wmaraci reklam

Netflix Ülkemizin Film Sitelerine De Katkı Sağladı

Büyük devlerden bahsettiğimizde genellikle eleştirel gözlerle süzüyoruz onları. Bu konuda pek de haksız sayılmayız aslında. Ancak gelin bu yazımızda, Netflix’in ülkemizdeki internet kültürüne yaptığı bir katkıdan konuşalım. Zira bu noktada son yıllarda gözle görülür farklar var. Sebepleri de büyük oranda bu platformun gördüğü yoğun ilgiyle alakalı unsurlar diyebiliriz.

Netflix, ister sevelim ister sevmeyelim arayüz konusunda oldukça iyi durumda. Çoğu kullanıcı bu basit kullanımı çok sevdi ve rahatça kullanabiliyor. Benzer platformlar ya Netflix yapısına esinlenerek yola çıkıyor ve yine başarılı işler ortaya koyuyor ya da kendi çizgilerinden gitmek isteyip daha az sevilen ve kullanım alışkanlığıyla oturmayan işlere imza atıyor. Bu altyapının diğer abonelik sistemlerine olan etkileri gibi ülkemizdeki üçüncü parti dizi ve film sitelerine de katkısı oldu. İşte yazımızda bu katkıların altını çizmeye çalışacağız. Buyurun başlayalım.

Netflix’in Bazı Özelliklerini Görür Olduk

Çoğu dizi ve film sitesi elbette kendi orijinal oynatıcılarını ve codec yapılarını kullanmıyorlar. Ancak bu noktada tercihlerinin şekillendiğini gözlemleyebildik. Ziyaretçilerinin izleme kalitesini yükseltebilecekleri bazı oynatıcıları kullandıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Örneğin Netflix ile hayatlarımıza giren ‘kaldığın yerden devam et’ özelliğini kullanan pek çok siteyle karşılaşır olduk bu süreçte. Hatta daha az denk gelsem de IP adresimizi tanımlayan ve buradan yola çıkarak kaldığımız dakikayı farklı cihazdan girdiğimizde dahi başlatan birkaç site gözüme çarptı. Ancak bu istisnai bir durum elbette, onu söyleyelim ki kızmayın.

Diğer bir yandan reklamlar ana gelir kaynağı olan bu internet sitelerinde, reklamların da kullanıcıyı daha az rahatsız edecek biçimde kullanılmaya başlamasıyla karşılaştık. Doğrusu oldukça agresif bir politikayla reklam gösteren bu sitelerde, gözle görülür iyileşmeler görmemiz yazı başlığımızın en büyük kanıtı olabilir. Elbette reklam sayıları yönünden halen girdiğinizde epilepsi krizinizin tetiklenmesine kadar gidebilecek bir yola giriyorsunuz. Ancak açılır reklamların azalması, süreli ve geçilebilir reklamların sayılarının artması gibi olumlu unsurların altını da çizmek lazım. Özellikle bu noktadaki gelişme sitelerin tercih edilmesini beraberinde getirebiliyor.

Kodlama Öğrenirken “Bana Bir Şeyler Oluyor!” Dedirten Kanal; Code Babes
İlginizi Çekebilir!

Kodlama Öğrenirken “Bana Bir Şeyler Oluyor!” Dedirten Kanal; Code Babes

HTML, CSS, Android, PHP, Web Geliştirme veya belki SEO’yu öğrenmeye heves ettiniz ama başarısız eğitim kaynakları yüzünden ayağınız taşa mı takıldı? Pekala. O zaman belki şansınızı, birbirinden güzel Code Babes’in (Kod Bebek...

Diğer Bazı Küçük Gelişmeler

Yapılan işin legal olmadığı ortada, bu nedenle bir site adı anmamız doğru olmayacaktır. Fakat akla gelen en büyük siteleri biliyorsunuz işte. Bu sitelerde saniye bazlı geri ya da ileri sarma, video oynatım hızı ayarları gibi geliştirmeleri görebiliyoruz. Ayrıca dil seçeneklerinin arttırılması, altyazı ayarlarının değiştirilebilir olması gibi düzeltmeleri de yine her sitede olmasa da görebiliyor olmamız bana kalırsa değerli. Yani “ekledik, bitti” düzeninin bariz bir şekilde değiştiğini fark ediyoruz. Eh, bu da işlerini daha iyi yapıyor olmalarını beraberinde getirdiği için ziyaretçiler için tercih sebebi olabildiklerini söylememizi sağlıyor.

Bu tip internet sitelerinin kullanıcı sayısı kaybetmiş olabileceği ortada geçtiğimiz yıllar içerisinde. Peki sizin onlar hakkındaki görüşünüz nelerdir? Yorumlarda görüşelim. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al