wmaraci reklam

Kötü Bir SEO Çalışmasının En Büyük Götürüsü

Sitelerimiz hepimiz için çok önemli. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz ve bütçemizin el verdiği şekilde de yatırım yapıyoruz. Bu sayede daha yüksek trafik değerlerine ulaşıyorlar ve kimi zaman, aramızdan bazıları turnayı gözünden vuruyor. Bu konuda iyi bir SEO çalışmasının getirileri üzerine bol bol konuşmuştuk. Peki, kötü bir çalışma ne götürüyor?

Elbette kötü bir arama motoru optimizasyonunun birden fazla götürüsü oluyor. Bu götürüler de çalışmanın ne derece bilgisizce ya da tecrübe yoksunu bir şekilde yapıldığına göre ayrıştırılabiliyor. Bazen bu konunun uzmanı olarak kendisini tanıtan kişiler bilgilerini yıllardır güncellemediği için, pek de başarılı olmayan çalışmalar yürütebiliyorlar. Diğer bir yandan eğer kendi işini, kendi görenlerdenseniz de durum pek farklı olmuyor açıkçası. Uygulayacağınız stratejiler tecrübenizden gelmiyorsa ve internet araştırmalarınızla karşınıza çıkıyorsa güvenilirliği ve güncelliği çok önemli oluyor. Sonuç olarak arama motorlarına karşı daha iyi bir imaj çizmek için çıktığımız yollar internet sitelerimizi pek çok açıdan olumsuz etkileyebiliyor.

En Büyük Götürü, Geri Dönüşün Olmaması

Kötü bir çalışma birden fazla zarara sebep olabilir ancak önünü hiç görmeden ortaya koyulan çok kötü bir SEO projesi, geri dönüşü dahi olmayan bir yola girmenize sebep olabilir. O noktadan sonra her çırpınışın boşa gidecek olması, iyi hamlelerin bile etkisiz eleman rolü oynaması gerçekten çok üzücü. Bu da götürüyü ‘en büyük’ olarak nitelendirme şansını bize veriyor. Peki, nedir bu geri dönüşü olmayan durum?

İyi bir çalışmanın getirilerinin tam zıttı bir durumu aklımıza getirelim. Üzerine bir de kalıcılık eklersek işte tam olarak bahsettiğimiz duruma ulaşıyoruz. İyi bir çalışma, yüksek trafik değerleri ve iyi sıralamalar anlamına geliyor değil mi sitelerimiz için? İşte kötü bir faaliyet, eğer gerçekten bizi bu yola sokarsa; trafiğimiz artış göstermeyecektir ve sıralamalar da yükselmeyi geçtim, çoğu zaman yer edinmek için dahi çabalamamız gerekecektir. Diğer bir yandan bu durumu değiştirmek için yapacağımız birbirinden harika pek çok diğer çalışmanın karşılığında da elimize bir şey geçmeyecektir ve uzun bir süre umudumuzu kaybetmeden emek vermeye devam edeceğiz. Gerçekten oldukça pesimist bir tablo değil mi? Peki, bu durumu yaratan "kötü çalışma" tam olarak nedir?

Zeus Dijital'le Olympus'a Tırmanın!
İlginizi Çekebilir!

Zeus Dijital'le Olympus'a Tırmanın!

Son yıllarda giderek önem teşkil eden SEO yani arama motoru optimizasyonu çalışmaları, firmaların ticari kazançlarında da büyük rol üstlenmektedir. İnternet üzerinden herhangi bir ürün ya da hizmet satışı gerçekleştiren kişiler...

“İşgüzarlık Hiç Hoş Değil”

SEO aslında başarıya ulaşılan kısa bir yol değil. Başarıya giden yolda aracımızın yoldan sapmamasını sağlayan bir kontrol halidir. Ancak elbette bu durum oldukça soyut diyebiliriz. Bu nedenle çalışmalarda kısa yollara sapıldığı sıklıkla gözlemlenebilir. Google kimi zaman kısa yoldan geçen siteleri göremediği için bu açıklıklardan faydalanma durumu da moda haline gelebiliyor doğrusu. Ancak akıllandığında, konunun algoritmasını kandırdığını fark edince önceden uygulayan adresleri de, yeni uygulayanları da bir güzel cezalandırıyor. Kimi zaman sıralamalardan siliyor, kimi zaman geriye düşmelerinin önünü açıyor.

Geçmişte bu tip durumlar nedeniyle sıralama dışı bırakılan SEO devlerini sektördeki pek çok okurumuz ve kullanıcımız ekranları başından izledi. Bu siteler bugün sıralamada yer alsalar da üst sıralar onlar için artık sadece hayalden ibaret. İşin üzücü yanı aynı durum, bu şirketlerden hizmet alan diğer firmaların internet adresleri için de geçerli. Yani adımlarımızı dikkatli atmakta büyük fayda var.

Bu tip çalışmalar uygularken ya da satın alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al