wmaraci reklam

İyi Derecede Bilmeden, İngilizce Site Açılır mı?

Ülkemizdeki yabancı dil eğitimini bilmiyormuş gibi, pek çok yazıda “İngilizce site açın, daha çok kazanıyor” diyorum ve bu en sonunda benim bile canımı sıktı. Kendi canımın sıkkınlığı dolayısıyla doğan cevap hakkımı kullanıyor ve çok iyi İngilizce bilmeden bu işler nasıl yürür anlatmak istiyorum.

Tüm anlatımdan önce de aramızdaki yazarlara bir şey hatırlatacağım izniniz olursa. Yıllarca kalem sallıyoruz ve ister istemez kendimi belli bir noktada, önemli bir ölçüde geliştirmiş oluyoruz değil mi? Daha okunaklı, daha doğru gramer yapılarında cümleler kurabiliyoruz. Ayrıca çok daha az hata yaptığımız ve hız kazandığımız da bir gerçek. Bana soracak olursanız, ilk günkü metinlerime göz attığımda görüyorum ki ben Türkçe yazım konusunda da hiçbir yerde değilken ‘Yazarlık’ yapmaya başlamışım. Hem de kendi sitelerimde de değil, müşterilere hizmet vererek. Bağlaçları ya da soru eklerini ayırmadığım, kelime yazılışlarında hatalar yaptığım pek çok yazım var ilk günlere baktığımda. Aslında yazıyı bağlayacağım yer bununla da belli olmuştur. Yazı kalitesi ana dilimizde dahi ancak deneyimle yükselen bir unsur.

Not: Bu yazımızda ele aldığımız kişiler, iyi derecede olmasa da bilgi paylaşımı seviyesinde İngilizce biliyor olmalılar. “Konuyu anlatırım ancak basit bir anlatım olur ve hata da yapabilirim.” Noktasındaysanız hoş geldiniz. Ancak “Konuya girişik yapacak cümleyi kuramam” noktasındaysanız, henüz gerçekten geç değil. Kısa sürede bahsettiğim ilk duruma gelebilirsiniz inanın.

Basit Metinlerin de Alıcısı Çok

Ziyaret ettiğim pek çok internet sitesinde yazım açısından çok da zor olmayan metinlerle karşılaşabiliyorum. Doğrusu bu çok da garip değil. İngilizce’yi sadece anadili İngilizce olan Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık gibi ülkelerin vatandaşları konuşmuyor. Onlardan çok daha kalabalık bir güruh, anadil seviyesinde İngilizce konuşmuyor olmasına rağmen araştırmalarını bu dilde yapıyor ve iletişimini de yine bu dilde kuruyor. Bu aynı zamanda sayısı azımsanamayacak bu grubun içerik üretmesi sonucunu da beraberinde getiriyor.

Hatta dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi ansiklopedisi Wikipedia’da bu durumun oldukça farkında. Herhangi bir İngilizce sayfayı açtığınızda, soldan diller bölümüne gelirseniz ‘Simple English’, yani ‘Basit İngilizce’ seçeneğini görebilirsiniz. Bu gerçekten de talep edilen bir arz ve toplumda bir karşılığı var.

SSL Nedir? Nasıl Çalışır? SSL & SEO İlişkisi
İlginizi Çekebilir!

SSL Nedir? Nasıl Çalışır? SSL & SEO İlişkisi

SSL yani Secure Socket Layer, kişisel gizlilik ve güvenlik sağlayan, internet üzerindeki bilgi transferini güvenli şekilde şifreleyerek yapılabilmesine olanak sağlayan bir güvenlik protokolüdür. Sunucu ile internet sitesini ziyaret edenle...

Gelişmek Büyük Bir Öncelik

Yabancı dilinizi ulaştırdığınız nokta, kalıcı olmak zorunda değil. Daha iyiye gitmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle yazım konusunda daha iyiye hareket etmenin en büyük yolu da daha fazla yazmaktan ve deneyim kazanmaktan geçiyor. Yazının başında da belirttiğim gibi belki en başlarda gerçekten kötü cümleler kurabilir ve totalde kalitesiz içerikler oluşturabilirsiniz. Ancak bu Türkçe’de de ortalama genç bir yazarın, kalemi eline ilk aldığı anda yaptığı şey gerçekten. Eğer cümle kurabilecek kadar özgüveniniz varsa, site kurmaktan ve trafik peşine düşmekten çekinmenize gerçekten gerek yok. Bu sitedeyle içli dışlı olduğunuz süreç de sizi elbette yabancı dilde çok daha iyi olduğunuz noktalara taşıyacaktır. Buna şüphe yok.

Başlangıçta rakiplerinize göre daha zayıf gördüğünüz, daha basit içerikler oluşturabilirsiniz. Burada da şevkinizi kırmamak size kalıyor. Aranızı kapatabilir ve benzer seviyede yazılar kaleme alabilirsiniz. Bu macera yüzlerce yazı ve dolayısıyla binlerce cümle ve on binlerce kelimelik bir macera. İlk gün kurduğunuz cümleler, yarın elbette çok daha başka noktalara taşınacaktır.

Yabancı dil konusunda siz ne düşünüyorsunuz? İyi olmadığınızı düşünseniz dahi site açacak özgüveniniz var mıdır? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.33 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al