wmaraci reklam

Motivasyonunuzu Artıracak 5 Yabancı Dizi

Çalışma hayatlarını bilgisayarın başında yürüten insanlar için, motivasyon en önemli başlıklardan birisi oluyor. Bunu elde etmek için de en mantıklı yer yine dijital araçlarımız oluyor. Kimi zaman güzel bir film, hoş bir şarkı buna vesile olabiliyor.

Biz de daha uzun vadeli bir şekilde motive kaynağınız haline getirebileceğiniz bir başka türe liste hazırlamak istedik. Yabancı diziler pek çok okurumuzun ilgisini çekiyordur, bu içerik türü içerisinde motivasyona yönelik hikâyeler yakalayabilmek oldukça zor doğrusu. İçerik sürekliliği açısından genellikle dramın ağır bastığı bir tür olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz. Ancak yine de, birkaç harika dizi ve belgesel serisinin varlığı diğer yapımlar arasında gözümüze parlıyor. Biz de bu içeriğimizde bu yapımlardan beş tanesini sizin için listeledik.

Kedilere Buluşmayın: İnternette Katil Avı

İnternet topluluklarında yer alan birkaç insanın oldukça başarılı çabalarını anlatan bir yapımla listemizi başlatalım. Kedilere Bulaşmayın, 3 bölümlük oldukça akıcı ve tamamlandığında insanın her şeyi başarabileceğine inanç veren bir ‘Stalk’ hikâyesi. Zaman zaman sinirlerimizin gerilmesine de neden olabiliyor olsa da bu da motivasyona katkıda bulunabilir. Hoş ve kısa bir mini belgesel dizisi izlemek isteyenleri bu tarafa alalım.

Bilgisayar Başında Karbon Ayak İzi Nasıl Azaltılabilir?
İlginizi Çekebilir!

Bilgisayar Başında Karbon Ayak İzi Nasıl Azaltılabilir?

Çevre felaketleri, doğal afetler, küresel salgınlar artıyor. Bunların büyük sebeplerinden birisi olan küresel ısınmaya neden olan biz insanoğlu, bu konuda yapabileceğimiz bireysel hareket alanlarına da sahibiz. İşini teknoloji ile yü...

Better Call Saul

Breaking Bad’den tanıdığımız Saul Goodman karakterinin spin-off dizisi olarak karşımıza çıkan Better Call Saul özellikle ilk iki sezonuyla çok iyi bir motivasyon sağlayıcı diyebiliriz. Zorluklarla savaşan başrolümüzün başarılı bir avukat olması yolunu bize gösteren dizi aynı zaman çok iyi bir dram dizi olarak pek çok insanın favori içerikleri arasında sağlam bir yer edinmeyi de başarmış durumda.

Ayrıca merak edenler için bir soru işaretini de giderelim. Eğer Breaking Bad’i izlemediyseniz dert etmeyin, diziler arasında büyük bağlantılar olsa da senaristler önceki diziye hâkim olmayı bir mecburiyet yapmış değiller. Yine de izlediyseniz bir ayrı tatlı oluyor doğrusu.

Inside Bill’s Brain

Microsoft’un kurucusu ünlü girişimci ve hayırsever Bill Gates’in beyninin kıvrımlarına göz atmak ister misiniz? O zaman bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederiz. Günlük yaşantısına hem Bill Gates ile, hem de çevresindeki insanlarla göz attığımız Bill Gates’in misyon ve vizyonunu anlamamıza yardımcı olan bu belgesel gerçek bir motive kaynağı. Ayrıca dünyanın yarınlarına dair olan düşüncelerini ve diğer bir milyarder olan Warren Buffet ile olan dostluğuna da göz atmanıza olanak veren bir içerik olduğunu söyleyelim.

Start-Up

Genç bir kadının girişimcilik kariyerine eğlenceli bir şekilde bakmamıza olanak sağlayan bir dizi ile karşınızdayız. Ayrıca Güney Kore yapımları ülkemizdeki dizilere de ton olarak benzediği için yabancılık çekmeden ve bağlar kurarak izleyebileceğiniz bir dizi olduğunu da hatırlatalım. 16 bölümlük bu macera elbette ki tek başına girişim ekosistemini konu almıyor ancak kendinize pay çıkartabileceğiniz mesajları da kolaylıkla yakalayabileceğiniz açık.

Self-Made

Bir Netflix yapımı olan Self-Made, gerçek bir hikâyeden esinlenilmiş durumda. Yine başarılı bir kadının, ilham verici hikâyesini izleme şansını bize veren Self-Made’den cinsiyetiniz ne olursa olsun çıkarabileceğiniz çok kıymetli paylar bulunuyor. Dört bölümlük bu yapımın girişimcilik kariyerinin başlarında olan okurlarımız ve kullanıcılarımız tarafından okunmasını tavsiye ederiz.

Sizlerin motivasyon kaynağı olarak izlediğiniz ve diğer okurlarımızla paylaşmak istediğiniz diziler var mı? Yorumlarda bizimle paylaşabilir misiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al