lostyazilim

İşe Mola Verdikçe Oynayabileceğiniz 5 Oyun

Yaz geldi, mola sayıları ve sıkılmalar arttı. Eğer video oyunlarından hoşlanıyorsanız, işe ara verdikçe sıkıntınızı üzerinizden atabileceğiniz bazı öneri oyunlarla geldik. Steam’den kütüphanenize ekleyebileceğiniz bu oyunları önerirken de bazı şeylere dikkat ettik elbette.

  • İş bilgisayarlarınızda dahi çok zorlanmadan oynayabileceğiniz düşük sistem gereksinimleri.
  • Tekrar oynanabilirlikleri yüksek olmalı ki bu da bizi hikayeli oyunlardan uzaklaştırıyor.
  • Kafanızı çok yormamalı ve üzerine çok düşünmenize gerek kalmamalı.
  • Fiyatları aşırı uçuk olmamalı ki erişilebilir olsun.

Şimdi gelin dilerseniz listemizde hangi oyunlar var hızlıca göz atalım.

Vampire Survivors

Çevremize düşmanlar toplansın, kendimizi geliştirerek onları yok edelim. Öldük mü? Haydi bir daha deneyelim ama bu sefer daha güçlü. Roguelike türünü yeniden uyandıran Vampire Survivors kısa molalarla sık sık oynanabilecek en iyi oyunlardan birisi. Ayrıca düşük sistem gereksinimleriyle, neredeyse bir patates dahi oyunu çalıştırmaya yetiyor. Mobil cihazınızdan da oynayabilirsiniz yani.

Yerli bir alternatifini oynamak isterseniz ya da “Vampire Survivors’ı zaten oynadım” diyorsanız Swarm Grinder da çok iyi bir opsiyon olabilir. Her ne kadar benzer mekanikler yer alsa da, ikisi de türünün harika örnekleri ve kendi içlerinde epey ayrışıyorlar.

Oyun Firmalarının Başarılı İletişim Stratejileri
İlginizi Çekebilir!

Oyun Firmalarının Başarılı İletişim Stratejileri

Nedeni oyun firmalarının çalışanlarının da sıkı birer oyuncu olması mıdır bilinmez, oldukça başarılı iletişim stratejileri yaratabiliyorlar. Bu hareketleri nedeniyle birçok firma kendi fanatiklerini doğuruyor ve biz oyuncular hangi...

Age of Empires III

Burada Age of Empires III’ü övdüğümüz günler de mi gelecekti? Efendim özellikle üçüncü oyunu övmemin bir sebebi var elbette. Oynanışı daha hızlı kılan, gün içerisinde oyunu aşağıya alıp tekrardan oynamanızı sağlayan yönlerle AoE III gerçekten de bu listede olmayı hak ediyor. Eğer daha önce çok oynadıysanız ve sarmayacağını düşünüyorsanız, size tavsiyem biraz da hikaye moduna göz atmanız yönünde olabilir.

Yalnız şunu söylememde fayda var, “Age of Empires serisin ilgimi çekmedi ama strateji oyunları oynamayı özlemişim” diye düşünüp de aman diyeyim Europa Universalis IV ya da Hearts of Iron IV gibi bataklara düşmeyin. Başlarından kalkmak o kadar kolay olmuyor maalesef.

Celeste

Hızlı oynanışı, zorlu görevleriyle bağımsız oyun dünyasının en sevilen oyunlarından birisiyle karşınızdayız. Celeste, çıkışının ardından geçen yıllara rağmen geliştirilmeye devam eden enfes bir oyun. Eğer platform oyunları ilginizi çekiyorsa, piksel grafikler tatlı hissettiriyorsa ve zorlu mekaniklerle sınanmakda bir sorun görmüyorsanız Celeste güzel bir hikayeye de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca molalarınızda oynamak için de şahane bir opsiyon olabilir.

Remnants of Naezith

Hızlı oynanış ve platform mu? O zaman Remnants of Naezith’in de listeye girmemesi ayıp olurdu. Hem de yerli bir yapım ve dünya genelinde çok olumlu eleştirilere ev sahipliği yaptı. Her bölümü en hızlı şekilde bitirmenin oyunun temel mekaniği olması pek çok Speedrun oyuncusunu da burada topladı. Bakalım siz ne kadar sürede tamamlayacaksınız bölümleri. Remnants of Naezith gerçekten de molalar için listedeki en ama en uygun oyun olabilir. Tabii dikkatli olmak ve her molanıza yalnızca birkaç bölüm sınırı koymak avantajınıza olacaktır.

Portal 2

Portal 2, yapılmış en keyifli bulmaca oyunlarından birisi. Her ne kadar ana hikayesi bulunuyor olsa ve saatlerce eşsiz bir keyif yaşatıyor olsa da onu bu listeye sokan bir diğer harika yönünü de unutmamak lazım. Steam Atölyelerinde Portal 2 için birbirinden muhteşem seviye tasarımları bulunuyor ve bu da oyunun tekrar oynanabilirliğini en üst seviyeye taşıyor. İsterseniz hikayesiyle devam edin, isterseniz de bu atölyelerden, diğer oyuncuların hazırladığı bulmacaları çözmeye girişin. Tercih sizin efendim.

Listede yer almamasına şaşırdığınız oyunlar var mı? O zaman siz de kendi oyunlarınızı yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Sonraki yazılarda görüşmek üzere!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al