wmaraci reklam

Kriptopara Dünyasının (Muhtemelen) En Değerli Alan Adı “Crypto.com” Satıldı

Kriptopara devriminin ayyuka çıkması alakalı domainlerin tutanın elinde kalmasına neden oldu. Altcoin’lerin dahil olmasıyla tarhana çorbası etkisi yapan sektör, milyonlarca doların çorbaya tuz niyetine serpilmesi durumuna dönüştü. Bunun son örneği de Monaco tarafından satın alınan “Crypto.com” alan adı oldu.

Monaco, kriptopara sektörü takipçilerinin bilediği üzere bir başka Altcoin ve bir alternatif ödeme sistemi. Monaco’nun diğer Altcoin’lerden farkı, şirketin VISA kart yardımıyla evrensel para işlemleri gerçekleştirme imkanı sunması. Markasını öne çıkarmak ve bu janjanlı kartı daha fazla cüzdana sokmak isteyen şirket, başarılı bir alan adıyla sektörde ilgi uyandırmak istedi. Haliyle sektör için en direkt alan adlarından biri olan cyrpto.com’da karar kaldı.

Monaco’nun CEO’su Kris Marszalek Crypto. com’un satın alınmasına ilişkin olarak: “Gerçekten güçlü bir kimlik satın alıyoruz. Alan adı tüm sektörü ilgilendiriyor ve omuzlayabileceğimizi düşündüğümüz dev bir yükü yanında getiriyor. Bu işi hafife almayacak ve şirket olarak başarılı olmaya çalışacağız, çok daha yüksek hedeflerimiz var.” açıklamasında bulundu.

Reddedilmeyecek bir teklif hikayesi: Crypto.com

Crypto.com Alan adı 1993 yılında Matt Blaze adında bir üniversite profesörü tarafından satın alınmıştı. Alan adının uzun süredir sahibi olan profesör, Crypto.com’u “Kriptografi” paylaşımları için kullanıyordu. Zaman zaman farklı alım teklifleriyle uğraşmaktan sıkılan Matt, son olarak alan adıyla ilgilenen bir potansiyel alıcıyı 5 ocakta reddetmiş ve alan adının satılık olmadığını belirtmişti.

Matt Blaze’e Godfather filminden fırlayan sahneyle reddedilemeyecek bir teklif mi yapıldı bilinmez, ancak alan adı satmaya nasıl ikna edildiği henüz medyaya yansımış değil. Satış resmi olarak tamamlanmadı fakat alan adı için ödenen bedelin 5 milyon dolar ila 10 milyon dolar arasında olduğu spekülasyonları ortalıkta dolaşıyor. Eğer söylenen rakamlar doğruysa, 2 milyon dolara satın alınan eth.com alan adından sonra Crypto.com sektörün en değerli alan adı olma unvanına erişebilir.

Bazı alan adlarının zamanla ortasından otoban geçen tarlaya dönüşmesine alışkınız. Cyrpto.com da yalnızca bu örneklerden biri. Ne diyelim, darısı diğer alan adı meraklılarının ve WM Aracı üyelerinin başına.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al