lostyazilim

Özgün İçerik Kontrolü için Kullanabileceğiniz 6 Ücretsiz Araç

Kafamızı şöyle bir kaldırıp 2016’nın arama motoru trendi değişimlerine doğru çevirdiğimizde yapılan tüm değişikliklerin tek bir noktada toplandığını görüyoruz; içerik, içerik ve yine içerik… İçerikler önümüzdeki yıl birçok internet sitesinin kaderini belirleyen hem en önemli geri dönüşüm faktörü hem de SEO faktörü olarak kabul edilecek. Bu durumda kopya içeriğin internet sitelerinize verebileceği zararlar da öyle görünüyor ki hayli büyük olacak.

Eğer siz de içerik ihtiyaçlarınızı farklı kaynaklardan karşılıyorsanız ve içerikleriniz hakkında sürekli kopya var mı tereddütü yaşıyorsanız bu 6 ücretsiz araç ile ücretsiz olarak içeriklerinizin özgünlük kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.

#1. Copyscape

Copyscape, yıllardır özgün içerik kontrolü denildiğinde akla ilk gelen servislerin arasında yer alıyor. Yayınlanmış ve yayınlanmamış içerikleri tarama yeteneğine sahip olan Copyscape, internet sayfaları üzerindeki metinlerin yanı sıra PDF türündeki dosyaları da tarayabiliyor. Copyscape yaptığı özgünlük kontrollerinde internette yer alan PDF dosyalarını, internet sitelerini, blogları ve forumları tarayarak içeriğin kopya olması halinde size nereden kopyalandığını gösterebiliyor.

Copyscape oldukça yetenekli bir web aracı olmasına karşın ücretsiz paketi kullanan kullanıcılar sadece kendi internet sitesinde yayınlamış oldukları içeriklerin URL’leri üzerinden tarama yapabiliyor. Eğer yayınlanmamış içerikleri de sitenize eklemeden önce kontrol etme avantajına sahip olmak istiyorsanız Premium üyelik paketini satın almanız gerekiyor. 

Eğer sitenize çok fazla sayıda içerik girişi yapılıyorsa ve index hızınız oldukça yüksekse Copyscape birçok durumda hayat kurtarabilir. Premium paketle birlikte ayrıca API desteğine de sahip olduğunuzu belirtmekte fayda var.

CopySpace’e gitmek için tıklayınız.

YouTube’un En Çok İzlenen Video Klibi “See You Again” Ne Kadar Para Kazandı?
İlginizi Çekebilir!

YouTube’un En Çok İzlenen Video Klibi “See You Again” Ne Kadar Para Kazandı?

Genç yaşlı dinlemeden herkesin ağzına sakız, vücuduna dans olarak yapışan PSY’nin “Gangnam Style” klibi artık YouTube’un en çok izleneni değil. Hızlı ve Öfkeli 7 filminin evlere şenlik Soundtrack’i “See You Again” klibi ...

#2. Duplichecker

Duplichecker, ücretsiz olarak henüz yayınlamadığınız içerikler için özgünlük kontrolü yapabileceğiniz bir başka popüler araç. 1000 Kelimeye kadar içeriklerinizi tarayabilen Duplichecker ile içeriği kopyala ve yapıştır uğraşına katlanmadan doğrudan DOCX veya TXT uzantılarıyla da tarayabiliyorsunuz.

Duplichecker bu servisi ücretsiz olarak sunuyor ancak üye olmayan kullanıcılara günde sadece 1 kere test yapma şansı sunuyor. Üye olduktan sonraysa herhangi bir sınıra takılmadan istediğiniz kadar kontrolü gerçekleştirme şansına sahip oluyorsunuz. Ücretsiz ve etkili bir araç olmasının yanı sıra Duplichecker’ı CopyScape ile karıştırmayın. Bazen “Eh attım işte bakalım, tutarsa…” modunda kontrol yaptığı da olabiliyor.

Duplichecker sizin vermiş olduğunuz içeriği başta Google olmak üzere; Yahoo ve Bing gibi diğer arama motorlarında da tarayarak kopya içeriğin gözden kaçmasını engellemeye çalışıyor. Aracın tümüyle ücretsiz olduğunu da düşünecek olursak, Duplichecker bir şansı hak ediyor.

Duplichecker’a gitmek için tıklayınız.

#3. Siteliner

“Birer birer içerikle kim uğraşacak aga, yok mu bunun kökten çözümü?” Diyenlerdenseniz, Siteliner ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Siteliner, sitenizin kök URL adresi üzerinden testler gerçekleştiren oldukça gelişmiş bir araç. Sitenin büyüklüğüne göre birkaç dakika süren bir tarama testinden sonra Siteliner, sitenizde yer alan kopya içerik oranı, yüklenme süresi, sayfa başına kelime oranı, kırık linkler, gelen ve giden linkler gibi detaylı bir analiz raporu çıkarıyor.

Eğer siteniz çok fazla index sayısına sahipse testin tamamlanması süresi biraz sürüyor ancak kesinlike bu sonuca değiyor. Sonuçlar tamamlandıktan sonra isterseniz detayları PDF dosyası veya diğer metin dosyaları formatında size sunabiliyor.

Siteliner’ın tek kadı kızı kusuru, ücretsiz sürümde her sitenizi sadece ayda bir defa teste tabii tutmanıza izin veriyor. Premium taramanın fiyatlarıysa oldukça makul ve birkaç fincan kahve parasına denk geliyor. Böylece sitenize istediğiniz kadar test uygulayabiliyorsunuz.

Siteliner’a gitmek için tıklayınız.

#4. Plagiarisma

Plagiarisma, ücretsiz olarak içeriklerinizin kopya olup olmadığını henüz içeriği yayınlamadan önce kontrol etmenize yardımcı olan oldukça basit işlevli bir araç. 190’dan fazla dili destekleyen Plagiarisma, aslında sizin manuel el ile yaptığınız kontrolü gözden kaçırma ihtimalinizi minimuma indirerek gerçekleştiriyor.

Plagiarisma, yapıştırdığınız içerik veya sunduğunuz XT, HTML, RTF, DOC, DOCX, XLS, XLSX, PDF, ODT, EPUB, FB2, PDB dosyalarının içeriğini cümle cümle ayrıştırarak Google ve Yahoo üzerinde arıyor. Arama sonucu sonrasında size içeriklerin nerelerde saptandığını göstererek cümle bazlı ve gözden kaçması oldukça güç analiz sonuçlarını sunuyor.

Opsiyonel olarak Plagiarisma ile dilerseniz doğrudan web sitenizde yayınlanmış bir sayfa üzerinden de tarama gerçekleştirebiliyorsunuz ve masaüstü yazılımını Windows bilgisayarlarda kullanabiliyorsunuz. Plagiarisma içeriğinizi Yahoo ve Google üzerinde tarıyor ancak Google ile aramalarınızı yapmanız için sizden ücretsiz olarak sisteme kayıt olmanız isteniyor.

Plagiarisma’ya gitmek için tıklayınız.

#5. Plagium

Plagium, CopyScape’e oldukça benzer özelliklere sahip olan ücretli veya ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz gelişmiş bir içerik özgünlüğü kontrol etme aracı. 25,000 karaktere kadar tarama işlemi gerçekleştirebilen Plagium’un yüzeysel tarama, detaylı tarama, iki kaynağı karşılaştırma gibi tercih edilebilecek farklı çalışma yöntemleri var.  Ücretsiz olarak ufak tefek işlerinizde yardımcı olabilir ancak Plagium’un sürekli olarak özelliklerinden profesyonel olarak faydalanmak için premium paket planlarından birini almanız şart.

Plagium’a gitmek için tıklayınız.

#6. ThePenSters (İngilizce Siteleriniz için)

ThePenSters sitesinin sunduğu içerik özgünlüğü kontrol etme aracı sadece İngilizce sitesi olan Webmasterları ilgilendiriyor çünkü maalesef araç sadece İngilizce dilindeki içerikler üzerinde çalışıyor. ThePenSters; 1000 karakterlik bir metin yapıştırmanız halinde bu metni hem imla hem de özgünlük kontrolünden geçiriyor. 

Tarama işlemi sonucunda içeriğin yüzde kaç oranında özgün olduğunu ve özgün olmayan parçalarının hangi kaynaklardan elde edildiğini gösteriyor. ThePenSters’in bu denetim aracı ziyaretçiler için günlük 5 test limiti sunuyor ancak ücretsiz olarak hesap oluşturduktan sonra testlerinizi ücretsiz ve herhangi bir limit sınırlandırması olmadan gerçekleştirebiliyorsunuz.

ThePenSters’e gitmek için tıklayınız.

Bizde bunlar var, şimdi sıra sizde :) Listedekiler haricinde sizin kullanmayı tercih ettiğiniz özgün içerik kontrol araçları veya yöntemleri neler?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al