wmaraci reklam

Klavye Tuşlarıyla Yapabileceğiniz 22 Yaratıcı Şey

Bilgisayarlar ve klavyeler bir Webmasterın en büyük enstrümanlarıdır. Hatta bir çoğumuzun uzun yıllardır birer bilgisayar ve sıkı bir klavye kullanıcısı olduğunu düşünecek olursak, sanırım bilgisayar klavyeleriyle artık aramızda duygusal bir bağ oluştuğunu itiraf edebiliriz. Peki siz eski veya bozulan klavyelerinizi ne yapıyorsunuz? Yoksa doğrudan çöpe mi atıyorsunuz? O zaman bu alışkanlığınızı hemen durdurup daha yaratıcı olmak için çabalamanız gerekiyor.

Klavye tuşlarımızı kullanarak aslında yapabileceğimiz birçok şey var varmış. Belki bu listede göreceğiniz bazı birkaç çalışma abartılı olabilir fakat yine de bu listede mutlaka sizin de klavye tuşlarıyla yapabileceğiniz bir şeyler mutlaka vardır. Örnekleri inceledikten sonra kesinlikle eski veya bozulan klavyelerinizin tuşlarını artık çöpe atmak istemeyeceksiniz. İşte klavye tuşlarıyla yapılmış 22 yaratıcı şey;

Giyebileceğiniz Şeyler için Fikirler

Kolye: Eğer kolye takma gibi bir alışkanlığınız varsa eski klavyelerinizin tuşları fazlasıyla işinizi görebilir. İstediğiniz klavye tuşlarından kolye yapmak için tek ihtiyacınız olan basit bir zincir ve biraz da el işçiliği. Kolye fikri sakın size fazlasıyla feminen gelmesin, klavye tuşlarıyla isminizi yazdığınız bir kolye de oldukça çekici olabilir. (Tabii bu öneriyi adınızın Abdülmuttalip olmama ihtimalini düşünerek veriyoruz :D )

Küpeler: Artık kadın ve erkek fark etmeksizin kullanılan unisex aksesuarlar var. Küpeler de kesinlikle bunlardan biri... Klavye tuşlarından kolayca küpeler yapabilir, yaptığınız küpeleri ister kendiniz takabilir, isterseniz de hediyelik olarak kullanabilirsiniz. Çift isimlerde baş harfleri kullanırken Geek imajı yaratmak için de bir kulağa ALT diğerine F4 takabilirsiniz. Bayanlarsa küpeleri iki tuştan meydana getirip CTRL + C ve CTRL + V kombinasyonunu uygulayabilirler.

Yüzükler: Bilgisayar klavyesinin üzerindeki birçok tuş harika bir yüzüğe kolayca dönüştürülebilir. Tabii hoş bir görüntü elde etmek için hem daha basit tuşlar kullanmak hem de elinizin kürek gibi olmadığından emin olmak gerekiyor. Mesela bu örnekteki gibi gidip Snooze tuşunu parmağınıza takmayın. Olmaz yani...

Bileklikler: Bileklikler son yıllarda erkekler tarafından en çok tercih edilen aksesuarlarmış. Tuşlardan oluşan bir bileklik ne kadar rahat olur bilinmez ama yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

Kol Düğmeleri: Sürekli resmi giyinmek zorundaysanız ve işiniz de bilişim alanındaysa bu alternatif tam size göre! İkili kombinasyon tuşlarıyla gerçekten dikkat çeken ve merak uyandıran kol düğmeleri yapabilirsiniz.

Düğmeler: En sevdiğiniz ceketinizin düğmesi mi kayboldu? Hiç dert etmeyin! Nasıl olsa evinizde bir yerlerde eski bir klavye bulunuyordur. Bu klavyenin bir tuşundan yapabileceğiniz bir düğme sayesinde en sevdiğiniz ceketinizi artık daha çok sevebilirsiniz.

Ceket: Daha önceden de WM Aracı Facebook sayfasında paylaşmış olduğumuz bu ceket ile davetlerin ilgi çeken adamı olabilirsiniz. Evet, belki ilgi ortamına göre beklediğiniz şekilde olmayabilir ama yine de denemeye değer.

El Çantası: Klavye tuşlarıyla el çantası yapmak gerçekten ince bir işçiliğe ihtiyaç duyabilir ancak bu çantanın aynı oranda eşsiz olacağını bilmek sizi fazlasıyla motive edebilir. Sevgilinize hazır alınmış bir çanta hediye etmek yerine böyle bir hediye verseniz sizce tepkisi ne olurdu? (Belki beklediğiniz tepkiyi alamayabilirsiniz, bilmiyoruz emin değiliz. Ucuza kaçmışsın filan da diyebilir.)

Odaklanma Gücünüzü Roketleyecek 7 Muhteşem Müzik Servisi
İlginizi Çekebilir!

Odaklanma Gücünüzü Roketleyecek 7 Muhteşem Müzik Servisi

Hepimiz farklıyız. Kimimiz, tekno müziğin dibine vurarak odaklanırken, kimimiz Ferdi Tayfur ile odak noktasını yakalıyor… Elbet Müslüm Gürses üstüne Vivaldi ile cila yapanlarımız da yok değil. Çalışırken doğru ve size hitap ...

Evde Bulundurabileceğiniz Eşya & Dekor Fikirler

Zigon/Sehpa: Özellikle eviniz için eşsiz ve benzersiz dekorlar arıyorsanız, eski bir zigon veya sehpadan (ikisinin arasında ne fark var bilmiyorum) harika bir dekor meydana getirebilirsiniz.

Lamba: Muhtemelen Çinliler tarafından meydana getirilmiş olan bu lamba her türlü ortamda istenen etkiyi vermeyi başaracaktır. Belki bu kadar büyüğünü yapmak büyük maharet isteyebilir ancak aynısı pekala gece lambası için de uygulanabilir.

Saatler: Bakın bu gördüğünüz saat teknolojiyle ilgilenen herkes için dünyanın en bulunmaz nimetlerinden biridir. Tümüyle “Ben bir Webmasterım!” diye bağıran bu model bir saati kendi ellerinizle meydana getirmek de paha biçilemez bir duygu olsa gerek.

Fotoğraf Çerçevesi: Artık fotoğraf çerçeveleri pek kullanılmıyor ancak eğer siz evinizde veya ofisinizde kullanıyorsanız, alın size hem basit hem de etkili bir eski klavyeyi değerlendirme yöntemi.

Duvarlar: Tamam kabul, bu örnek biraz uç noktada bir örnek. Yine de insan neden olmasın diye soruyor kendine... Bir ev düşünün ki duvarları tümüyle tuşlarla kaplı. Evinize gelen misafirlerin yüz ifadesini hayal edebiliyor musunuz?

Heykel: Bir diğer uç nokta da heykeller. Bunu yapmak için birkaç fırın ekmek yemeniz gerekebilir. Zaten görseldeki heykeli yapan arkadaş da manav değil heykeltıraş olsa gerek. Yine de kendinize güveniyorsanız neden olmasın?

Sanat Çalışmaları: Aslında bu listedeki her bir çalışma sanat eseri niteliğinde ancak bu tam olarak bildiğiniz bir sanat çalışması...

Akıl Küpü: Evinizin boş bir köşesinde duran ve bir türlü yapmayı beceremediğiniz bir akıl küpünüz mü var? Tamam, o halde artık onu nasıl kamufle edip değerlendireceğinizi biliyorsunuz.

Ofis & Çalışma Ortamınız için Fikirler

Anahtarlık: Sıradan ve herkeste benzeri olan anahtarlardan hala sıkılmadınız mı? Sadece eski bir anahtarlık ve Home tuşuyla bu işi kökten çözebilirsiniz.

Raptiye / Pin-Post: Eğer Pin post kullanma alışkanlığınız varsa belki klavye tuşlarını raptiyelerle değiştirebilirsiniz. Hem gözünüz gönlünüz açılır, fena mı olur sanki şöyle bir şeyiniz olsa?

Kalem Kutusu: Listenin en kolaylarından bir diğeri de kalem kutusu kaplaması. Hem kalem kutunuzdan böyle bir şey yapmanız için fazla bir el becerinizin olmasına da gerek yok.

Magnetler: Buz dolabınızın üzerinde sadece magnetli soda açacağı varsa belki yeni bir şeyler daha eklemeyi deneyebilirsiniz. Mesela, şu tuşlara ekleyeceğiniz ufak mıknatıslarla harika birer magnet yapmaya ne dersiniz?

Not Defteri: Hiç kuşkusuz bu madde listemizin en kolay yapılabilecek klavye ürünü. Not defterinizin üzerine istediğiniz tuşları japon benzeri bir yapıştırıcı ile yapıştırın ve hoop; son derece göz alıcı bir not defteri...

Kutular: Çeşitli amaçlarla kullandığınız kutularınız varsa bunları da kolayca tuşlarla kaplayıp, bambaşka bir görünüme bürünmesini sağlayabilirsiniz. Tıpkı not defterinde olduğu gibi kutuları kaplamak için de minimum işçilikle çalışmak yeterli olacaktır.

Sizin de klavye tuşlarından yaptığınız buna benzer çalışmalar var mı? Yada elinizde hali hazırda bozuk bir klavye varsa bu fikirleri değerlendirmeyi düşünür müydünüz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.5 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al