wmaraci reklam

Kalimba ve Ukulele Son Zamanların En Çok Tercih Edilen Enstrümanı

Son yıllarda ülkemizde de müzik aletleri arasında ön plana çıkan çeşitli enstrümanlar bulunmaktadır. Bu enstrümanlar, çıkardığı seslerin şarkılara kattığı yeni tonlamalar, dünya çapında ilgi duyulmasıyla beraber bilinirken hem oldukça yaygın olarak tercih edilmekte hem de çeşitli müzik türlerinde de pek fazla kullanılmasıyla beraber ön plana çıkmaktadır. Bunlardan bir ide Kalimba enstrümanıdır.

Afrika kıtasında genel olarak yöresel müziklerde kullanılan Kalimba, çok eski zamanlara dayanan bir tarihi bulunur. Tuşlu müzik aletleri arasında yerini alan bu enstrüman, çok çeşitli ses tonlarıyla birlikte özgün bir tınıya sahip sesiyle müzik aletleri noktasında çok eski zamanlara dayanmaktadır. Bazı bölgelerde diğer ismi baş parmak piyanosu olarak da bilinen Kalimba, Türkiye’de son dönemlerde çok fazla popülerleşmesiyle beraber hem satışlarının artmasına yansıması hem de kursların açılmasıyla insanların daha da ilgili olması gibi çok farklı açılardan Kalimba türlerinin Türkiye’de yaygınlaşmasını ortaya koymaktadır.

Çıkardığı ses, genelde sakinleştirici müzik tonunda olması, rahatlatıcı özelliği olmasıyla bilinen Kalimba enstrümanının anne- çocuklar için çok uygun olması ve buna göre de ev ortamlarında çalınması için tercih edilmesi gibi günümüzde yaygın bir tercih bulunmaktadır.

17 tuşlu Kalimba enstrümanı, genelde en çok bilinen müzik aletlerinden biridir. Tabi ki farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Ek olarak bu enstrüman, başparmak piyanosu olarak da tercih edilen ve bilinen bir üründür. 17 tuşlu, genelde bilinen ve tercih edilen olmasıyla beraber 8 tuşlu, çeşitli tuş sayılarında da pek çok müzik aleti türü olarak Kalimba türleri bulunur.

Nota yerlerinde direkt olarak akort edildiğinde değişkenlik gösteren bu ürünlerde, evde çocuklarınıza uygun bir ses çıkartmak istediğinizde de seçebileceğiniz ürünlerden biridir. İnternet üzerinden satın almak istediğinizde de Midex Kalimba modelleri ve çeşitlerine göz atarak, pek çok açıdan değerlendireceğiniz müzik enstrümanının çeşitlerine bakabilirsiniz. Aralarında isteklerinize hem uygun olan hem de bu enstrümanı seveceğiniz şekilde seçimler yapabilir, kaliteli bir tercihte de bulunabilirsiniz.

Kalimba İle Başparmak Piyanosu Aynı Şey mi?

Kalimba, Türkiye’de ve farklı yörelerde yerine göre başparmak piyanosu olarak da isimlendirilir. Bunun bazı nedenleri vardır. Öncelikle bu enstrümanı çalmak için iki elinizi de kullanmanız gerekir. Bu iki elinizde de genelde işaret parmaklarını yan yüzeylerde kullanarak doğru açıyı yakalayarak tuttuğunuzda, Kalimba’yı çalabilir olursunuz. Bununla beraber baş parmaklarınızda, Kalimba üstünde ses sütunlarına denk gelecek şekilde kullanılıyor. Bu başparmak piyanosu adı da buradan gelmektedir.

Tuşlu müzik aletleri arasında yerini alan Kalimba, 17 tuşlu bir enstrümandır. Güney Afrika’da çıkmış olan müzik aleti Kalimba, son dönemlerin en meşhur müzik aletlerinden biri olarak bilinir. 1950 yılıyla beraber dünya çapında tanıması, talep görmesiyle birlikte bu müzik aletinin çok daha yaygınlaşması durumu söz konusu olmuştur. Türlerine göre birçok çeşitlilikte Kalimba müzik aletinin kullanımı yaygın olmaktadır.

Motivasyonunuzu Artıracak 5 Yabancı Dizi
İlginizi Çekebilir!

Motivasyonunuzu Artıracak 5 Yabancı Dizi

Çalışma hayatlarını bilgisayarın başında yürüten insanlar için, motivasyon en önemli başlıklardan birisi oluyor. Bunu elde etmek için de en mantıklı yer yine dijital araçlarımız oluyor. Kimi zaman güzel bir film, hoş bir şarkı...

Ukulele Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Gitarların benzeri ve daha küçüğü olarak bilinen, 4 telli müzik aletlerinden biri olan Ukulele, günümüzde en eğlenceli enstrümanalrından biridir. Yaygın bir şekilde ülkemizde de kullanılan bu enstrüman, dünyanın dört bir yanında hem tanınan hem de bilinen popüler enstrümanlardan biridir. Maun ağacından yapılan Ukulele modelleri, günümüz şartları içerisinde gül ağacı klavye ve masif kapaklarındaki özellikle aynı özelliklere sahiptir. Markaların üretimlerine göre pek çok kalite çeşitliliği olan Ukulele modellerinde marka seçimi de burada önemlidir. 

Ukuleleyi Kimler Çalar?

Ukulele enstrümanını çalmak isteyen herkes çalabilir. Toplamda üzerinde 4 tel vardır ve keyifli bir enstrüman olarak bilinir. Dünya üzerinde araştırmalar gösteriyor ki, Ukulele enstrümanını genellikle kadınlar çalsa da aslında erkeklerin de sıklıkla tercih ettiği bir enstrüman olduğunu söylemek mümkündür. Çıkardığı sesiyle beraber oldukça keyifli bir tonda ses çıkartan Ukulele, çalma hali de eğlenceli olması sayesinde günümüzde hem kadınlar hem de erkekler çok rahat şekilde tercih ederek çalmaktadır.

Öncelikle ince ses, küçük gitar denilince ilk akla gelenlerden biri olarak bilinen Ukulele modelleri, günümüzde Hawaii ve bu bölgenin müziklerine bakıldığında yaygın şekilde bu enstrümanın sesini bulmak mümkündür. Birçok markaya ait farklı ağaç türleriyle üretilmiş Ukulele modelleri bulunmaktadır. Midex markalı Ukulele modelleri genel olarak en çok tercih edilen modeller arasında bulunur. Hem yapısı hem de eşsiz müzik tonu sayesinde etki edecek ses tonuyla beraber Midex Ukulele çeşitleri göz atılabilir niteliktedir. Elbette diğer markalara da bakarak kıyaslama içerisinde olabilir, keyifli bir enstrüman satın alabilirsiniz.

Özel ağaçların çeşitlerinden yapılan Ukulele modellerinde, ağaç türlerine bağlı şekilde maun ağacı, ilk akla gelenlerden biridir. Maun ağacından yapılan Ukulele modelleri, günümüzde pek çok açıdan tercih edilmektedir. Telli müzik aletleri arasında gitar gibi benzer. Yapısıyla beraber ufak bir müzik aleti olmasıyla birlikte çok rahat şekilde her yerde bulabilir, satın alabilir ve tercih edebilirsiniz. Seçimleriniz noktasında keyifli bir müzik enstrümanı çalmak istediğinizde, Ukulele ve türleriyle beraber siz de iyi bir enstrüman çalmanın tadına varabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al