wmaraci reklam

SEO’yu In-House Yapmak Neden Çok Avantajlı?

Arama motoru optimizasyonları, günümüzde çoğu internet adresi için en önemli başlıklardan birisi. Marketing çalışmalarında ismi sosyal medya stratejileri ve adwords çalışmalarıyla birlikte anılıyor. Peki, bu süreçte kendi ekibimizle başarıya ulaşmak neden çok avantajlı?

Bunun neden avantajlı olduğunu anlatmaya başlamadan önce söylememiz gereken bir şey var. Birbirinden uzman, yetenekli ve başarılı hizmet verenin bulunduğu, oldukça önemli bir sektörden bahsediyoruz. Uzmanlaşmak da zaman ve maddi yatırım gerektiriyor elbette. Dolayısıyla bu uzmanların ve platformların varlığını ve değerini kabul ettiğimizi baştan belirtelim. Zaten çoğu marka SEO uzmanı yetiştirmektense hizmet verenlerle çalışmayı daha mantıklı buluyor ve bunun oldukça mantıklı nedenleri var. Gelin isterseniz önce bu nedenlerden kısaca bahsedelim.

Uzman yetiştirmek için ya da uzmanları markanıza bağlı çalıştırmak için yapmanız gereken yatırım bir hayli yüksek oluyor ve bir zaman kaybının yaşandığı da gerçek doğrusu. Ayrıca sağlam sözleşmeleriniz yoksa yetiştirdiğiniz arama motoru uzmanını da firmanızda tutmanız pek kolay olmayacaktır. Zira bağımsız bir uzman, ödenebilecek maaşlardan daha fazlasını kazanabildiğinden dolayı ‘hizmet veren’ olma yolunda adımlar atacaktır. Siz de yetiştirme maliyetlerinizle baş başa kalırsınız. Bunu bilen kurumsal ölçekli şirketler bugün en baştan ajanslar ve profesyonel ekiplerle çalışarak hayal kırıklıklarının önüne geçmeyi hedefliyorlar.

Peki, Bu Durum Şirketlere Neler Kaybettiriyor?

Elbette şirketlerin bu kaybı bilinçli bir şekilde tercih ettiğini ve kaybın avantaj sağladığını söylemekte bir yanlış olmayacaktır. Fakat yine de şirket içi güçlü çözümlerle SEO stratejileri geliştirmiyor olmanın kayıpları da hiç küçümsenecek şeyler değil. Neden mi?

SEO, gün geçtikçe gelişen ve multidisipliner hale gelen bir alan. Bu nedenle çalıştığımız hizmet verenlerin tecrübeye dayalı başarıları geride kalabiliyor ve farklı ajanslarla sürekli yeni anlaşmalar yapmamız gerekebilir. Bu durum sürekliliğe oldukça sorun yaratabiliyor. Bugün geçmişin başarılı arama motoru optimizasyonu uzmanların portföylerinde benzer şirket isimlerini görmemizin, bu şirketleri bugünün başarılı uzmanlarıyla çalışırken de izleyebilmemizin en büyük nedeni bu. Artık ipleri ellerine alabilecekleri noktanın çok uzağındalar ve kervan onlar için ancak bu koşullarda yürüyor.

Ayrıca hizmetin, doğru ellerdeyken hiç de ucuz bir hizmet olmadığını siz de görmüşsünüzdür. Çoğu zaman birkaç istihdama verebilecekleri ücretin çok daha fazlasını, ajanslara harcayan şirketleri görebiliyoruz.

Başarılı Bir SEO Çalışmasının 5 Getirisi
İlginizi Çekebilir!

Başarılı Bir SEO Çalışmasının 5 Getirisi

Arama motorları üzerine yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla ilgili pek çok içeriğe ulaşmanız mümkün. Bu bağlamda hem bizim sitemizde, hem de diğer kaynaklarda içeriklerin genellikle sürecin nasıl olacağıyla alakalı kısımlar...

Girişimcilik Burada da Pozitif Bir Durum Oluşturuyor

Kurumsal yapıların aksine, yeni girişim ve atılımların çoğu alanda daha esnek olduklarını kolaylıkla söyleyebiliriz. Bu esneklikler elbette SEO kabiliyetlerini geliştirecek şekilde de konumlandırılabiliyor. Şirket içi çözümler üretilmeye başlandığında da bunun avantajlarıyla yeni bir girişimin kolaylıkla kurumsal sitelere kafa tutabildiğini görebiliyoruz. Bu girişime hem düzenli ve sürekli bir strateji geliştirme olanağı tanıyor, hem de maliyeti kısıtlama şansı veriyor.

Tabii kabul etmek lazım ki bu koşulda yapılan stratejiler de iyisi ve kötüsüyle bize ait oluyor. Yaptığımız hatalardan geri dönebileceğimiz yolları da kestirebiliyor ve adımlarımızı buna göre oluşturabiliyoruz. Bu uzun vadede oldukça büyük bir yetenek ve önemli bir avantaj olarak karşımıza çıkabiliyor.

Peki, siz SEO için başkalarına güvenmeyi mi, kendi stratejilerinizi oluşturmayı mı tercih ediyorsunuz? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al