wmaraci reklam

OnlyFans Erotik İçeriği Yasaklama Kararı Aldı

Son yılların yükselen kitlesel fonlama adreslerinden birisi olan OnlyFans, sanıyoruz ki legalleşme sürecinde ileriye adımlar atabilmek ve marka imajının daha fazla zedelenmemesi amacıyla erotik içeriği yasaklama kararı aldı. Doğrusu bu hem içerik üreticileri, hem kullanıcıları, hem de biz internet sakinlerini oldukça şaşırttı. Zira adresin ana gelir kalemi buydu. Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Aslında haberle ilgili notları paylaşırken en önemli kısmın da altını çizmemiz lazım. Şirket çıplaklığa karşı değil, seksüel birleşmeye ve mastürbasyona karşı bir önlem alıyor. Bu önemli zira sitenin içerik üreticileri iki gruba ayrılıyor. Birinci grup seks çalışanları olarak bu kural değişikliğinden kötü etkilenecek grupken, diğer grubun içerisinde mankenler, fenomenler, cosplayer dediğimiz kostüm sanatçıları yer alıyor ve onların başına bir şey gelmeyeceğini temin ediyor OnlyFans.

Bu Platformun Sonunu Getiren Bir Hamle Olabilir

OnlyFans, durumu bakımından Patreon ile benzerlikler gösteriyor. Ancak farkları da oldukça bariz diyebiliriz. Patreon her çeşit üreticinin içerisinde bulunduğu bir kitle fonlama aracısı. İçerisinde bağımsız gazeteciler (örneğin Medyascope), bilim yayınları (örneğin Evrim Ağacı) ve diğer pek çok alandan içerik üreticinin yer aldığını biliyoruz. Buna karşın OnlyFans, sizlerin de çok yakından tanıdığı bir kavramla ‘Niş’. Belki bunu kendileri seçti, belki kervan yürürken bozmak istemediler bilemiyoruz. Ancak erotik içerik noktasında niş bir hale geldikleri çok açık ve net bir biçimde ortada diyebiliriz. Peki, sıradaki adımları ne olacak?

Apple, Cihazları Hakkında İpuçları Paylaşacağı YouTube Kanalını Açtı
İlginizi Çekebilir!

Apple, Cihazları Hakkında İpuçları Paylaşacağı YouTube Kanalını Açtı

Apple için bu yıl, sosyal medya yılı oldu. Yeminini bozup Twitter’a dadanan ve yıllar sonra resmi Twitter hesabını oluşturan Apple, şimdi de kullanıcılarına cihazları hakkında ipuçları ve hileler sunacağı YouTube kanalını açtı...

OnlyFans Buradan Sonra Nasıl Bir Yol İzleyecek

Bu kural değişikliğinin çeşitli içerik üreticileri ve binlerce aboneyi üzeceği çok açık ve net bir şekilde karşımızda duruyor. Peki, şirket bu hareketi neden yapıyor ve buradan sonrasında nasıl bir yola gidecekler. Doğrusu neden yaptıklarını tahmin etmek hiç zor değil. Şu an sahip oldukları imajla daha ileriye gitmeleri mümkün değil ve daha da kategorik olarak bu noktada anılacaklar. Evet belki lideri olacaklar bu alanın, ancak imajları bu alanın liderliğinden başka bir yere ulaşamayacak. Tabii ardından çeşitli yasaklamalar ve engellemelerle de karşı karşıya kalacaklar ve bankacılık sistemini de mücadeleye bu noktada dâhil edebiliriz. İşte şirket bundan kaçma hamlesi yapıyor.

Bunun oluşuma zararının çok büyük olacağını da söylememiz mümkün. En büyük gelir kalemlerini arkada bırakacaklarını açıkladılar, her ne kadar yürekli bir tavır olsa da biraz aptal cesareti olduğunu da belirtebiliriz. Bakalım yitip gidenlerden herhangi birisi olarak tarihin tozlu raflarına mı karışacaklar, yoksa alınları ak, pürü pak bir şekilde sektörde yerlerini korumaya devam mı edecekler. Bunu bize önümüzdeki günler gösterecek.

Diğer bir yandan haber detayı olarak belirtelim. İçerikler ve bu içeriklere abonelikler Kasım ayına kadar devam ediyor ve yeni gelen kurallar bu tarih itibariyle geçerli hale gelecek.

Haberle ilgili görüşlerinizi ve gelecek tahminlerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Sağlıcakla kalın efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al