wmaraci reklam

İçerik Sitelerinin Önü Alınamaz Trafik Kaybı

Bu sektördeki 9. yılım. Onlarca site açtım, daha fazlasına içerik hizmeti verdim, çevremdeki insanlar da genellikle bu sektörden oldular. İşlerse, hiçbir zaman daha iyiye gitmedi. İlk girdiğim dönemden bugüne kadar, içeriğe dayalı sitelerin aldığı trafiğin 10’dan 1’e düşüşüne şahit oldum. Peki, neden yaşandı bu ve önü neden alınamadı?

Öncelikle site sahibi pek çok okurumuzun olduğunu bildiğim için söyleyeyim. Sizin siteleriniz için işler yolunda gitmiş de olabilir elbette. Ancak muhtemelen 10 yıl önce alacağınız trafiği alamıyorsunuz benzer sitelerle. Buradaki genellemeyi yapabilme sebebim, ülkemizin en büyük sitelerinden bazılarının da trafik raporlarını şeffaf olarak paylaşmalarından ya da içlerinde çalışan tanıdıklarımdan kaynaklanıyor. Şimdi gelin her zaman yaptığımız gibi konunun derinlerine göz atalım.

Sosyal Medyalar Rakip Tanımıyor

Hangi mecraları kullanıyorsunuz? Instagram mı? Yoksa Twitter mı? Belki de TikTok’ta iyi bir akış yakalamışsınızdır. Hangisini kullanırsanız kullanın, tek bir gerçek var. Bu platformlar, girdiğinizde çıkmamanız için algoritmalarını sürekli geliştiriyorlar. Sizi içeride nasıl daha çok tutabileceklerini analiz eden koca koca departmanları var. Kabul edelim ki işlerini de bu noktada çok iyi yapıyorlar. Her geçen gün kullanıcı sayılarını daha yukarıya taşıyorlar ve çevremizdeki pek çok insan saatlerini çeşitli sosyal medya platformlarında geçiriyor.

Bizlerinse sitelerimizde böyle bir gücü yok, içeriklerimizi en iyi şekilde analiz ederek oluştursak dahi sahip oldukları verilere ve yazılım gücüne sahip değiliz. İnsanlarsa vakitlerinin çoğunu bu platformlarda geçirdikleri için, biz kalitemizi ne kadar yükseltirsek yükseltelim, bizlerin sitelerini ziyaret edecek vakitleri kalmıyor. Sosyal medya platformları başarı oranlarını yükselttikçe, internetin kalanına düşen trafik de gün geçtikçe azalıyor.

Duyunca Ortamı Hemen Terk Etmeniz Gereken 6 Web Muhabbeti
İlginizi Çekebilir!

Duyunca Ortamı Hemen Terk Etmeniz Gereken 6 Web Muhabbeti

Dünyanın en zor şeyi nedir? Birçok bilimsel kaynağa göre dayanılması en zor şeylerden biri suyun altında nefesinizi tutarak uzun süre durmakmış. Bizim için dünyanın en zor şeyi nedir biliyor musunuz? İnternetle ilgili muhabbetlere k...

Yazılı İçeriğin Halini de Unutmamak Lazım

Dikkat sürelerinin gün geçtikçe azaldığı bu dönemde, uzun metinlerin de okunma sıklığı azalıyor da azalıyor. Bu noktada yazılı içeriğin geçtiğimiz on yılda ne kadar daha az okunur hale geldiğini yorumlamak için, YouTube, TikTok gibi video ağırlıklı platformların gidişatına göz atmakta fayda var.

Bugün YouTube, dünyanın en çok kullanılan 2. arama motoru konumunda. Diğer arama motorlarından da YouTube tarafındaki videolara giden trafiği düşünecek olursak, insanların artık aradıkları şeylerin cevaplarını videolardan bulma eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz değil mi? İçeriğe dayalı sitelerin en büyük sorunlarından birisi de okuma konusundaki toplumun genel tembelliği. Yapacak bir şey var mı? Olduğunu söylemek maalesef pek mümkün değil, çünkü bu kötü gidişat yıllardır değişmedi ve muhtemelen de devam edecek.

Peki, siz geçtiğimiz yıllarda bu konuda nasıl bir tecrübe elde ettiniz? Yorumlarda bizimle paylaşır mısınız?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.8 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al