wmaraci reklam

Nasıl Sosyal Medya Fenomeni Olunur?

Sosyal medya haber almanın yanı sıra para kazanmanın da merkezi halinde gelmiştir. Birçok kişi telefon, tablet ve bilgisayar gibi elektronik aletlerinde tek tıkla ulaşarak, beğeni, yorum ve izlenme sayısı ile sosyal medya platformlarında fenomen olan kişilerin para kazanmasını sağlamaktadır.

Sosyal medya fenomeni nasıl olur? Sosyal medya fenomeni olmak için nelere dikkat edilmelidir. Sosyal medya platformlarında fenomen olmak için detaylı bilgileri yazımızdan okuyabilirsiniz.

Fenomen Nedir ve Hangi Platformlarda Fenomen Olunur?

Fenomen kavramı, sosyal medyanın gelişmesi ile birlikte takipçi sayısı yüksek olan, paylaşımları ile pek çok kişiye ulaşabilen sosyal medya kullanıcıları için kullanılmaktadır. Fenomenler paylaşımlarında, düşünerek ve planlayarak, takipçi kitlesinin ilgisini çeken konuları ve durumları paylaşmaktadır. Yaptığı paylaşımlar ile beğeni, yorum, izlenme sayısı ve takipçi sayısını arttıran sosyal medya kullanıcıları, aldığı etkileşim kadar para kazanmaktadır. Peki, hangi platformlarda sosyal medya fenomeni olunmaktadır:

  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Tiktok
  • Youtube

Twitch Yayıncılığı Hakkında Konuşulmayanlar
İlginizi Çekebilir!

Twitch Yayıncılığı Hakkında Konuşulmayanlar

Twitch yayınları bugün milyonlarca insan tarafından takip ediliyor ve platform alanının en önde geleni durumunda. Çoğu oyun çıkış pazarlamasını bu platform üzerinden yürütürken oyun severler de kendilerine yeni kanaat önderlerini ...

İnstagram’da Fenomen Olmak

İnstagram, 200 Milyonu aşan kullanıcı sayısı ile sosyal medya alanında fenomen olmak için en önemli platformlardan biridir. Bu noktada, İnstagram fenomeni olmak için var olan İnstagram hesabınızı kullanabilir ya da İnstagram hesabı açabilirsiniz. İnstagram hesabı açmak için İnstagram uygulamasını telefon, tablet gibi cihazlarınıza indirerek ya da arama motoru üzerinden sitesine giderek kaydol butonuna basın. Gelen sayfada, üst kısımda bulunan boşluğa e-posta adresi ya da telefon numarası bilgileri, ikinci boşluğa ise ad ve soyad bilgilerini doldurun.

Hesap açma sonrasında istediğiniz hedef kitleye ulaşmak için hesap ayarlarını herkese açık olarak yapmanız gerekmektedir. 

Facebook’ta Fenomen Olmak

Facebook dünya genelinde en çok kullanılan, iş ve reklam gibi paylaşımların yapıtlığı bir platformdur. Facebook’ta önemli bir kitleye ulaşmak için yeni bir hesap açmanız gerekmektedir. Facebook hesabı açmak için ilk olarak yeni bir hesap oluştur butonuna tıklayarak, e-posta adresi, telefon numarasına girmeniz gerekmektedir. İkinci kısımda şifre, doğum tarihi ve cinsiyetinizi belirterek kaydol butonuna basarak, telefon numaranızı ya da e-posta adresinizi doğruladıktan sonra Facebook hesabınızı açabilirsiniz.

Facebook’ta fenomen olmak için beğeni, yorum ve paylaşım sayısı önemlidir. Bu nedenle, yapılan paylaşımlar ile beğeni, yorum sayısını arttırmak için hedef kitlenin ilgi alanına göre planlama yapılmalıdır.

Twitter’da Fenomen Olmak

Twitter’da fenomen olmak için twitter uygulaması üzerinden Twitter’da yeni misiniz butonuna girerek e-posta, telefon, ad soyad gibi bilgileri doldurmanız gerekmektedir.

Twitter hesabı oluşturulduktan sonra özgün içerikler ve paylaşımlar ile istediğiniz kitleye ulaşabilirsiniz. Twitter üzerinde hashtag kullanımı oldukça önemlidir. Orijinal ve ilgi alanınıza göre içerikler ile takipçi sayınızı arttırarak, istediğiniz kitleye ulaşabilirsiniz.

Tiktok Fenomeni Olmak

Tiktok, son yılların en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir. Tiktok’ta başarılı bir fenomen olmak için ilk adım olarak "kaydol" butonuna tıklayarak, gerekli bilgilerin girerek kullanıcı hesabınızı oluşturmalısınız.

Bir video paylaşma uygulaması olarak kullanılan Tiktok’ta yaratıcı ve ilgi çekici videolar oluşturarak paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Tiktok üzerinde fenomen olmak için videolarınızın izlenme, paylaşılma, yorum ve beğeni sayısının yüksek olmadı gerekmektedir. Tiktok üzerinden belirli bir kitle yakalamak için en önemli konu özgünlük ve etkin paylaşım yapabilme yeteneğidir.

Youtube Fenomeni Olmak

Youtube fenomeni olmak için siteye Google hesabınızı kullanarak kaydolduktan sonra hesap ayarlarında ne yönde video yayınlamak istediğinize yönelik ayarlamaları yapmanız gerekmektedir.

Youtube üzerinden para kazanılabilen bir platform olarak, paylaşım, beğeni, yorum ve izlenme sayısı etkileşimini temel almaktadır. Bir diğer önemli nokta ise abone sayısıdır.

Youtube’da belirli bir aboneye ulaşmak, fenomen olmanın ilk adımlarından olduğu için içeriklerin özgün, doğal ve kaliteli olması için özen göstermelisiniz. Videoların, görüntü kalitesi, içeriği, ışık alması ve odağı ile profesyonel videolar yaratarak daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflemeniz halinde Youtube fenomeni olabilirsiniz.

Sosyal Medya Fenomeni Olmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sosyal medya fenomeni olmak isteyen kişiler;

  • Hangi sosyal medya platformunda fenomen olması gerektiğine karar vermelidir. Her sosyal medya platformu kendine özel bir kitleye sahiptir. Örneğin İnstagram; daha çok 15-40 yaş arasında bulunan genç ve dinamik kitleye ulaşmanızı sağlarken, Facebook 40 yaş üzeri olgun kişilere ulaşmanızı sağlamaktadır.
  • Sosyal medyaya karar verdikten sonra hangi alanlarda paylaşım yapmanız gerektiğine kadar vermeniz gerekmektedir. İlgi alanınıza, paylaşım türünüze göre sosyal medya da ünlü olabilirsiniz. Ancak genel paylaşımlarla da fenomen olma şansınız bulunmaktadır.
  • Paylaşımlarınızda net, etkin ve etkileyici olmaya özen gösterin. Kısa yazılar ve net paylaşımlar daha kolay fark edilmenizi sağlayacaktır.
  • Başka fenomenlerin paylaşımlarını kopyalamak hesabınıza yönelik ilginin olumsuz etkilenmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle, başka fikirlerden etkilenseniz de özgünlüğünüzü ve doğallığınızı yansıtmaya çalışın.
  • İlk aşamada daha fazla takipçiye ulaşmak için hashtag kullanımını yapmanız gerekmektedir. En çok kullanılan etkin etiketlerden yararlanarak, istediğiniz kitleye ulaşabilirsiniz.
  • Sosyal medya fenomeni olmanın en etkili yöntemlerinden biri ise düzgün aralıklarla paylaşım yapılmasıdır. Düzenli olarak hedeflediğiniz kitleyi ilgilendiren özgün ve yeni içerikler ile paylaşım yapmanız, sadık bir takipçi oluşturmanızı sağlayacaktır.
  • Yıllardır Instagram başta olmak üzere, Facebook, Twitter ve YouTube mecralarına bireysel ve kurumsal kullanıcılara yönelik profesyonel çözümler sunan https://sosyaldanisman.com/ 'dan destek alabilirsiniz.
Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al