wmaraci reklam

Hotels.com İnternet Tarihinin En Uzun URL’sini Oluşturdu

Söz konusu olan bir markanın müşterilerinin dikkatini çekmek olduğunda, bu savaşta yapılacak tüm alengirli işler mübahtır. Mesela, Hotels.com kullanıcılarına yalnızca otel değil, aynı zamanda istedikleri tüm konaklama tipi için rezervasyon imkanını sunduğunu kanıtlamak için arşa uzanan bir URL oluşturdu. CP+B Ajansı tarafından oluşturulan bu URL, eminim şimdiye kadar göreceğiniz en uzun URL olacaktır.

Hotels.com’un her yerde olduğunu vurgulamak ve hangi rezervasyon imkanlarını sunduğunu belirtmek için oluşturulan URL (daha doğrusu reklam kampanyası) tam 2 bin 83 karakterden oluşuyor. Kampanyanın mucidi ajansın kreatif yöneticisi Quinn Katherman, “Marka adı insanlara servisin otelden daha fazlası olduğunu ve her tip konaklama seçeneğinin sunulduğunu ifade etmede yetersiz kalıyordu. URL’ler bugün itibariyle internet deneyimimizin büyük birer parçasını oluşturuyor. Bu yüzden insanların bir URL’yi tekrardan fark etmesi için şimdiye kadar oluşturulmuş en uzun URL’yi oluşturmamış gerekiyordu.” açıklamasında bulundu.

Eğer bu Ağrı Dağı’nı aşan URL adresinin ne şekilde göründüğünü merak ediyorsanız, hemen aşağıdaki görselin size fazlasıyla yardımcı olacağına inanıyorum. “Yok, bu URL benim olacak, açıcam browser’ı vurucam tıka vurucam tıka” diyorsanız, buraya bir tıkınızı alabilirim. (Spoiler: alan adı sizi otomatik olarak Hotels.com’a yönlendirecek)

Herkesin böylesine uzun bir URL’yi okuyamacağı aşikar. Hotels.com okumaya üşenenleri de düşünmüş ve Captain Obvious’lu bir reklam filmi çekmiş. Şayet URL’yi okumak gözünü korkuttuysa, bir de böyle deneyebilirsiniz:

(Baştan uyarayım , kaptan arkadaşımız 3 dakika boyunca URL’yi okuyor.)

Hotels.com’un gerçekten kreatif bir reklam çalışmasına imza attığı kesin. Dünyanın en uzun URL’si hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al