wmaraci reklam

Odaklanma Gücünüzü Roketleyecek 7 Muhteşem Müzik Servisi

Hepimiz farklıyız. Kimimiz, tekno müziğin dibine vurarak odaklanırken, kimimiz Ferdi Tayfur ile odak noktasını yakalıyor… Elbet Müslüm Gürses üstüne Vivaldi ile cila yapanlarımız da yok değil.

Çalışırken doğru ve size hitap eden müziği seçmenin, üretkenliğin İngiliz anahtarı olduğuna inanılıyor

Siz de aynısını düşünüyor ancak bir türlü eliniz ayağınız olacak bir Playlist oluşturamıyorsanız, bu içerik derdinize derman olabilir!

01. Noisli

Moda girmek için doğal sesler üreten bir servisle başlamaya ne dersiniz?

Noisli, birkaç basit ayarlamayla kendi kafanıza göre doğa ve çevre gürültüsü oluşturabileceğiniz, ücretsiz bir müzik servisi.

Odaklanmak için patırtılı kütürtülü müzikler yerine daha sade bir çözüm arayanların Noisli’yi seveceğine eminim.

Noisli tabii ki bir Müslüm Gürses değil; ancak doğru modu oluşturduğunuzda kulaklığınızda Hasret Rüzgarları estirebilir.

WhatsApp Nasıl Para Kazanıyor?
İlginizi Çekebilir!

WhatsApp Nasıl Para Kazanıyor?

Eğer bir gün haber muhabirinin biri beni yolda çevirip bir soru soru soracak olursa umarım ki, WhatsApp’ın nasıl para kazandığı yerine atom fiziği hakkında bir şeyler sorarlar. Çünkü WhatsApp’ın nasıl para kazandığı konusunu ...

02. Focus@Will

Parası neyse verelim, maksat odaklar bir olsun tarzında bir servis bakıyorsanız, Focus@Will tam aradığınız servis!

Noisli’nin aksine Focus@Will, olaya gayet bilimsel bir balkon penceresinden yaklaşıyor. Akademisyenler ve bilim adımlarının el ele vermesiyle geliştirilen Focus@Will, seçilmiş kişilerde yüzde 400’e varan üretkenlik artışını vaat ediyor.

Çalışırken kulağımı tırmalayan gürültülerden nefret ettiğim için Focus@Will’i 2 yıldır kullanıyorum. Benim açımdan yüzde 400’lük bir üretkenlik artışı söz konusu olmadı fakat yüzde 200’lük kısmına katılıyorum.

Her güzelin bir kusur olduğu gibi Focus@Will’in de kusuru tamamen duygusal çalışan bir servis olması… 15 günlük ücretsiz hesaptan sonra Focus@Will’i kullanmak için aylık 9 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

03. Coffitivity

Coffitivity, sokaktan geçen patatesçinin dikkatinizi dağıtmasını engellemek için son 100 yılda geliştirilmiş kuşkusuz en başarılı servis.

Basit bir web uygulamasından ibaret olan Coffitivity, size ortam gürültüleri sunuyor. Kendi kendinize “Ah ulan! Şimdi bir kafe, üniversite veya yemekhane gürültüsü olsa da rahatla çalışsam” diyorsanız, bir psikoloğa görünmenizle birlikte Coffitivity’i denemenizi tavsiye edebilirim.

Coffitivity’yi genelde zifiri sessizliğin içinde boğuldunuz ortamlarda veya çok fazla gürültüsünün mekanlarda, çiviyi söker mantığıyla kullanabilirsiniz.

Coffitivity’i tamamen ücretsiz kullanabilirsiniz. Eğer yaralarınızı sarıp sarmaladığını görürseniz, yıllık 9 dolar ödeyerek ekstradan birkaç ses kanalını daha erişim sağlayabiliyorsunuz.

04. Brain.fm

Dertlerden nasır tutmuş gönlünüze müziğin fayda etmeyeceğini bilen brain.fm, doğrudan beyninizi hedef alan bir bilimsel müzik servisi.

Brain.fm tıpkı Focus@Will gibi bilim adamlarının destekleriyle geliştiriliyor. Farklı ruh halleri için farklı müzik modlarına sahip servis, sihirli müzikler eşliğinde üretkenlik çemberine girmenizi hedefliyor.

Brain.fm odaklanma müziklerinden, meditasyon müziklerine varıncaya dek geniş bir repertuara sahip. Popüler servis, tüm meraklılarını basit bir üyelikle ilk 5 müzik modunu ücretsiz denemeye davet ediyor.

Sonra ne mi olacak? Siz istiyor odaklanmak verecek aylık 6.95 dolar.

05. musicForProgramming

Gelişi güzel müziklerle dar alanda uzun soluklu odaklanmalar istiyorsanız, yazılımcı John Davies’in çözümüne muhakkak göz atmalısınız!

musicForProgramming’e WM Aracı’nda daha önce de yer vermiştik. John Davies isimli bir geliştiricinin hazırladığı müzik servisi, programlama yaparken dinleyebileceğiniz hoş bir Playlist serisinden oluşuyor.

İnternet sitesi üzerinden ufak dozlarda alabileceğiniz servisten memnun kalırsanız, beğendiğiniz bölümleri doğrudan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Tamamen ücretsiz 40 farklı odaklanma setiyle hazırlanmış hilesiz hurdasız bu müzik servisine, hayır diyebileceğinizi sanmıyorum.

06. Rainy Mood

Birçok kişi yağmur sesini dinlendirici buluyor. Siz de onlardansanız, Rainy Mood ile Üsküdar’a gider iken aldıda bir yağmur moduna girmeye hazır olun!

Rainy Mood’un olayı gayet basit: Yağmur.

Rainy Mood, yer yer rüzgar ve gökgürültüsüyle karışık, sağanakla harmanlanmış gerçekçi yağmur deneyimini sunuyor. Tek yapmanız gereken Play tuşuna basmak ve kendinizi yağmurlu havanın akışına bırakmak.

Dip not: Rainy Mood’un günlük müzik tavsiyelerine göz atmayı unutmayın yoksa üzülürsünüz. Üzülmeseniz de yağmurla gidecek on numara parçaları keşfetme şansınızı kaçırırsınız.

07. A Soft Murmur

A Soft Murmur, isminin gereksiz meymenetsizliğini saymazsanız oldukça başarılı bir ambiyans müziği yardımcısı.

A Soft Murmur ile biraz ondan biraz bundan mantığıyla ortaya karışık ambiyans ortamı oluşturabilirsiniz. Yağmur, şimşek, dalgalar, rüzgar, ateş, kuş sesleri ve daha neler var neler!

Memnuniyetsiz arkadaşlara müjde; yakında yer çekimsiz ortam çilek yiyeyim ama muz tadı gelsin adında bir müzik modu da ekleyeceklermiş.


Hepimizin farklı olduğunu söylemiştim. Yani, size hangisinin uyacağını ben bilemem. Yine de tencere kapak misali kendinize uyan bir servisi bu listeden bulacağınıza inanıyorum.

Umarım Playlist oluşturmaktan bükülmüş beller için hazırlanan bu liste daha verimli çalışmanıza yardımcı olur.

Ayrıca, konuya ilişkin olarak yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Siz, üretkenliğinizi arttırmak için neler dinliyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al