wmaraci reklam

Linux Son 2 Ayda İki Katı Pazar Payı Kazandı!

Sunucu sektörünün selvi boylusu al yazmalısı Linux, masaüstünde ilginç gelişmeler yaşıyor. Yaptığı isabetli analizlerle kullanıcılar ve yayıncıları bilgilendiren NetMarketShare’in güncel raporuna göre Linux’un masaüstü platformunun kullanıcı sayısında inanılmaz büyük sıçramalar söz konusu. Hatta sıçramaların oranları o kadar ciddi ki, Linux yakın zamanda macOS ile kapışacak seviyeye ilerleyebilir.

NetMarketShare’in raporlarına göre Linux’un masaüstü platformu kullanıcıları son 2 ayda kullanıcı oranını ikiye katladı. Temmuz ayı itibariyle %2.5 kullanıcı oranına sahip olan Linux platformu, Eylül ayında kullanıcı oranını ikiye katlayarak %5 puanına yükseldi. Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple’ın masaüstü kullanıcılarının pazar payı oranı ise yalnızca %6.29 oranında. 

Testler Nasıl Yapılıyor?

NetMarketShare tarzı istatistik şirketleri bu verileri elde ederken sanılanın aksine karmaşık ve engebeli yolları arşınlamıyor. Popüler olarak kullanılan binlerce internet sitesine yüklenen yardımcı kodlar aracılığıyla internet sitesine erişen kullanıcıların hangi işletim sistemini kullandığı not ediliyor.

Anonim olarak toplanan bu veriler ciddi bir işleme süresinin sonucunda NetMarketShare’in rapor sistemine yansıtılıyor. Elbette NetMarketShare’in rakibi olan W3Counter, Clicky ve StatCounter gibi analiz şirketleri dahil olmak üzere hiç bir şirketinin sunduğu sonuçlar %100 doğru oranları sunmuyor. Yine de sunulan rapor metrikleri gerçek tabloyu olabildiğince yakından görmemize yardımcı oluyor.

İstanbul'da Yazılım Kursu İçin
İlginizi Çekebilir!

İstanbul'da Yazılım Kursu İçin "Yüksekeğitim Bilişim Akademisi"

Yüksekeğitim Bilişim Akademisi, uzman eğitim kadrosu ile sertifikalı istihdam garantili yazılım kursu olanağı sağlamaktadır. 20 yıllık köklü geçmişi ve deneyimiyle ön plana çıkarak, İstanbul'un iki merkez noktası olan Kadıköy ...

Viral Reklam Olabilir!

Dünyaca ünlü birçok teknoloji sitesine göre NetMarkerShare’in paylaşmış olduğu son raporlar kendisi tarafından yapılan viral bir reklam çalışmasının ürünü olabilir. Linux’un masaüstü platformda en az macOS kadar kullanıcıya ulaşmış olması insanların dikkatini çekiyor ve rapora ulaşmak için NetMarketShare’i ziyaret etmeye davet ediyor. NetMarketShare ise detaylı raporlarının neredeyse tamamını belli bir ücret karşılığında sunuyor.

Teoriler Yumağı; Artışın Arkasındaki Neden Chromebook Olabilir...

TNW’de yayınlanan bir farklı içerikteki açıklamaları kaynak olarak kullanacak olursak Linux’un beklenmedik atağının arkasındaki neden Chromebook olabilir. Chromebook’lar birçok ülkede 200 dolar gibi ekonomik fiyatlarla satın alınabiliyor. Hesaplı bir alternatif olan Chromebook’lar eğitim başta olmak üzere birçok yeni startup’ın rotasını pahalı bilgisayarlar yerine kendine çevirmesine yardımcı oluyor. Okulların açılmasının ve ChromeOS’in Linux statüsünde yer alıyor olmasının bu sonucu ortaya koyduğu gibi derin teoriler yumağı söz konusu.

Bir de sizden yorum alalım. Sizce her 10 bilgisayar kullanıcısından 3’ünün bilgisayarında Linux kullandığı sonucu ne kadar gerçekçi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al