wmaraci reklam

İşleri Bir Tarafa Bırakıp Edinebileceğiniz 5 Keyifli Hobi

Çalışıyor olmak, üretiyor olmak gerçekten çok ama çok keyifli bir duygu. Bunu kabul edelim. Ancak hayat ‘iş’ kavramından ibaret değil. Özellikle düşünebilen varlıklar olan biz insanlar için ‘keyif’ alabileceğimiz o kadar çok şey var ki hepsini tek içerikte listelemek benim gibi bir yazarın haddine dahi değil.

Listemizdeki çok keyifli hobilere geçmeden önce söyleyelim. İyi bir hobi bizi stresten uzaklaştırmalı ve işe mola verdiğimizi hissetmemizi sağlamalıdır. Bu yüzden listede işinizle alakalı bir madde görürseniz es geçebilirsiniz. Dilerseniz buyurun başlayalım.

Astrofotoğrafçılık, Samanyolu Fotoğrafçılığı

Fotoğrafçılığın her türü gerçekten çok keyifli bir hobi alanı olabiliyor. Ancak gündüzleri çalışıyorsanız, ufak bir DSLR ya da giriş seviye bir aynasız kamerayla geceleri harika fotoğraflar ortaya çıkartabilirsiniz. Özellikle senenin Mart ve Ekim ayları arasında kalan döneminde ülkemiz Samanyolu’nu da çok güzel görebiliyor. Karanlık bir alana gidip, üçayağınızı kurduktan sonra birkaç deneme yapabilirsiniz. Memnun kalacağınızdan eminim.

Tüm Web Tasarım İhtiyaçlarınız İçin TemplateMonster Dijital Pazaryeri
İlginizi Çekebilir!

Tüm Web Tasarım İhtiyaçlarınız İçin TemplateMonster Dijital Pazaryeri

TemplateMonster dijital pazaryeri, yaratıcı ürünlerini satmak için saygın bir platform arayan satıcılara ve projelerini hızlı bir şekilde başlatmak için kullanıma hazır dijital ürünler arayan web tasarımcılarına hitap ediyor. Temp...

Şehir İçi Gezintileri

Doğduğumuz, yaşıyor olduğumuz şehirleri yakından tanımıyor olmak gibi garip bir huyumuz var. Zaten içerisinde bulunduğumuz için kültürel tarihi, sokakları, turizm alanları ilgimizi çekmiyor sanki. Ancak coğrafyamızın gerçekten her tarafından tarih fışkırıyor. Bu kültürel alanlara ulaşmak için çoğu zaman bir araca dahi ihtiyacımız olmuyor. Ufak yürüyüşlerle, şehir içi gezintiler yaparak çok güzel yerler keşfetme olanağımız var. Bundan neden faydalanmayalım ve böyle basit bir hobiyi neden edinmeyelim ki?

Podcast Hazırlamak

Daha önce de bahsettiğimiz bir konu olarak Podcast gerçekten istikrarlı bir yükseliş evresinde. Ses kayıtlarını telefonlarımızdan dahi kolay ve kaliteli bir şekilde alabildiğimizi düşünürsek bir podcast serisi başlatmak hiç de meşakkatli bir iş değil. Ayrıca yakaladığı yükseliş evresiyle bu basit hobinizin, keyif alarak yaptığınız işiniz haline gelmesi de bir ihtimal olarak anılabilir.

Dil Öğrenmek

Bol sayıda dile hâkim olmak, profesyonel iş hayatlarımızda bize oldukça yardımcı olan bir yetenek ve kişisel gelişim örneği. Ancak hobi seviyesinde, pek çok ülkeden insanla kendi dillerinde selamlaşabilecek, hallerini hatırlarını sorabilecek ve basit kelimeleri anlayabilecek kadar dil öğrenmek de çok keyifli diyebiliriz. Duolingo gibi çeşitli ücretsiz uygulamadan bu noktada destek alabileceğinizi de söyleyelim. Ancak hatırlatmakta fayda var, bu tip uygulamalardan en çok İngilizce’yi yeterince iyi biliyorken faydalanabiliriz. Dolayısıyla önceliği bu global lisana vermenizi tavsiye ettiğimizi söyleyelim.

Film Okumaları Yapmak

Günümüzün en hızlı gelişen sanat akımlarının başını post modernizm çekiyor dersek hata yapmış olmayız. Bu da sanat dalları içerisinde okuma yapılabilecek eserlerin sayısını doğrudan arttırıyor diyebiliriz. Post modern resimlerin, fotoğrafların ne anlattığı üzerine kafa patlatan profesyonel eleştirmenlerle birlikte elbette estetikten anlamlar çıkarmayı seven amatörler de bunu hobi seviyesinde gerçekleştirebilir. Özellikle filmler bu noktada izleyicinin elinden daha çok tutarak, müsait bir alan oluşturuyorlar. Akademisyenlerin ve film eleştirmenlerinin yaptıkları okumalara göz atmak bu noktada hobimizde kendimizi geliştirmek için faydalı olacaktır.

Kendinizce hoşlandığınız ve diğer okurlarımızın da keyif alacağını düşündüğünüz hobileriniz varsa bizimle yorumlarda paylaşır mısınız?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al