wmaraci reklam

İlk Yazılım Mühendisi Yapay Zeka Tanıtıldı: Devin

Yapay zeka (AI) artık günümüzde her alanımıza dahil olmayı da geçerek bazı meslek dallarını da ele geçirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde teknoloji devi Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang, yaptığı açıklamada insanlara artık yazılımcı olmamalarını söylemiş, yapay zekanın yazılım işlerini de halledeceğini söylemişti. Bu açıklamadan kısa süre geçti ki Cognition AI adlı bir firma, yeni yapay zeka yazılım mühendisini tanıttı. İsmi Devin olan bu yapay zeka, bir yazılımcının yapabildiği her şeyi yapabiliyor.

Devin Nedir?

Devin, Cognition AI firması tarafından geliştirilen ve yazılım mühendisliği görevini üstlenen bir yapay zekadır. Diğer rakiplerine göre yazılım alanında uzmanlaşan ve kütüphanesi ona göre oluşturulan Devin, kendi kendini geliştirebilen bir algoritmaya sahip olduğu için de her geçen gün yazılım alanında kendini geliştirebilecek. Tıpkı senior yazılımcı ve junior yazılımcı gibi.

Geleceğin Mesleği AI Prompter
İlginizi Çekebilir!

Geleceğin Mesleği AI Prompter

Yapay zeka, beklediğimiz bir sonraki ‘büyük şey’di ve sonunda geldi. Şimdi her yerde konuşulan bu dev alan yeni bir mesleği de bize kazandırıyor. Dil modelleri ve yapay zeka programlarıyla doğru iletişim kurmayı bilen komutçular. Ge...

Devin'in Yapabildikleri

Devin, koddaki hata ayıklamadan, oyun geliştirmeye, yazılım geliştirmeden kod derlemeye kadar yazılımcıların yapabildiğin hemen hemen her şeyi yapabiliyor. Koddaki hataları bulup düzenlenmiş halini paylaşan Devin, yapay zeka algoritması dahi geliştirebilme yeteneğine sahip bir yapay zeka. Kendi kütüphanesi dışında açık kaynaklı platformlardan da beslenebilen Devin, daha önce öğrenemediği teknolojileri de öğrenerek kendi içerisinde geliştirebiliyor.

Unutmadan hatırlatayım, geliştirici firma Cognition AI, Devin’i halkın kullanımına şu an için sunmayı düşünmüyor. Devin sadece belli bir lisans ücreti ödeyen büyük firmalar tarafından kullanılabilecek.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al