wmaraci reklam

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nasıl Hesaplanıyor?

Daha düşük fiyatlarla kasko sigortası yenilemeyi sağlayan kasko hasarsızlık indiriminin hesaplanması hakkında bilgiler yazımızda bulunmaktadır.

Kasko, motorlu taşıtlarda kaza gibi durumların sonucunda oluşabilecek hasara bağlı ortaya çıkan masraflara karşı önlem olarak yaptırılan bir sigortadır. Motorlu taşıtlar için önemli bir diğer sigorta olan zorunlu trafik sigortasından farklı olarak kasko yalnızca sigortalının kendi aracında oluşan hasarın masrafını karşılar. Kasko sigortası ile kaza, yanma ve hırsızlık gibi durumlarda aracın masrafları için tazminat ödemesi yapılır. Kasko yaptırırken kaskonun kapsamının yanı sıra bedeli de göz önünde bulundurulmalıdır. Belirli koşullarda sağlanan indirimli kasko fırsatlarından yararlanarak daha düşük bir ödemeyle kasko yaptırmak mümkündür. Kasko hasarsızlık indirimi ile aracın hasarsız geçirdiği poliçe dönemlerine bağlı olarak %60’a kadar indirim elde edilebilir.

Kasko Hasarsızlık İndirimi Basamakları

Her ne kadar kasko yaptırmak zorunlu olmasa da kaza gibi beklenmedik durumlarda oluşabilecek zarara karşın kasko sigortası yaptırmak akıllıca olabilir. Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri sigorta kapsamını inceleyerek hangi durumlarda tazminat ödeneceğini öğrenmektir. Buna ek olarak kaskonun bedeli de kasko yaptırırken önemli bir diğer konudur. Kasko prim bedelini etkileyen faktörler arasında aracın markası, modeli, plakası gibi çeşitli özellikleri, sigorta şirketinin fiyatları ve hasarsızlık indirimi basamağı gibi unsurlar bulunur.

Kasko hasarsızlık indirimi basamağına göre belirli oranlarda indirim ile kasko yaptırılabilir. Yapılan bu indirim öncelikle %30 seviyesiyle başlar ve %60’a kadar çıkabilir. Bir sonraki basamağa geçmek için 12 aylık sigorta döneminin hasarsız geçmesi gerekir. Böylelikle hasarsız araç kullanımına sahip sigortalılar kasko yaptırırken kademeli olarak daha düşük fiyatlardan faydalanabilirler. Hasarsız kullanımın yanı sıra hasarsızlık indirim hakkının kaybedilmemesi için kaskonun belirlenen süre zarfı dahilinde yenilenmesi gerekir.

MİT ve Polis Özel Harekat'ın Koruduğu Kazı: Tarsus Kazısı
İlginizi Çekebilir!

MİT ve Polis Özel Harekat'ın Koruduğu Kazı: Tarsus Kazısı

Mersin Tarsus kazısını herkes mutlaka bir şekilde duymuştur. Şu ana kadar duymayan ve detayları öğrenmek isteyenler için bu yazıyı hazırladım. Aslında bu esrarengiz kazının gizemi, 2012 yılında trafik şube polis memuru Mithat Erda...

Kasko Sigortası Hasarsızlık İndirimi Hesaplama

Aracını 12 aylık kasko poliçe dönemi süresince hasarsız kullanan sigortalılar kaskolarını yenilerken indirimli fiyatlardan yararlanır. Yapılan indirim oranı kasko hasarsızlık indirimi basamağına göre değişim gösterir. Bu indirim basamakları toplam 4 adettir ve ilk basamağa hasarsız geçen 1 yıllık poliçe döneminin sonunda kasko yenileyerek geçilir. İlk basamakta uygulanan indirim %30 oranındadır ve basamak atladıkça bu indirim kademeli olarak yükselir.

Kasko sigortası hasarsızlık indiriminin ilk basamağının ardından, yine aynı şekilde bir sonraki basamağa geçilir. Bu ikinci indirim basamağında %40’lık bir fiyat düşüşü uygulanır. 3. ve 4. basamaklarda uygulanan indirim ise %50 ve %60 oranlarındadır. Sigorta süresi boyunca aracın bazı istisnalar hariç hasar almasının sonucunda bir sonraki dönem hasarsızlık indirimi basamağı düşer ve daha az indirim uygulanır. Kasko yenileme süresi içerisinde sigorta yenilenmediği takdirde hasarsızlık indirimi hakkı kaybedilir. Kısaca, üst üste hasarsız şekilde geçirilen kasko dönemlerine göre kasko hasarsızlık indirimi hesaplanır. Kasko poliçe ve hasar bilgileri sorgulama e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir.

Hasarsızlık Durumu Dışında İndirimli Kasko Nasıl Alınır?

Hasarsızlık indirimi ile %30 ila %60 oranlarında indirim ile kasko yenilemek mümkün olur. Bunun dışında indirimli kasko yaptırmanın çeşitli koşulları vardır. Örneğin kasko meslek indirimi ile daha düşük prim ödeyerek kasko yaptırılabilir. Bu indirimden yararlanabilecekler arasında öğretmenler, doktorlar, eczacılar, askerler ve devlet memurlarının yanı sıra diğer bazı meslek gruplarından olanlar da yer alır. Kasko meslek indirimi oranları bazı meslek grupları için %10, %14 oranlarında uygulanırken bazıları için %20’ye kadar çıkabilir. Kasko sigortası yaptırırken daha düşük fiyat ödemenin bir diğer yolu da tek sürücü indiriminden yararlanmaktır. Buna ek olarak üst düzey yönetici indirimi ve peşin ödeme indirimi de diğer kasko fiyat indirim çeşitleri arasında yer alır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al