wmaraci reklam

Microsoft, Uygulama Geliştiricilerinin Payını Yüzde 95’e Çıkarıyor

7 - 9 Mayıs arasında gerçekleştirilen Microsoft’un Build 2018 konferansında geliştiricilerin payına ilişkin yeni, sevindirici ve bir o kadar hileli açıklama yapıldı. Uygulama geliştiricilerini teşvik etmek isteyen Microsoft, bundan sonra oyun kategorisi haricindeki Microsoft uygulaması satışlarında, geliştiricilerin payını yüzde 95’e yükselteceğini duyurdu.

Microsoft’un haberi sevindirici fakat hileden hurdadan arındırılmış bir yenilik değil. Geliştiricilerin dikkatini çekmek ve gelirlerini arttırmak isteyen Microsoft’un yüzde 95’lik payı paylaşmak için bazı şartları var. Geliştiriciler sadece deep-link’leri kullanarak satış yaptıklarında yüzde 95’lik payı alabilecekler. Örneğin bir geliştirici yazılımını kendi internet sitesi üzerinden yönlendirerek satış yaptığında, Microsoft satıştan elde edilen gelirin yüzde 95’ini uygulamanın geliştiricisiyle paylaşacak. Kullanıcılar Microsoft Store, uygulama koleksiyonu veya farklı bir Microsoft servisi üzerinden uygulamayı satın aldıklarında kâr payı otomatik olarak yüzde 85’e düşürülecek.

Microsoft’un yeni fiyatlandırma politikasına tüm geliştiricileri dahil etmeyeceğini de unutmamak gerekiyor. Yeni fiyat politikasından yalnızca oyun kategorisi dışındaki yazılım geliştiricileri faydalanabilecek. Xbox için bir önceki 70/30 fiyat politikası uygulanmaya devam edilecekken, yeni fiyatlar Windows 10, Windows 8.x, Windows Phone 8.x ve Windows Phone platformları için geçerli olacak.

Microsoft, Apple ve Google ile rekabet etmek istiyor

Microsoft’un yeni yüksek pay politikası belki geliştiriciler için teşvik edici olabilir ancak Apple ve Google safında benzeri pay oranlarının takip edildiğini hatırlatalım. Örneğin Google uygulamalar için ilk yıl 85/15, ilk yıldan sonra ise 70/30 fiyat politikasını uyguluyor. Aynı şekilde Apple geliştiricilere ilk yıl 70/30 sunarken, sonraki yıllarda 85/15 sunuyor. Microsoft’un bu oranı 95’e çekmesi pazar açısından ciddi bir rekabet örneğinin sergileneceği anlamına geliyor. Fakat kısıtlı satın alımlarda bu oranların geçerli olması biraz kafa karıştırıcı.

Yeni fiyat politikasının bu yıldan sonra başlanması bekleniyor. Microsoft’un stratejisi hilesiz hurdasız olsaydı belki daha iyi geri dönüş diyenlerden misiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al