan bulut barındırma, daha iyi performans ve güvenlik sunmak için web sitenizin birbirine bağlı bir çok sunucuda depolanması anlamına gelir.

Herhangi bir nedenle sunucunun performansı düşerse sağlanan hosting hizmetinin kesintiye uğramaması için siteniz otomatik olarak başka bir sunucudan yayınlanmaya başlar.

Ayrıca iyi yapılandırılmış bir bulut barındırma, DDoS saldırılarına karşı daha iyi bir savunma anlamına da gelir.

Bir online alışveriş sırasında, herhangi bir işlemde sayfanın yalnızca 2 saniyelik geç yüklenmesi nedeniyle alışveriş sepetinden vazgeçme oranının % 87'ye çıktığını biliyor musunuz?

Güvenlik

2021 yılına kadar bilgisayar korsanlarının verdiği zararın şaşırtıcı bir şekilde 6 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Ayrıca en son siber güvenlik istatistikleri siber saldırıların % 43'ünün küçük işletmelere yönelik olduğunu da ortaya koymakta.

Yani, online satış yapmasanız bile sitenizin risk altında olduğunu bilmelisiniz.

İdeal bir hosting sağlayıcısı, web sitenizin özel ihtiyaçlarını anlayabilmeli ve bunu karşılamak için periyodik yedeklemeler dahil ekstra güvenlik önlemleri almalıdır.

Web siteniz için hangi hosting firmasının en verimlisi olacağına karar verirken, sağlam bir sunucu altyapısının üst düzey bir güvenlik eklentisiyle eşleştirildiği bir firmayı seçtiğinizden emin olmalısınız.

Destek

Kaliteli hosting firmaları sundukları hızlı ve kapsamlı teknik destek hizmetiyle vazgeçilmez olduklarını kanıtlayabilir.

Çok deneyimli olsanız da yardıma ihtiyaç duyduğunuz anlar olacaktır.

Sorunlarınıza kısa sürede yeterli çözümü üretebilecek destek birimi olan hosting firmalarıyla çalışmanız, sitenizin olası sorunlardan etkilenmeden sürekli erişilebilir olması anlamına gelir.

Özetle, başta hız olmak üzere, hosting sağlayıcınızın sunduğu güvenlik, teknik destek gibi kriterlerde daha azına razı olup başarılı bir girişimci ya da blogger olma hayalinizin engellenmesine izin vermemelisiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al