wmaraci reklam

İnternet Alanında İş İmkânı Veren 5 Sözel Bölüm

Sektörümüzde, pek çok bölümden mezun olan pek çok insan yer alıyor. Özellikle kurumsallaşma sürecinde adımlar atmayı başarabilmiş bazı şirketler eleman alımı yaparken elemanlarının hangi bölümlerden mezun olduğuna da dikkat ediyor. Lisans eğitiminin önemli olduğunu çevrenizden sıklıkla duyuyorsunuzdur zaten, buna bizim de değinmemize gerek yok.

Üniversitelerin bölüm isimleri, eğer devlet kurumlarında doğrudan bir iş kolu olarak yer almıyorsa çoğunlukla sektörlerde ne görev üstlendiklerini anlayamıyoruz. Örneğin evet Tıp Fakültesi doktor yetiştiriyor ya da Eğitim Fakültesi öğretmen ancak Halkla İlişkiler mezunları ne iş yapabiliyor? İşte bunun gibi soruları genç okurlarımızın da yaşadığını düşündüğümüz için 5 sözel bölümü sizler için listeleyeceğiz. Bu üniversite bölümlerinden herhangi birisini okuduğunuzda, internetle ilgili alanlarda iş yapabilir ve CV hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz gelin başlayalım efenim.

Gazetecilik

İletişim Fakültesi içerisinde eğitimi verilen bu alandan mezun olduğunuzda, internet alanında en kolay iş bulabilecek kişilerden birisi oluyorsunuz. Gerek ana akım ulusal basın araçlarında, gerekse yerel haber sitelerinde gazetecilik yapabilirsiniz. Bununla birlikte kendinizi SEO uyumlu yazılarda geliştirdiğinizde internetin sürekli ihtiyaç duyduğu yazılı içerik üreticilerinden birisi haline gelerek markalaşabilirsiniz. Aynı zamanda bölümünüzde mesleğinize dair öğreneceğiniz 4 senelik eşsiz bilgilerle birçoklarına göre daha iyi yerlere gelme şansını da elde edersiniz. Okullu olmanın avantajlarıyla iş bulurken de insan kaynakları için bir adım önde olabilirsiniz.

Gelir Paylaşımı Neden Çok Doğru Bir Strateji?
İlginizi Çekebilir!

Gelir Paylaşımı Neden Çok Doğru Bir Strateji?

Geçtiğimiz yıllarda dijital platformların ilerleyişi bizlere gösterdi ki en hızlı ivme kazanan şirketler gelir paylaşımı stratejisi uyguluyorlar. Hem de bunu alışılageldik yollarla değil, ciddi ve aktif bir şekilde gerçekleştirerek...

Grafik Tasarım

Dijital dünyada en çok görev üstlenilen alanlar arasında başı görsel işlerin çektiğini söyleyebiliriz. Kimi çalışanlar logo tasarımıyla uğraşırken kimileriyse sosyal medyalara yönelik görseller oluşturuyor ya da site tasarımları üreterek geçimlerini sağlıyor. Direkt olarak bölümünü okumak istediğinizdeyse Grafik Tasarım bölümü çoğu üniversitenin Güzel Sanatlar fakültesinde yer almakta. Pek çok özel şirketin PR departmanında görev alabileceğiniz gibi ajanslarda da çalışabilirsiniz ve kurumlara bağlı kalmayı düşünmüyorsanız proje bazlı çalışarak da geçiminizi sürdürebilirsiniz. İnternet var oldukça, bu bölümün mezunlarına ihtiyaç duyulacağını söyleyebiliriz.

Radyo, Televizyon ve Sinema

Her ne kadar bölümün adında yer alan üç alan da internetten oldukça yaşlı sektörler olsa da bu bölüm günümüzde modern medya tekniklerinin ve konularının da öğretildiği, kalifiye eleman yetiştirilen alanlardan birisi. Buradan mezun olduğunuzda internette yapabileceğiniz pek çok işi öğrenmiş ya da en azından kendinizi geliştirebilecek temeli oluşturmuş oluyorsunuz. Özellikle profesyonel YouTube kanallarına girebilir, internet televizyonlarının teknik departmanlarında yer alabilirsiniz. Tabii dilerseniz bir program yapmanız da mümkün.

Yeni Medya

Yeni medya doğrudan doğruya internet ile ilgili neredeyse her şeyi kapsayan bir bölüm. Bu bölümde lisans seviyesinde sosyal medya da öğrenebilirsiniz, grafik tasarım da ve hatta kısmen video prodüksiyonu ve internet sitesi oluşturmayı da… Bu da sizi en basit haliyle günümüz ajanslarının favori elemanı yapacaktır. Sonuç olarak bu şirketler joker elemanlara gerçekten bayılıyor ve Yeni Medya bölümü joker elemanlar için resmen bir eğitim kampı niteliği taşıyor diyebiliriz.

Halkla İlişkiler

Basın bültenleri oluşturarak ajansların PR çalışmalarını yürütmelerine yardımcı olmak ister misiniz? Elbette çalışma alanı bulabileceğiniz tek şirket grubu ajanslar da değil. İletişim Fakülteleri özelinde verilen eğitim ile kendinize internet sektörünün pek çok yerinde bir koltuk bulabileceğiniz bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte belirtelim, insan kaynakları departmanlarının çalışanları arasında sıklıkla bu bölümün mezunlarına denk gelebiliyoruz. Keza yine internetten bağımsız olarak mı ele alırsınız bilemiyorum ancak pek çok kurum halka dokunduğu noktalarda bu bölümün mezunlarıyla birlikte hareket ediyorlar.

Bu bölümlerden herhangi birisi hakkında düşünceleriniz nelerdir? Sizin tavsiye ettiğiniz farklı bir bölüm var mıdır? Yorumlarda görüşelim efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al