wmaraci reklam

Opera Mobil Tarayıcı Sürümleri için Madencilik Korumasını Yayınlandı

İnternet kullanıcılarını sörf yaparken bekleyen yeni köpekbalığı tehlikesi, kriptopara madenciliği… Suratımızın ortasına ortasına açılan pop-up reklamlardan henüz yeni yeni kurtulmuşken, şimdi kriptoparalar ile mücadele etmemiz gerekecek. İnternet sitelerine kullanıcılardan habersiz eklenen kriptopara madenciliği, sistem kaynaklarınızı tüketiyor ve pilinizi bir çırpıda kafaya dikiyor. Bu ayın başında web sürümleri için kriptopara madenciliği korumasını (cyrpto-jacking protection) tarayıcılarına dahil eden Opera bugün, ailenin diğer üyeleri Android için Opera ve Opera Mini için de kriptopara madenciliği koruması ekledi.

Cryptojacking, yani internet tarayıcısı üzerinden kriptopara madenciliği, internet sitelerine eklenen basit bir script kodu yardımıyla çalıştırılıyor. Bu kodların yardımıyla sitenin sahipleri Monero gibi çeşitli altcoin’leri kasıyor. Sistem kaynağınızın bir bölümünü kullanan script’ler, değerlerin makul seviyede tutulamamsı halinde cihazın ısınmasına ve pil tüketiminin dibine vurulması anlamına geliyor.

Opera ekibinden Jan Standal bu durumu şöyle açıklıyor:

“Mobil cihazlarınızdan madencilik yapıldığında bunu anlayabileceğiniz görsel bir ifade ekran üzerinde belirmiyor. Tek bir internet sitesinde geçireceğiz 4.5 saat gibi uzun süreler telefonunuzun pilinin tümüyle tükenmesine neden oluyor. Telefonunuzdan o an siteyi görüntülemiyor olmanız madenciliği durdurmanız için yeterli değil. Farklı bir sekmede açık kalan kodlar, siz sekmeyi kapatmadığınız sürece çalışmaya devam edebiliyor.”

Opera’nın Android sürümü ve Opera Mini sürümünde kullanıcılar kriptolara madenciliği korumasını “Ayarlar” menüsünden tarayıcının yerleşik reklam korumasını aktif hale getirerek başlatabiliyor.

Son olarak Opera şöyle bir site tasarlamış. Cryptojacking Test adını verdiği bu internet sayfasını kullanarak cihazlarınızın Cryptojacking’in kurbanı olup olmadığını veya tarayıcınızda devam eden aktif madencilik faaliyeti durumunu öğrenebiliyorsunuz.

Opera hem masaüstü hem mobil için kullanıcı deneyimini ciddiye alıp, kriptopara madenciliği korumasını getiren ilklerden biri.

Peki,Kripto para madenciliğiyle ilgili siz hiç sorun yaşadınız mı ve sadece bu özelliği için Opera’yı mobil cihazlarınızda kullanmayı düşünür müsünüz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al