wmaraci reklam

Motivasyonunuzu Arttıracak 5 YouTube Kanalı

Blog kategorimizde, oldukça önem vererek ele aldığımız konuların başında siz değerli okurlarımızın motivasyon ve hevesleri geliyor. Dolayısıyla buna yönelik listeler oluşturmayı çok sevdiğimizi söyleyelim. Bugün de takip edebileceğimiz kanalları sizler için derliyoruz.

Öncelikle kişisel gelişim ve olumlama odaklı kanalların bu listede yer almadığını söylemek lazım. Bu kanalların genel niteklikleri, bahsettiğimiz gibi moral ve motivasyonun arttırılması olsa da, bunun mesleki bir motivasyonla doğrudan alakalı olmadığını düşünüyorum. Eğer talep olursa elbette buna yönelik bir listeyi de yakın bir zamanda sizinle paylaşmaya çalışabilirim. Şimdi dilerseniz içeriğimize başlayalım.

Başka Bir Şey - https://www.youtube.com/baskabirsey

Kadir Köymen tarafından yaratılan ve iki sezon süren bu belgesel serisini izlemenin, hangi sektörde olursanız olun yaratıcılığınızı motive edeceğini söyleyebilirim. Hevesinizin artmasını, zihninizin “Başarabilirim!” duygusuyla dolmasını istiyorsanız birkaç gün içerisinde bütün videolarını tüketebileceğiniz, prodüksiyon kalitesi oldukça yerinde olan bu kanalı takibe almayı unutmayın.

Bir Acayiplik: Yazılı Her İçeriğe
İlginizi Çekebilir!

Bir Acayiplik: Yazılı Her İçeriğe "Makale" Demek

İnternet mecrasının ilginç yönlerinden birisinin kapısını aralayıp irdelemeye var mısınız? Bu yazımızda metinlere neden makale denildiğini sorgulayacağız. Daha bloğumuzun en başındayken oluşabilecek bir yanlış anlaşılmanı...

Egirişim - https://youtube.com/egirisim

Egirişim kanalında, muhtemelen daha önce duymadığınız, oldukça genç girişimler hakkında merak edebileceğiniz soruların cevaplarını bulabiliyorsunuz. Bizlerle benzer süreçlerden geçmiş olan bu girişimlerin yaşadıkları süreçleri öğrenebilmek çoğu zaman motive edici oluyor ve çabalamak için gaz veriyor. Aynı zamanda kanalın doğal bir geride kalmama hissiyatı vermesiyle birlikte, gelişmelerden de haberdar olmamızı sağlıyor. Tabii kanalda sadece genç girişimleri değil, büyük başarı hikâyelerini de izleyebiliyoruz.

TedX Talks - https://www.youtube.com/tedxtalks

Çoğunlukla global içerikler üretiliyor olsa da TedX Talks’da birbirinden harika Türkçe konuşmalarla da karşılaşabiliyoruz. Genç yeteneklerden tutun da, kariyerinde istediğini bulabilmiş insanlara kadar pek çok kişinin tecrübelerinden faydalanmamızı mümkün kılan TedX, tam bir heves arttırıcı. Elbette bunda konuşmacının bulunduğu sahne dizaynının, ışıklandırmanın da etkisi vardır. Özellikle Emin Çapa ve Erkan Özcan gibi konuşmacıların bakış değiştiren konuşmalarını tavsiye ederim.

Barış Özcan - https://www.youtube.com/barisozcan

İsmini duymamış olan okurumuz olduğunu sanmasam da böyle bir liste yapıp da Barış Özcan’a yer vermemek büyük ayıp olurdu doğrusu. Eğer ‘zinciri kırma’ gibi söylemleri daha önce duyduysanız, bu söylemlerin ülkemizde yayılmasının öncüsünün Barış Özcan olduğunu hatırlatalım. Kanalında hikâye anlatıcılığının dorunlarına ulaşan Barış Bey, bilimi de yakından takip ediyor ve tüm bunlarla izleyicilerinin heveslerini, motivasyonlarını yükseltiyor. Eğer şu ana kadar düzenli olarak takip etmiyor, yalnızca karşınıza çıkan tek tük videolarına göz atıyorduysanız hiç geç kalmadınız.

M. Sedar Kuzuloğlu - https://www.youtube.com/mserdark

Ülkemizin önemli teknoloji yazarlarından olan M. Serdar Kuzuloğlu’nu bu yönüyle tanımıyorsanız, girişim denemelerini daha önce duymuş olabilirsiniz. Kendisi duruş olarak oldukça gerçekçi ve açık sözlü bir yaklaşımı tercih etmekte ve bunu YouTube kanalından da gözlemlemek mümkün. Kendisi sorgulatarak öğreten, gerçekçiliğiyle heveslendiren bir isim. Tabii bu gerçekçilik aynı zamanda yanlışı görme yönünde de zihinlerimizi doldurabiliyor ve böyle de bir katkıda bulunabiliyor.

Peki, sizin okurlarımıza tavsiye etmek istediğiniz bir YouTube kanalı var mı? Motivasyonu günlük hayatın neresinde ve nasıl yakalıyorsunuz? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al