wmaraci reklam

İnternetin Fenomen Caps Karakterlerinin Hikayesi ve Şimdiki Halleri

İngilizce adıyla “Meme” veya Türkçede bildiğimiz adıyla capsler… Onlar internet dünyamızın görsel hale gelmesinde kuşkusuz en az GIF’ler kadar büyük öneme sahip. Hissedilen duygunun sadece bir görselle bırakılmaması ve duygunun ruh halini de yansıttığı düşünülen internet caps’lerinin, bir de unutulmaz fenomenleri var.

Başarı Çocuk, Sayko Kız, Pislik Steve (favorim) ve daha nicesi yıllarca internet dünyasında döndü durdu. Onlar sıradan geçirilen bir günün ardından fenomen olarak dünyaya uyandılar ve hala internetin dört bir yanında fotoğrafları farklı ruh hallerine tercüme olmaya devam ediyor. İşte caps dünyasının fenomen karakterlerin kimler olduğunu ve caps fotoğraflarının ardında yatan öyküleri;

#1- Başarı Çocuk

Sammy Griner, annesinin 11 aylık fotoğrafını 2007 yılında paylaşması sonucunda internete fenomenine dönüştü. Sammy’nin annesi elbette fotoğrafın bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmemişti. Yine de Sammy’nin annesinin paylaştığı bu fotoğraf sayesinde  büyük ölçüde tanınan Sammy’nin ileride başarıdan başarıya koşacağı kesin.

Henüz bacak kadar olmasına rağmen bir reklam çalışmasında yer alan ufaklık Sammy, 100 bin dolar kazanmayı başardı bile. Böyle gizli saklı fotoğraflarınız varsa bence annenize babanıza söyleyin yaymaya başlasınlar. Ne olacağı hiç belli olmuyor.

Yitip Gidenler: MySpace
İlginizi Çekebilir!

Yitip Gidenler: MySpace

İnternet henüz çok genç bir mecraymış gibi görünse de üzerinde pek çok yıldızın belirip kaydığı bir alan olarak bizlerle birlikte yaşlanmaya devam ediyor. Bu yıldızlar arasında belki de bir dönem en güzel parlayanlardan MySpace...

#2- Sayko Kız

“Dünya yansa umrumda değil de bu dünyayı kim yaktı acaba?” pozuyla hafızalarda yer edinen sayko kızın fotoğrafı 2004 yılında küçük kızın babası Dave tarafından çekilmiş.

Sayko Kız Zoe Roth’un fotoğrafında gerçekten yangın filan yok. Arka plandaki bir yangın değil, yerel itaiyenin yangın söndürme eğitimi çalışmalarından biri.

#3- Pislik Steve (Scumbag Steve)

Benim favorim olan ancak Türkiye’de pek kullanmadığımız Scumbag Steve caps’i, 2011 yılında Beantown Mafia isimli bir Rap grubunun albüm kapağında kullanılmıştı. Fotoğrafın yıldızı Blake Boston, bu caps sayesinde tüm dünyada tanınan en pislik adamlardan biri olma şansına sahip oldu. Üstelik hiçbir şey yapmadan.

Ünlü olduktan sonra itirafta bulunan Blake Boston, bu fotoğrafın kastılı olarak çekilmediğini hatta fotoğrafın annesi tarafından kazara çekildiğini ve kazara yayıldığını açıklamıştı.

#4- İnek Öğrenci (Bad Luck Brian)

Lise yıllarında çekilen bir fotoğrafının arkadaşı tarafından internette paylaşılmasıyla, Kyle Craven hiç tahmin edemeyeceği kadar popüler hale geldi. 2012 Yıllarında internetteki yolculuğuna başlayan caps hala en çok tercih edilen capslerden biri.

Kyle’ın söylediğine göre bu fotoğraf defalarca kez yapılan bir çekimin ürünüymüş. Öğretmeni fotoğrafta bu yüz ifadesini bilerek takındığını düşünmüş ve defalarca kez fotoğrafın tekrardan çekilmesini sağlamış. Adam ne çekmiş be arkadaş!

#5- Yan Göz Chloe (Side-Eye Chloe)

Chloe adındaki bu küçük kız, ailesinin YouTube’a yüklediği bir video sonucunda 2013 yılında bir idol haline geldi. Videoda Chloe’nin kız kardeşi Lily Disneyland’a gideceği için çok mutluyken küçük Chloe ağlamaya başlamıştı.

Chloe gerçekten garip bir kız. Disneyland’a gideceğini öğrendiğinde mutluluk yerine farklı nedenlerden dolayı ağlayan dünyadaki tek kız da sanırım Chloe’dir. Olsun, biz seni seviyoruz yan göz Chloe’ciğim.

#6- Çatlak Sevgili

Laina Walker, YouTube üzerindeki bir videosu internet kullanıcıları tarafından milyonlarca etkileşim alınca bambaşka bir güne internet fenomeni olarak uyandı. Bu videoda Laina, Justin Beiber’ın “Boyfriend” adlı şarkısının cover’ını yapıyordu.

Çatlak Sevgili Laina’nın aynı şansının tüm hayatı boyunca devam etmesini diliyorum. Şu gözlere baksana eeeamman yeeeaareabbi.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al