wmaraci reklam

Kars’ta Konaklamak İçin Otel Seçerken Neye Dikkat Etmeliyim?

Kars, Doğu Anadolu’nun kış turizmi açısından en işlek şehirlerinden bir tanesi. Doğu Ekspresi gibi seçeneklerin olması da şehre olan talebi arttırıyor. Hem tarih turizmi hem de spor turizmi konusunda Kars’ı tercih edebilirsiniz. Şehir kültürel miras olarak son derece zengin. Eğer hem kış sporlarına ilgiliyseniz hem de nostaljik bir şehir gezmek istiyorsanız mutlaka Kars’a uğramalısınız. Gastronomi gezisi yapmak isteyenler için de Kars muhteşem mekanlardan biri. Eğer yemeklere ilginiz varsa Kars’a mutlaka uğramalısınız. Tüm bu seyahat süresince konaklama ihtiyacı tercih edebileceğiniz pek çok seçenek var. Kars otelleri Kars’ın hemen hemen her yerinde mevcut. Fakat bu otellerde konaklama yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı konular var.

Kars’ta Yeterince Otel Var Mı?

Kars, tarihi mirası sebebiyle pek çok yerli yabancı turisti kendine çekiyor. Bu yüzden senenin dört mevsimi gelen yerli ve yabancı turistler oluyor. Şehrin merkezinde ve ilçelerde fazla sayıda otel var. Bu oteller, yerine ve sunduğu imkanlara göre farklı fiyatlarda listelenebiliyor. Ama genel olarak her fiyat aralığında konaklama yeri bulabilirsiniz.

Kars şehir merkezi büyük şehirlere kıyasla fazla büyük değildir. Fakat Kars’a turistik ziyaret için gelenler şehrin sadece merkezini gezmekle yetinmez. Şehrin ilçelerinde ve sınıra yakın bölgelerde de harika turizm bölgeleri mevcut. Bu yüzden ister şehir merkezinde isterseniz de şehrin dışında Kars oteli bulabilirsiniz.

Bir Diziden Daha Fazlası! Kurtlar Vadisi Bilinmeyenleri!
İlginizi Çekebilir!

Bir Diziden Daha Fazlası! Kurtlar Vadisi Bilinmeyenleri!

Türk televizyon tarihinin en iyi yapımı olarak kabul edilen ve derin devlet ile mafya ilişkisine ışık tutan Kurtlar Vadisi, yıllar geçse de güncelliğini hala ilk günkü gibi koruyor. Perşembe günlerinin vazgeçilmezi olan dizi, günüm...

Kars’ta Nerede Otelde Kalınmalı?

Kars’ta görülmesi gereken yerlerin büyük çoğunluğu birbirinden uzakta konumlanmıştır. Şehirde gezmek sizin için zor olabilir. Bu nedenle genellikle gelen turistler araba kiralamak zorunda kalacaktır. Dolayısıyla otelin kiralandığı konum çok önemli değil sizin için. Sadece özellikle bulunmak istediğiniz bir yer varsa oteli bu konumda seçebilirsiniz. Eğer aklınızda bir konum yoksa şehir merkezindeki otelleri tercih etmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır. Hemen hemen her imkân şehir merkezinde elinizin altında olacaktır.

Kışın Kars’ta Nerede Kalınır?

Kars’a geldiğiniz mevsim de konaklama alanını belirlemeniz için son derece önemli. Yazın ve kışın Kars’ta yapabilecekleriniz değişiklik gösterebilir. Örneğin kış aylarında kış sporları çok yaygındır. Gelen yerli ve yabancı turistler Sarıkamış ve çevresinde toplanır. Eğer kışın gelmek istiyorsanız, kış turizmine ve sporlarına ilgiliyseniz o zaman konaklama alanınızın Sarıkamış ve çevresi olması çok daha avantajlı olacaktır.

Sarıkamış alan olarak büyük bir kış turizmi imkanına sahiptir. Gidip görenlere göre ödüllü Palandöken Kayak Merkezi’nden çok daha güzel ve konforludur. Sarıkamış’a yağan kar Alp Dağları’na yağan karla aynı özelliği taşır. Pudramsı bir yapıya sahiptir. Karın altı buzlanmaz. Bu nedenle kış sporu yapanların sakatlanma ihtimalleri azalır. Bu da Sarıkamış’ı çok daha cazip yapar. Sarıkamış Kayak Merkezi içerisinde çok sayıda yeni ve nostaljik otel bulunuyor. Bu otellerde konaklamak isterseniz hem yeni hem de daha fazla imkânlı otellerde konaklayabilirsiniz. Kışın çok daha fazla aktiviteye katılabilirsiniz.

Yazın Kars’ta Nerede Kalınır?

Yaz tatili için Kars’ı tercih etmiş olabilirsiniz. Kars, yazın gezmek için de ideal bir şehirdir. Doğasını ve havasını görmek isterseniz yazın da burayı ziyarete gelebilirsiniz. Yaz turizmi için gelenler yaylalarda konaklayabilirler. Göl kenarında konaklamanız için imkân olsa da ilaçlama yapılmadığı takdirde rahatsızlık duyabilirsiniz. Yaylası, gölü ve temiz havasıyla Kars’ı yaz turizmi için de tercih edebilirsiniz. Yazın Kars otelleri daha az kalabalık oluyor. Bu nedenle hem daha uygun fiyatlı hem de daha güzel otellerde yer imkânı bulabilirsiniz. Kars otelleri fiyatları yaz aylarında daha uygun olacaktır.

Kars’ta Otel Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kars otelleri oldukça fazladır. Şehrin içerisinde yer alan otelleri seçerken bazı konularda dikkatli olmalısınız. Bu sayede çok daha güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Otelin İstediğiniz Bölgede Olduğuna Emin Olun

Kars, şehir içi olarak oldukça büyüktür. Sadece şehrin içinde değil, Ermenistan sınırında dahi gezilecek yerler bulabilirsiniz. Durum böyle olduğu için çok fazla konaklama seçeceğine sahipsiniz. Kars’a geliş amacınızı kafanızda netleştirin. Bu tatilin hangi amaçla yapıldığına emin olun.

Yemekler, tarih, kültür ya da spor emin olun hepsi için farklı bir mekân mevcut. Tatil amacınıza uygun bir yerde konaklamanız çok daha iyi olacaktır. Bu nedenle tatilinizin amacını ve Kars otelleri arasından hangisinin bu yere yakın olduğunu bulmayı unutmayın.

Otel’in Sunduğu İmkanları Gözardı Etmeyin

Kars otelleri birbirinden farklı imkanları size sunabilirler. Örneğin bazı otellerde her şey dahil hizmet alabilirken bazıları sadece oda desteği verebilir size. Bu durumda otelden beklentilerinizi iyi belirleyin. Otel bana tüm imkanları sunmalı, spadan spor salonuna içerisinde olmalı derseniz böyle bir otel tercih edebilirsiniz. Bu oteller diğerlerine kıyasla daha pahalı olabilir. Ama içerisinde yemek, içecek seçenekleri ve daha pek çok şeyin olduğunu unutmayın. Ayrıca bazı oteller ücretsiz spor imkanları da vermektedir. Tüm bunlar için düşünülen otelleri iyi araştırmanız gerekiyor.

Otelden beklentisi düşük olanlarınız da olabilir. Turizme gelen kişiler otelde sadece konaklamak isteyebilir. Bu noktada söylemeliyiz ki Kars’ın yöresel mutfağı son derece lezzetlidir. Bu kişiler, yemeklerini Kars’ta bulunan meşhur restoranlarda yiyebilirler. Bu sayede hem meşhur yemek yeme yerlerini deneyimleyebilirsiniz hem de konaklamadan daha ucuza faydalanabilirsiniz. Her iki durum için de Kars’ta ne yapmak istediğinize karar verin ve bu şekilde bir seçim yapın.

Otel'e Daha Önce Gidenlerin Yorumlarına Göz Atın

Kars'ta bulunan otellerin çoğu daha önce giden kişilerin yorumladığı otellerdir. Yani bir otele karar verirseniz eğer o otel ile ilgili yorumları internette bulabilirsiniz. Kars otelleri için hem aracı konaklama sitelerinde hem de Google üzerinde bulunan değerlendirme sitelerinde farklı yorumlar bulunmaktadır. Bu sistemler üzerinden gideceğiniz otel hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Oraya sizden önce gidip deneyimlemiş birilerinin yorumlarını okumanız çok daha iyi olacaktır. Hem müşteri konforu hem de memnuniyeti bu yorumlarda sebepleriyle beraber puanlandırılmıştır. Kars otelleri bu sitelerde genellikle on üzerinden puanlayabilirsiniz. Müşteriye yaklaşımları ve müşteri deneyimlerini bizzat okuyabilirsiniz.

Kars Otelleri Fiyatları Nasıl?

Kars'ın otel çeşitliliği hakkında daha önce de sizlere bilgi vermiştik. Hem Kars merkezde hem de Kars’ın ilçelerinde çok sayıda otel bulunmaktadır. Bu otellerin fiyat aralığı çok geniş. Yani otelden beklenen kriterlere ve otelin tercih edilmesine kıyasla fiyat değişikliğini gözlemleyebilirsiniz. Çok tercih edilen lüks otellerin ortalamanın üzerinde olduğunu görebilirsiniz. Bunun dışında pansiyon gibi küçük otel odalarının ise fiyatları görebileceğiniz şekilde daha uygundur. Yani her bütçeye uygun otel var, siz de bütçenize uygun bir oteli mutlaka bulabilirsiniz.

Kars otelleri genellikle tarihi binaların dönüştürülmesiyle oluşur. Bu yüzden kalacağınız oteller son derece nostaljik olacaktır. Oteller tarihi olsalar da restore edilmiş binalardır, bu sebeple sağlamlıktan endişe duymanıza gerek kalmaz. Sakin, lezzetli ve tarihi bir tatil için Kars’ı tercih edebilirsiniz.

Unutmadan belirtelim özellikle kış mevsiminde Kars’ı ziyaret etmeyi planlıyorsanız haftalar öncesinden otel rezervasyon işlemlerinizi tamamlamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde ya Kars otel fiyatları yükseldiği için daha maliyetli bir ödeme yapmak zorunda kalırsınız ya da boş oda bulamayabilirsiniz. Bu yüzden işinizi şansa bırakmayın. Yaz mevsimi için böyle bir tehlike olmadığını söyleyebiliriz genel olarak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.33 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al