wmaraci reklam

Instagram Hikayelerine “Alışveriş” Özelliği Getirildi!

Snapchat’in Hikayeler (Stories) özelliğine sonradan ve taklit yoluyla sahip olan Instagram, bu alanda önemli başarılar yakaladı. Her gün 400 milyon hikaye izlenmesinin kayda geçirildiği dev platform, bundan sonra markalara sunduğu alışveriş etiketi özelliğiyle, ürünlerin doğrudan tüketiciye pazarlanmasında köprü vazifesini üstlenecek.

Instagram bugün, sosyal medya pazarlaması yapan herkesin dikkatini çekmeyi başaran iki önemli yeniliğini kendi blog sayfası üzerinden duyurdu. Instagram’ın verilerine göre her ay 90 milyondan fazla hesap, Instagram’da alışveriş etiketi üzerinden ticaret yapmaya çalışıyor. Markalara sunulan yeni alışveriş özelliğiyse süreci daha sancısız hale getirmeyi hedefliyor.

Instagram Hikayelerinde Alışveriş Özelliği

İlk defa Haziran ayında pilot uygulama olarak gördüğümüz hikayeler üzerinden alışveriş özelliği bugün yayınlanan güncellemeyle birlikte 46 ülkenin kullanıcılarının hizmetine sunuluyor. Artık favori markalarınızın Instagram hikayelerinde etiketler yardımıyla ürünlere yönlendirmenin yapıldığını görebilir veya pazarlama kanadında yer alıyorsanız, buna benzer etkin kampanyalar oluşturabilirsiniz.

Instagram üzerinden alışveriş seçeneği basit bir etiket özelliği şeklinde çalışıyor. Hikayeyi izleyen kullanıcılar etikete tıkladıklarında ürün hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekleri ve satın alma kanallarına ulaşabilecekleri farklı bir sayfaya yönlendiriliyor. Her gün 400 milyon kullanıcının Instagram hikayelerini izlediğini belirten Instagram, bu hacmin üçte birinin de iş dünyası odaklı olduğuna dikkat çekiyor.

Vine Kapanıyor!
İlginizi Çekebilir!

Vine Kapanıyor!

2013 Yılında Twitter tarafından satın alınarak internet dünyasına giriş yapan sosyal video paylaşım ağı Vine, çok kısa bir süre sonra kepenkleri indiren servislerden biri olacak. Twitter’ın geçirdiği zorlu günler sonrasında ald...

Keşfet’te Yeni Alışveriş Etiketi

Instagram’ın markalar ve kullanıcılar için bir diğer yeni reklam yeniliğiyse Keşfet menüsü üzerinden ulaşılabilecek olan “Alışveriş” (Shopping) etiketi. Bu etiket sayesinde Instagram kullanıcıları kendi ilgi alanı odağında farklı ürün reklamlarına erişip, yeni satın alma fırsatlarını keşfedebilecek. Bir önceki özellikte olduğu gibi bugün yayına alınan yeni Keşfet özelliğinin bir hafta içinde kullanıcılar ve yayıncılara global ölçekte ulaşması bekleniyor.

Instagram kendi potansiyelini çapraz gelir modelleriyle besleyerek, alıcı ve satıcıların arasındaki yeni köprü olmak istiyor. Her iki reklam modeli hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al