wmaraci reklam

İnternet Girişimi Başlatmak için En Dertsiz Tasasız Kıyak Ülkeler

Ağrı dağının eteğindeki kurbağaları şaşırtacak bir fikriniz olsa bile, Türkiye’de şansınızın çok az ve imkanlarınızın kısıtlı olduğu bir gerçek. Ne yazık ki halkın büyük bir bölümünün yatırım dendiğinde aklına ilk gelen arsa, tarla, daire, altın ve dolar. İnternet girişimleri mi? Para böyle şeylerle riske atılmamalı. Yine de ülkemiz haricinde parasını riske atmayı seven insanlarla dolu ülkeler var. Mesele şunlar gibi;

#1. Birleşik Devletler

Birleşik Devletler iş yapmak için harika bir seçenek haline getiren nedir biliyor musunuz? Buradaki iş gücü hem yetenekli hem de çeşitlilik açısından oldukça zengin. Türkiye’nin aksine finans kaynağı açısından da birçok farklı imkan ve fırsat var.

Gerçekten etkili bir fikre sahip olduğunuzda, size yatırım yapmak isteyen yatırım şirketleri, bankalar, risk yatırımcıları ve melek yatırımcılar var. Virgin.com'un Streaming Tank girişiminin COO’su James Wilkinson ile yaptığı bir röportajda Wilkinson;

New York’daki insanlar yeni fikir ve konseptlere açıklar. Fikrinizi insanlara açtıktan sonra paranın kapası da sizi açılıyor ve insanların parası sizi takip ediyor.” diyor. 

Birleşik Devletlerde Oklahoma City, Minneapolis, Miami, Atlanta, Seattle ve birçok diğer şehir de yeni bir internet girişimine başlamak için en ideal şehirlerin arasında gösteriliyor.

Sadece İçeriklerinizi Silerek Trafiğinizi %70 Arttırın!
İlginizi Çekebilir!

Sadece İçeriklerinizi Silerek Trafiğinizi %70 Arttırın!

Trafiğinizi arttırmak ve ziyaretçi istatistiklerinizi roketlemek mi istiyorsunuz? Doğru yerdesiniz. Sadece; bu kez, her zamankinden farklı ve alışılmadık bir yöntem deneyeceksiniz… Sitenizin trafiğini arttırmak için ne yapmanız ger...

#2. Singapur

Singapur yıllardır bir girişime başlamak ve iş yapmak için en çok tercih edilen ülkelerden biri olma şerefine sahip. Dünyanın en değerli ülkelerinden biri olan Singapur’da politika Türkiye’nin aksine yıllardır stabil halde seyrediyor. Bu da iş gücü ve imkanların her zaman sabit olmasına yardımcı oluyor. 

Singapur’da birçok ülkenin aksine dev vergilerle girişimciler üzülmüyor. 2011 Yılında CD Baby, girişimini başlatan Derek Sivers, blogunda yazdığı bir postta Singapur’a neden tanıştığını nedenleriyle birlikte açıklarken ulaşımın kolaylığı ve burada iş yapmanın kolaylığına değiniyor. Sivers’a göre Endonezya, Tayland,  Malezya, Filipinler gibi birçok ülkeye Singapur’dan erişmek oldukça kolay.

Bugün Sivers hala Singapur’da girişimini devam ettiriyor ve zaman zaman Yeni Zelanda’da yer alıyor. Singapur’un birçok ulusal iş kurumuna göre de ticaret başkentlerinden biri kabul edildiği gerçeğini unutmayalım. Singapur hem ticaret hem de yatırımcı açısından fazlasıyla olanağa sahip. Tüm bu özellikleri sayesinde Singapur iş dünyasında en azimli ve rekabetçi Asya ülkesi ünvanına sahip olmuş.

#3. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’da yeni bir girişime başlamak veya şirketinizi kurmak bir gün bilmediniz en fazla kayıt bekleme süreleriyle birlikte iki gün sürüyor. İkinci gününde işletmeler hemen işlerini yapmaya başlayabiliyor. Yeni Zelanda’da özellikle iş gücü oldukça uygun fiyatlarda seyrediyor ve işçilerin eğitim oranı oldukça yüksek.

Yeni Zellanda vergiler açısından da tam bir cennet. Oranlar birçok ülkeyle kıyaslandığında son derece düşük seviyelerde seyrediyor. Sosyal güvenlik, maaş bordrosu vb. birçok büyük vergi de alınmıyor. Tüm bu özellikleri göz önüne alacak olursak Yeni Zellanda bürokrasi işlemleriyle kafa patlatmadan bir işe girişmek isteyenler için en harika seçeneklerden biri olarak görünüyor.

#4. Norveç

Reklamlar ve gazetelerin aksine Norveç sadece bilim adamları ve balıkçılardan ibaret bir ülke değil. Oldukça çeşitli ve güçlü bir ekonomisi olan Norveç’de bürokrasi işlemlerinin büyük çoğunluğu devlet daireleri yerine internet aracılığıyla dijital olarak gerçekleştirilebiliyor. 

Mülkiyet edinme ve daha birçok konuda Norveç hem çok hızlı hem de vergiler konusunda dobra bir ülke. Elbette Norveç girişimcilerin vergi açısından da karlı çıkabileceği en avantajlı ülkelerden biri. İnnovation Houseun kurucusu Anne Worsoe’ye göre;

“Norveç’de insanlar dijital dünyanın ne demek olduğunu biliyor ve daha yeni teknolojileri kullanmak için para ödüyorlar.” 

Özellikle yazılımcılar için en iyi alternatiflerden biri olarak gösterilen Norveç’de siyaset oldukça stabil ve girişimcilere yerli ve yabancı olması fark etmeksizin önü açık birçok imkan sunuluyor.

#5. Birleşik Krallık

Şirketleşme açısından Birleşik Krallık da işlerin en hızlı ve ucuz halledildiği ülkelerden biri. Konumu itibariyle Avrupa’nın en önemli ülkeleri ve şehirlerine kolayca geçiş yapılabiliyor. Sunucu raporlama girişimi Server Density girişiminin kurucusu olan David Mytton’a göre Birleşik Krallık’da girişime başlamanın en önemli üç faydası şunlarmış;

  • Şirketleşmek ve işi resmiyete dönmek inanılmaz kolay. Sadece bir saat ve £14 karşılığında işinizi resmiyete dökebiliyorsunuz.
  • Vergilendirme yasaları şirketlerin kurulduğu ilk yıllarda vergi ödeme açısından sorun çekebileceğini biliyor ve oldukça makul seçenekler sunuyor.
  • İngiliz Hükümeti yatırımcılar, girişimciler ve işçiler için çeşitli vergilendirme avantajları sunabiliyor.

Birleşik Krallık’da girişimler için en çok tercih edilen şehirlerin arasındaysa;  Derby, Stoke, Belfast, Stirling ve Durham yer alıyor.

Sonuç:

Şartlarını zorlamayı seven ve fikri konusunda inatçı girişimciler için fırsatlar konusunda şikayet etmek yerine yapılabilecek hala bir şeyler var gibi görünüyor. Tabii ne kadar inatçı ve şartları zorlayabilen taraftasınız o size bağlı :)

Siz girişiminiz için bu listeden bir tercih yapsaydınız hangisini seçerdiniz? Ya da listedekiler dışında da tercih etmek istediğiniz yerler var mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al